• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Vuk Žarić

28.08.2024

08:00

Zvezdo, možeš ti to! Jare i pare, slava i moć, Liga šampiona, ej, bre!

FK Crvena zvezda

Crvena zvezda

Zvezdo, možeš ti to! Jare i pare, slava i moć, Liga šampiona, ej, bre!

Podeli vest

Neka se ponovi Salcburg, neka se ponovi Jang bojs, Zvezdo možeš ti to, možeš u Ligu šampiona!

Crvena zvezda večeras (21, Arenasport Premium 1, RTS1) protiv Bode Glimta igra revanš meč plej-ofa najjačeg evropskog takmičenja.  

Pred ekipom Vladana Milojevića je meč godine već na početku sezone, jer ulog je ogroman. Jare i pare, slava i moć, Liga šampiona, ej, bre! Da se ne lažemo, neće biti nimalo lako, norveški šampion je to pokazao na krajnjem severu Starog kontinenta pobedom (2:1) u prvom meču.  

Kad vratimo film sa „Aspmira“ stadiona, nije bilo dobro, naravno da nije, konstatovali su i na Marakani, na kraju je ispalo da su crveno-beli dobro i prošli. Za deset minuta u drugom poluvremenu primili su dva komada, bili bukvalno u bezizlaznoj varijanti, do Mimovićevog gola, koji bi mogao da promeni sve.

Foto: EPA Images

 

Gostovanje u Norveškoj ostaće loše umemorisano i zbog terena sa veštačkom podlogom, koji je šikanirao fudbalere Zvezde dobrih sedamdeset minuta, sevali su pasovi fudbalera Bodea, srpski tim je nekako odolevao, a onda je pao jedan, pa još jedan gol. Srećom, iščupali su se nekako Spajić i društvo i večeras na krilima Delija hoće pun revanš Norvežanima.

Trener Milojević večerašnji meč najavljuje kao drugo poluvreme, a očekuju se i određene promene u timu. Golman Glazer se izgleda opravio i mogao bi među stative umesto Ilića. Mimović se pokazao kao dobra izmena u prvom duelu, tako da će na mesto desnog beka, a Korejac Saol ide na mesto levog beka, umesto Rodića,

Luka Ilić ispada, vraća se Puma Rodrigez, skupoceno letnje pojačanje koji je propustio meč u Bodeu zbog povrede, ostalo bi trebalo da ostane isto. U špicu Šerif Ndijaje, a iza njega Ivanić. Desno Puma, levo Olanjinka. Štoperi Spajić i Điga, Elšnik i Hvang na sredini malo povučeniji…

Foto: FK Crvena zvezda

 

Utakmica za novi format Lige šampiona, minimum osam utakmica, četiri kod kuće i četiri na strani, meč za 20 miliona evra u startu, ne računajući kasnije TV prava, ulaznice, bonuse, sa kojim cifra može da se zaokruži na 30 „milki“. Malo li je.

Na kraju, upečatljive Milojevićeve reči prava su najava večerašnjeg spektakla na stadionu „Rajko Mitić“.

- Igram fudbal od devete godine, a sad imam 54 i ako nešto radim, narodski rečeno - šutiram loptu. Na stvari gledam na jedan način, javnost, publika i novinari na drugi. Nikada nisam pravio prognoze, a zlonamernosti ima u tim komentarima. Sve ekipe su danas dobre i svuda se igra fudbal. Mnogo klubova igraju tri takmičenja, svake godine fudbal napreduje. Ranije je možda bilo drugačije, ali danas svi imaju dobre ekipe, trenere, budžete. U plej-ofu nema loših ekipa, ni dobrog žreba. Može protivnik da bude manje ili više atraktivan, ali su sve ekipe za poštovanje. Mi smo Zvezda i istorija nam ne dozvoljava da se plašimo. Teško je u Zvezdi... Veliki pritisak, očekivanja javnosti, ali moramo da budemo takvi, jer želimo da ispunimo snove svih nas - navijača, grada, države.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Kainov bratoubilački pečat ostao je na mnogim Ukrajincima! Satana sa Zapada bori se protiv ono malo Hristove istine koje je ostalo u svetu! (VIDEO)
Live TV

Kainov bratoubilački pečat ostao je na mnogim Ukrajincima! Satana sa Zapada bori se protiv ono malo Hristove istine koje je ostalo u svetu! (VIDEO)

Nikada žešći ruski napadi po dubini Ukrajine. Kinžal je postao kao "dobar dan". Došlo je do tog stepena mržnje između dva naroda da će decenije biti potrebne da se vrate saradnji. U emisiji "Otvoreni studio" gostovali su pravoslavni publicista Ranko Gojković i Dragan Vasiljković ispred fondacije "Kapetan Dragan". Oni su govorili o svim aktuelnim geopolitičkim temama.

27.08.2024

19:51

Hronika

Četiri godine od jezivog zločina u Smederevu: Pretukao gazdu kafane pa ga pregazio automobilom, presuda nije pravosnažna
Hronika

Četiri godine od jezivog zločina u Smederevu: Pretukao gazdu kafane pa ga pregazio automobilom, presuda nije pravosnažna

Četiri godine je prošlo od jezivog zločina u Smederevu kada je biznismen Nenad Dragović (61) nakon svađe i tuče svojim "mercedesom" pregazio vlasnika kafane Aleksandra Radosavljevića Belog, koji je od povreda preminuo u bolnici. Za ovaj zločin Dragović je osuđen na 7 godina zatvora, ali presuda koju je izrekao Viši sud u Smedrevu nije pravosnažana i čeka se odluka Apelacionog suda.

28.08.2024

08:25

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija