• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Z.

26.08.2024

18:13

Mrkela otkrio: Prelazni rok za nas još nije završen! Odbili smo milionske ponude!

Starsportphoto

Crvena zvezda

Mrkela otkrio: Prelazni rok za nas još nije završen! Odbili smo milionske ponude!

Podeli vest

Sportski direktor Crvene zvezde pričao o aktivnostima na letnjoj pijaci, ali i revanšu plej-ofa za Ligu šampiona protiv Bode Glimta sutra uveče na "Marakani" (21.00, RTS 1, Arena premijum 1).

Funkcioner aktuelnog srpskog prvaka uveren je da će pun stadion atmosfera koju naprave navijači biti ogroman vetar u leđa za izabranike Vladana Milojevića, koji su u prvoj utakmici poraženi sa 2:1.

- Uzdam se u kvalitet našeg tima, stručni štab i punu "Marakanu". Prednost Bodea je što igraju već 20. utakmicu u domaćem prvenstvu i u boljoj su formi nego mi. Pripreme smo odradili bez većine igrača koji su bili sa reprezentacijama, skupljali se u talasima, pa su neki došli pred sam start sezone. Bilo je i povreda, ali se sada sve polako slaže, pa mislim da ćemo biti u optimalnom stanju za Norvežane - rekao je Mrkela tokom gostovanja na TV Prva.

On je dodao da je Zvezdin cilj jasan, a to je plasman u grupnu fazu najjačeg takmičenja i da oko toga nema nikakve dileme.

- Poslednjih sedam godina smo učesnici evropskih takmičenja i želimo da održimo taj kontinuitet. Ispred nas je jak protivnik. Bode je iskoristio prednost, jer smo igrali na veštačkoj podlozi. Ne volim da tražim opravdanje za poraze, nije do terena, već do nas samih. U Norveškoj samo dva tima igraju na prirodnoj travi, kod nas su drugačiji uslovi, pa zato uz pomoć navijača hoćemo da izborimo i četvrtu Ligu šampiona. Na našem stadionu su padali i mnogo veći timovi - naglasio je Mrkela.

Foto: FK Crvena zvezda

Zvezda protiv Bode Glimta mora da ide na sve ili ništa 

S obzirom da je njegov deo posla usko vezan za igrački kadar dotakao se i aktuelnog prelaznog roka. Zvezda je dosad dovela 12 pojačanja, a otišlo je 13 igrača iz Ljutice Bogdana.

- Dolasci se spremaju non-stop. Mi u svakom trenutku sa našim skauting timom radimo na tome da imamo rešenje za svaku poziciju. Trenutno ne razmišljamo o pojačanjima, sve karte su bačene na Bode. Ako bude odlazaka posle tog duela, tada ćemo pričati o novajlijama. Kako odmiče sezona sve smo bolji, forma će ići uzlaznom linijom i u narednim nedeljama. Imali smo povrede Olajinke, Glazera, Ivanića... Svi su u ovom trenutku spremni da igraju - objasnio je Mrkela.

Foto: Starsportphoto

Mitar Mrkela sa Zvezdanom Terzićem i Vladanom Milojevićem

Ono što je sigurno, u slučaju negativnog ishoda protiv Norvežana, crveno-beli imaju zagarantovanu grupnu fazu Lige Evrope.

- Zvezda se desetak godina ozbiljno sprema i raste. Napredovali smo organizaciono i infrastrukturno, ulagali u ekipu sve više novca. Imamo vredan tim, za naše igrače postoje milionske ponude, neke smo prihatili, a neke odbili. Svake godine, uprkos odlascima, bili smo sve jači i tako će se nastaviti - zaključio je Mrkela.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Bivši asovi složni: Milojević je Zvezdin najveći adut, ali mora da menja tim!
Crvena zvezda

Bivši asovi složni: Milojević je Zvezdin najveći adut, ali mora da menja tim!

Činjenica da je Vladan Milojević iz svih prethodnih 12 dvomeča evropskih kvalifikacija izašao kao pobednik daje ogromnu sigurnost i samopouzdanje crveno-belima pred revanš pej-ofa za Ligu šampiona sa Bode Glimtom, kaže Mirko Bunjevčević (46) u razgovoru za Informer! S druge strane, bivši napadač Predrag Sikimić (41) smatra da je od same tradicije važnije da trener promeni tim u odnosu na prethodni duel sa Norvežanima.

26.08.2024

17:00

sledeća vest

Vesti

TV

Amerika je dotakla dno! Ne zna se da li je gori Tramp ili Kamala! Cela država pretvorila se u antidemokratiju! (VIDEO)
Live TV

Amerika je dotakla dno! Ne zna se da li je gori Tramp ili Kamala! Cela država pretvorila se u antidemokratiju! (VIDEO)

Ponovo se oglasio Donald Tramp. Od kada se vratio na mrežu X, sve je aktivniji kako se bliži 5. novembar. On kritikuje Kamalu Haris i Džoa Bajdena i pita se ko u njihovo ime pregovara na Bliskom istoku. U poslednjih 18 godina Hezbolah i Iran imaju najžešće sukobe. Ponovo Tramp spominje i Treći svetski rat. Na ovu temu u "Info danu" govorili su politikolog Vladimir Kljajić i prof. dr Stevica Deđanski, analitičar.

26.08.2024

16:03

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija