• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. P.

26.08.2024

17:00

Bivši asovi složni: Milojević je Zvezdin najveći adut, ali mora da menja tim!

Starsportphoto/Informer

Crvena zvezda

Bivši asovi složni: Milojević je Zvezdin najveći adut, ali mora da menja tim!

Podeli vest

Činjenica da je Vladan Milojević iz svih prethodnih 12 dvomeča evropskih kvalifikacija izašao kao pobednik daje ogromnu sigurnost i samopouzdanje crveno-belima pred revanš pej-ofa za Ligu šampiona sa Bode Glimtom, kaže Mirko Bunjevčević (46) u razgovoru za Informer! S druge strane, bivši napadač Predrag Sikimić (41) smatra da je od same tradicije važnije da trener promeni tim u odnosu na prethodni duel sa Norvežanima.

Crveno-beli u sredu veče dočekuju Bode Glimt (21.00, Arena premijum 1), u revanšu plej-ofa za Ligu šampiona. Pred izabranicima Vladana Milojevića neće biti lak zadatak, s obzirom da će morati da nadoknade gol zaostatka protiv Norvežana (1:2), kako bi se ponovo našli u elitnom društvu.

Bunjevčević smatra da je aktuelni kormilar u prethodnih 12 evropskih dvomeča, kao i u dve grupne faze Lige šampiona, stekao ogromno iskustvo i nada se da će ono presuditi na predstojećem duelu na "Marakani".

- Velika motivacija je činjenica da je Milojević u prethodnih 12 slučajeva uvek uspevao da eliminiše rivala. To nije mala stvar. On najbolje poznaje svoj tim i svlačionicu, zna šta može da očekuje od svakog ponaosob. Nadamo se da će crveno-beli uz bolju igru da se domognu grupne faze Lige šampiona. Bode je veoma kvalitetan tim, imaju brzu tranziciju i hitre igrače. Pred njima je veoma težak meč sa ogromnim ulogom, ali Zvezda je navikla da igra velike evropske utakmice - poručuje Bunjevčević za Informer.

Foto: EPAIMAGES

Detalj sa meča Zvezda - Bode

S njim je donekle saglasan i Sikimić, koji takođe potencira na iskustvu koje Zvezda ima u stručnom štabu ali i među igračima. On se pita zašto internacionalac Gabona, Gelor Kanga ne bi dobio šansu od početka.

- Nadam se da će Zvezda pokazati potencijal i igrati bolje nego na prvom meču, ali bi u tom slučaju trener trebalo da rotira tim. Zašto priliku ne dobije, na primer, Kanga? - pita se Smederevac i dodaje:

- Drago mi je što Hvang prednjači u igri, on je daleko kvalitetniji igrač od svih ostalih, veoma ozbiljan fudbaler. Takođe, pojačanja ostavljaju sjajan utisak, ali, s druge strane, smatram da bi Kanga trebalo da igra. Precizan je, preuzima veliku odgovornost i ima "onu stvar". Prošli meč je presedeo na klupi i, kako vidim, nije u planovima trenera.

Foto: Starsportphoto

Predrag Sikimić

Bode Glimt je u prvom meču maksimalno iskoristio sve svoje prednosti - teren sa veštačkom travom, temperaturnu razliku, podršku publike... Situacija će, međutim, u sredu biti potpuno drugačija, a Norvežane će na "Marakani" dočekati ambijent u kakvom nisu navikli da igraju.

- Kratko i jasno, od Zvezde očekujem prolazak dalje. Da na prošlom meču nisu dali gol - ne bih očekivao pobedu, ali sada je aktivan rezultat. Kvalifikacije sa Milojevićem na klupi su tradicija, i nadam se da će uz pomoć navijača kao 12. igrača uspeti da izbore plasman i nastave pobednički niz. Optimista sam, naša "Marakana" koja će biti ispunjena do poslednjeg meča je glavni Zvezdin adut za trijumf - naglašava Sikimić.

Foto: Starsportphoto

Fudbaleri Crvene zvezde

Milojević je već u svom prvom mandatu uspeo da odvede klub do grupne faze Lige Evrope, nakon što je u plej-ofu Crvena zvezda eliminisala Krasnodar. U grupi sa Arsenalom, BATE Borisovom i Kelnom, crveno-beli su zauzeli drugo mesto, i tako obezbedili evropsko proleće nakon 25 godina. U šesnaestini finala Beograđani su eliminisani od moskovskog CSKA.

U sezoni 2018/19, iskusni stručnjak je odveo srpski tim do plasmana u grupnu fazu Lige šampiona, što se desilo prvi put posle 27 godina. U grupi sa Pariz Sen Žermenom, Liverpulom i Napolijem, crveno-beli su zauzeli poslednju poziciju, ali su uspeli da na "Marakani" pobede Liverpul i da osvoje bod protiv Napolija.

Foto: Starsportphoto

Vladan Milojević

U sezoni 2019/20, Milojević je po drugi put uzastopno odveo Crvenu zvezdu u grupnu fazu Lige šampiona, čime je tim upisao niz od tri godine zaredom u kojem su crveno-beli obezbedili jesen u Evropi. U grupi sa Bajernom, Totenhemom i Olimpijakosom, ekipa iz Ljutice Bogdana je završila na poslednjem mestu sa tri osvojena boda i to pobedom nad Olimpijakosom na "Marakani".




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Amerika je dotakla dno! Ne zna se da li je gori Tramp ili Kamala! Cela država pretvorila se u antidemokratiju! (VIDEO)
Live TV

Amerika je dotakla dno! Ne zna se da li je gori Tramp ili Kamala! Cela država pretvorila se u antidemokratiju! (VIDEO)

Ponovo se oglasio Donald Tramp. Od kada se vratio na mrežu X, sve je aktivniji kako se bliži 5. novembar. On kritikuje Kamalu Haris i Džoa Bajdena i pita se ko u njihovo ime pregovara na Bliskom istoku. U poslednjih 18 godina Hezbolah i Iran imaju najžešće sukobe. Ponovo Tramp spominje i Treći svetski rat. Na ovu temu u "Info danu" govorili su politikolog Vladimir Kljajić i prof. dr Stevica Deđanski, analitičar.

26.08.2024

16:03

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija