• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

25.08.2024

22:30

Puna Marakana ruši Bode! Ovo je Zvezdin bilans sa Norvežanima!

Starsportphoto

Crvena zvezda

Puna Marakana ruši Bode! Ovo je Zvezdin bilans sa Norvežanima!

Podeli vest

Crvena zvezda je u bogatoj istoriji odigrala deset mečeva protiv ekipa iz Norveške, a značajan podatak pred duel protiv Bode Glimta jeste da crveno-beli imaju pozitivan skor sa timovima iz pomenute države.

 

Od ukupno deset odigranih mečeva Zvezda je slavila na šest susreta, jedna utakmica je završena nerešenim rezultatom, dok je pretrpela i tri poraza, što predstavlja pozitivan skor sa ekipama iz Norveške. 

Prvi put fudbaleri Crvene zvezde su se sa Norvežanima sastali davne 1980. godine kada su odmerili snage sa Vikingom. Tada u šesnaestini finala Kupa evropskih šampiona crveno-beli su prvo na gostujućem terenu ostvarili trijumf rezultatom 2:3, dok je u Beogradu rezultat bio još ubedljiviji 4:1. Ispunjena Marakana i naš 12. igrač su oduvek davali dodatnu snagu crveno-belima, a tako je bilo i protiv skandinavske ekipe. 

Naredni dvomeč je odigran dve godine kasnije, kada su se Zvezdini fudbaleri za osminu finala Kupa pobednika kupova borili sa ekipom Lilestrem. Prvi meč je ponovo bio rezervisan za gostovanje, a crveno-beli su bili i više nego ubedljivi sa 0:4. Sjajnu partiju su prikazali fudbaleri Zvezde i u Beogradu, uz prepoznatljivu atmosferu kada su slavili sa 3:0. 

Rozenborg je bio naredni Zvezdin rival sa podneblja Norveške. U jesen 1986. godine na severu Evrope trijumfovala je u prvom meču osmine finala Kupa evropskih šampiona sa 0:3. Usledio je revanš u glavnom gradu Srbije i još jedna ubedljiva pobeda od 4:1. 

Dugo se čekalo do sledećeg okršaja Crvene zvezde sa norveškim timom. Tek 2003. godine je u drugom kolu Kupa UEFA bilo nerešeno, bez golova sa Rozenborgom, dok je revanš na Marakani završen rezultatom 0:1. 

Poslednji duel pre dvomeča sa Bode Glimtom Zvezda je odigrala sa norveškom ekipom Tromze 2005. godine. Crveno-beli su nastupili na gostujućem terenu i pretrpeli poraz od 3:1. 

Interesantan je podatak dasu crveno-beli na četiri odigrane utakmice na domaćem terenu protiv norveških timova ostvarili tri pobede i samo jedan poraz, a Marakana je u svakoj situaciji pokazala svoju moć i bila vetar u leđa crveno-belima.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Evropa će tek biti napadana, sve je pripremljeno za brutalan odnos migranata prema domaćinima! Amerika koristi NATO za ispunjavanje svojih ciljeva širom sveta! (VIDEO)
Live TV

Evropa će tek biti napadana, sve je pripremljeno za brutalan odnos migranata prema domaćinima! Amerika koristi NATO za ispunjavanje svojih ciljeva širom sveta! (VIDEO)

Teroristička Islamska država preuzela je juče odgovornost za napad u petak uveče u nemačkom gradu Zolingenu, kada je napadač nožem ubio tri osobe i ranio osmoro. Kakva je sudbina Starog kontinenta i da li će evropljane koštati to što su u svoje države primili ogroman broj migranata? Na ovu temu za Informer TV govorio je akademik profesor dr Dragan Radenović u emisiji "Info dan".

25.08.2024

16:28

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Srbija