• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. P.

23.08.2024

16:49

Legendarni Dule Savić veruje u prolaz: Rezultat protiv Bodea je aktivan, imamo šansu da ih eliminišemo!

Novak Đurović, Peđa Milosavljević, Srđan Stevanović

Crvena zvezda

Legendarni Dule Savić veruje u prolaz: Rezultat protiv Bodea je aktivan, imamo šansu da ih eliminišemo!

Podeli vest

Nekadašnji napadač Crvene zvezde, Dušan Dule Savić (69) veruje da ekipa Vladana Milojevića ima šanse da eliminiše Bodo Glimt u revanš meču i plasira se u grupnu fazu Ligu šampiona.

Crno-beli su u prvom meču plej-of runde za plasman u najelitnije evropsko klupsko takmičenje poraženi od norveškog prvaka rezultatom 2:1, pa ih sada očekuje da na "Marakani" (sreda, 21.00) najpre anuliraju zaostatak, a potom dođu do preokreta i izbore prolaz u Ligu šampiona.

Proslavljeni fudbalski as, Dušan Dule Savić, nada se da će stadion u Ljutice Bogdana biti ispunjen do poslednjeg mesta, te da će svi zajedno slaviti prolaz crveno-belih. 

- Što bi rekao Miljan Miljanić – rezultat je aktivan. Nema više pravila gola u gostima, te nema neće biti dovoljno da postignemo samo jedan. Međutim, uveren sam da ako Marakana bude ispunjena do poslednjeg mesta i navijači pruže podršku kakvu samo oni mogu na svetu, možemo svi zajedno posle da slavimo prolaz naše Zvezde u Ligu šampiona. Čuo sam i za akciju da svi na utakmicu dođu u dresovima, tako da će to biti pravi crveno-beli spektakl - istakao je legendarni fudbaler.

Foto: Starsportphoto©

Fudbaleri Crvene zvezde

Prisetio se nekadašnji napadač i jednog od najvećih preokreta u istoriji Zvezde, koji se odigrao u sezoni 1978/79, kada je na "Marakanu" stigao Dinamo iz Berlina. Nemci su u goste došli sa tri gola prednosti (5:2), ali su crveno-beli uspeli da postignu četiri pogotka i plasiraju se dalje.

- Svaki put kad se setim ove utakmice i dalje mi je neverovatno šta smo postigli. Nakon poraza u Nemačkoj, Dinamo je poveo u prvom poluvremenu, te su oni nakon prvih 45 minuta u Beogradu vodili ukupnim rezultatom 6:2. Ipak, nismo odustajali, verovali smo da bi nas dva brza gola vratila u igru. Na kraju smo postigli četiri i zasluženo prošli dalje, a ta utakmica nam je bila odskočna daska koja nas je vodila sve do finala sa Borusijom iz Menhengladbaha - prisetio se Savić.

Ekipa iz Ljutice Bogdana tada je beležila najveću posetu, a legendarni Dule se dotakao i anegdote vezane za jednog navijača, koji nije verovao u Zvezdu i napustio je teren posle prvog poluvremena.

- Druga su vremena u pitanju. Tada nas je posle teškog poraza u Berlinu, na Marakani sačekalo više od 70 hiljada ljudi, što je bio prosek te sezone kada su u pitanju evropske utakmice. Znali su da su oni naša najveća snaga, što se na kraju pokazalo kao tačnim. Znam da je par ljudi otišlo sa zapada na poluvremenu, a jedan od navijača koji je napustio stadion i dan danas žali što nije prisustvovao istorijskom preokretu Crvene zvezde - podvukao je Dule Savić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Sprema se napad?! Uzbuna u NATO bazi u Nemačkoj!
alarm!

Sprema se napad?! Uzbuna u NATO bazi u Nemačkoj!

Vazdušna NATO baza u nemačkom gradu Gajlenkirhenu i danas ostaje u stanju povišene pripravnosti, izjavila je portparolka baze nakon što je tokom noći podignut nivo bezbednosti na osnovu obaveštajnih informacija koje ukazuju na potencijalnu pretnju.

23.08.2024

12:02

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija