• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V.Ž.

28.08.2024

23:23

OCENE ZVEZDA! Spajić zid, Điga car odbrane! Genijalni Hvang, Duarte odradio posao!

EPA-EFE/MARKO DJOKOVIC

Crvena zvezda

OCENE ZVEZDA! Spajić zid, Điga car odbrane! Genijalni Hvang, Duarte odradio posao!

Podeli vest

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su norveški Bodo 2:0 (1:0) u revanš meču plej ofa Lige šampiona i posle poraza u prvom meču (2:1) plasirali se u grupnu fazu najjačeg evropskog takmičenja

Dominirali su crveno-beli 90 i nešto minuta i vratili sa kamatom Norvežanima za poraz od pre osam dana na severu Evrope.

Za razilu od prošlog duela u ovom je skoro sve funkcionalo kao švajcarski sat. Golman Ilić potpuno besposlen, osima malo u finišu, to su mu omogiućili i defanzivci, stameni štoperi kapiten Spajić, koji je postigao i gol odluke, kao i Điga, pa genijalni Hvang, kao i naravno strelacprvog gola Duarte.

Mimović je takođe odlično radio na desnoj strani i u ofanzivi i "pozadi", Elšnik i Olanjinka su se utopili u odličnu kolektivnu igru srpskog šampiona.

 

OCENE

 

MARKO ILIĆ (7) - U prvom poluvremenu potpino bez posla. Što se zagrejao pre utakmice zagrejao se. Eto toliko su Norvežani bili opasni po gol srpskog šampiona. I u nastavku isto, do finiša kada su gosti malo stisli, a on bio siguran na golu. Do početka utakmice nije se znalo da li će na gol on ili Glazer, na kraju je ipak on stao između stativa. 

OGNJEN MIMOVIĆ (7) - Strelac gola u Bodeu, koji je Norveškoj počeo kao rezerva, danas je dobio šansu od prvog minuta. Imao je dosta posla u ofanzivi, pošto je više  delovao na polovini protivnika. To mu je omogućio i Điga. U drugih 45 minuta ga je više bilo "pozadi" i tu je dobro odrađivao posao. Posle prve utakmice i revanša, jedno je sigurno Zvezda je definitivno dobila standardnog "trkača" pored desne aut linije.

UROŠ SPAJIĆ (8,5) - U nekoliko akcija prekidao napade rivala, dobro postavljen u paru sa Đigom kašpiten crveno-belih. Odlično šefovao odbranom, bio siguran i činio svoje rivale bezopasnim. Šlag na tortu, drugi gol za crveno-bele, polse centaršuta Elšnika iz ugla. Šta ćeš više, em carski radio u odbrani, em dao gol. Pa, genijalno!

NASER ĐIGA (8,5) -  Hladan kao špricer... Sve duele rešavao u svoju korist. Zatvarao i desnu stranu i tako omogućio Mimoviću da ga ima više u ofanzivnim zadacima. Bez greške delovao u defanzivi, i sa Spajićem činio pravi pravcati bedem. Norvežani taj zid nisu mogli da preskoče. Možda i najbolja igra u dresu Crvene zvezde otkako je došao 

Foto: Tanjug

 

 

JANG VU SEOL (7) - Pokrivao levu aut liniju, napred i nazad. Dosta se trošio, ali za trud i trku, zaslužio da se pomene u pozitivnom kontekstu. Za razliku od prvog meča u Bodeu, vidi se veliki pomak. 

TIMI ELŠNIK (6,5) - Izvodio prekide, pokušavao i sa distance. Jedan takav šut završio je u rukama golmana Haikina, U Bodeu skoro pa neprimetan, večeras samo za nijansu bolji. Da nije bilo prekida, ne ga mnogo gledali. Imao je još jedan šut u nastavku, nije bio precizan, ali je posle tog kornera Spajić postigao drugi gol za Zvezdu. 

IN BEOM HVANG (8,5) - Klasa ljudiiiiii! Primer stranca, koji svojim bitisanjem na terenu pravi razliku. Jedan šut sa distance iskosa golman Bodea jedva izvukao u korner. Pritiskao je defanzivce Bodea pri iznosenju lopte. Brz kao osica, standarno. Da se svi ugledaju na njega.

Foto: ,Tanjug

 

 

FELISIO MILSON (7,5) - Puma nije počeo utakmicu, a za razliku od prvog meča u Norveškoj, Molojević je umesto Iliću, šansu dao Milsonu, koji je obrni-okreni na kraju, iskoristio. Oboren je kod penala, iz kog je Zvezda stigla do vođstva. U drugom poluvremenu Milojević ga je zamenio i umesto njega uveo Pumu. Trčao je, bilo ga je u ofanzivnim akcijama, korektno skroz.

MIRKO IVANIĆ (7) - Odmah na početku je zategao praćku i šutirao preko gola. Presekao jednu loptu na sredini terena, povukao, centrirao, ali Bodeovi defanzivci su otklonili opasnost. Pretio je rivalu, bilo je i nekih pokušaja sa distance, ali od Miće svi uvek očekuju mnogo više. Kao i ovog puta. Zamenjen na desetek minuta pre kraja. 

PITER OLANJINKA (6,5) - Kada se posle loše odigrane utakmice nekog tima kaže za fudbalera da se utopi u sivilo, e pa Olanjinka se utopio u odličnu igru Zvezdine ekipe. Dobra šansa na početku, spetljao se, pobegla mu lopta. Ali za sledećom, kada je glavom pogodio prečku dugo će žaliti, međutim sve je uradio kako treba. "Sedmica", zasluženo. 

 

Foto: Tanjug

 

 

BRUNO DUARTE (7,5) - Dobro kretanje, u stilu pravog špica koji vidi samo gol. Šlag na tortu pogodak sa penala. Milojević ga je zamenio Ndijajeom u 72. minutu što ne umanjuje utisak da je golom doprineo plasmanu Crvene zvezde u Ligu šampiona. 

 

IZMENE

 

RODRIGEZ PUMA (6,5) od 62. minuta - Milojević ga poslao na teren umesto Milsona. "Prirodna" izmena, to je njegova pozicija na desnom krilu, vidi se da je povreda ostavila traga. 

ŠERIF NDIJAJE (6,5) od od 72. minuta - Izašao Duarte. Odlučio se Milojević ipak za Duartea u špicu, iako su svi bili ubeđeni da će Šerif 100 odsto da počne. Ušao je odmoran i ovog puta se borio kao lav, Biće golova.

DALSIO GOMEZ (6,5) od od 72. minuta - Na terenu umesto Olanjinke. Odradio ono što mu je Milojević zadao. Korektno skroz za dvadeset i kusur minuta na terenu.

LUKA ILIĆ (-) od 82. minuta - Ušao na teren umesto Ivanića. Malo vremena za konkretnu ocenu. Ispalio jednu bombu u nadoknadi vremena, međutim pravo u golmana. 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Oglasio se Visoki savet tužilaštva: Sprečavanje službenih lica će zahtevati hitno postupanje svih državnih organa!
Politika

Oglasio se Visoki savet tužilaštva: Sprečavanje službenih lica će zahtevati hitno postupanje svih državnih organa!

Reagujući na molbu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu da u skladu sa svojim ustavnim i zakonskim ovlašćenjima zaštiti samostalnost postupajućih tužilaca u ovom tužilaštvu, Visoki savet tužilaštva ponovo je apelovao na građane da ne preduzimaju ni jednu radnju koja bi za posledicu imala sprečavanje službenih lica da obavljaju svoje službene dužnosti

28.08.2024

21:41

Žiofre poručio: Litijum je prilika za Srbiju da razvije celokupan lanac vrednosti!
Politika

Žiofre poručio: Litijum je prilika za Srbiju da razvije celokupan lanac vrednosti!

Šef delegacije EU u Beogradu Emanuele Žiofre izjavio je danas da mogući rudnik litijuma predstavlja priliku za Srbiju da potencijalno razvije celokupan lanac vrednosti, uzevši u obzir da naša zemlja već proizvodi električne automobile u Kragujevcu i poručio da je ovu temu potrebno rešavati kroz dijalog zasnovan na informacijama i činjenicama.

28.08.2024

20:38

TV

Još jedna država uključuje se u rat u Ukrajini? Zapad jedva čeka eskalaciju sukoba!
Live TV

Još jedna država uključuje se u rat u Ukrajini? Zapad jedva čeka eskalaciju sukoba!

Moskovske trupe preuzele kontrolu u naselju Komišivka u Kurskoj oblasti. Ruske jedinice protivvazdušne odbrane uništile su 12 ukrajinskih letilica. Ukrajinske snage pokušavaju da probiju i južnu rusku granicu. Kremlj odbacio mirovni plan Zelenskog. Akcija izraelske vojske na Zapadnoj obali. Izrael potvrdio da je izveo napad u Siriji. Na ovu temu u "Ratu uživo" govorili su novinar Nikola Jović i Ivan Ivanović iz pokreta "Naši".

28.08.2024

22:30

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Berlin i London napravili dil kakav se pravi jednom u generaciji, pridružiće im se i Pariz! Ovo iz korena menja pravila igre!
Nimalo naivno

Berlin i London napravili dil kakav se pravi jednom u generaciji, pridružiće im se i Pariz! Ovo iz korena menja pravila igre!

Cilj dvodnevne posete premijera Kira Starmera vodećim silama EU, Nemačkoj i Francuskoj, jeste da pomogne Britaniji da se udalji od nestabilnih odnosa prethodne konzervativne vlade sa evropskim saveznicima. Starmer, koji je preuzeo dužnost prošlog meseca, stavio je poboljšanje odnosa u središte svojih napora da podstakne ekonomski rast Britanije.

28.08.2024

19:30

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

Ovako Srbi slave Veliku Gospojinu na Kosmetu
Srbija

Ovako Srbi slave Veliku Gospojinu na Kosmetu

Jedan od najvećih pravoslavnih praznika – Velika Gospojina danas se proslavlja širom Kosova i Metohije, uprkos gotovo svakodnevnom teroru šiptarske vlasti koju predvodi Aljbin Kurti.

28.08.2024

13:28