• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S. R.

04.09.2024

15:07

Zvezda se oglasila povodom Radničkog i Mrkele: Širite laži i bahati ste, a ne možete Mornar da pobedite

Starsportphoto

Crvena zvezda

Zvezda se oglasila povodom Radničkog i Mrkele: Širite laži i bahati ste, a ne možete Mornar da pobedite

Podeli vest

Fudbalski klub Crvena zvezda izdao je saopštenje povodom dešavanja u nedelju na utakmici protiv Radničkog iz Kragujevca. Taj meč odigran je u Gornjem Milanovcu, a obeležili su ga incidenti.

Pred kraj susreta, navodno su navijači Radničkog, popularni "crveni đavoli" zasuli topovskim udarima ložu u kojoj se nalazilo rukovodstvo Zvezde. Tom prilikom povređen je Mitar Mrkela, koji je dan nakon toga oštro napao i Radnički i njihovo rukovodstvo, ali i trenera Feđu Dudića.

U Radničkom su odlučili da se oglase, pa su Mrkelu isprozivali da je bio bahat i nevaspitan, a nakon svega usledilo je oštro saopštenje Crvene zvezde.

"Ljudi koji su sada na čelu Radničkog iz Kragujevca su pokazali da su apsolutno nedorasli vođenju jednog takvog kluba i to će sasvim sigurno rezultati u budućnosti pokazati. Za sada su pokazali da su ozbiljni lažovi. Sve što su rekli na račun našeg sportskog direktora Mitra Mrkele je izmišljotina. Mitar Mrkela je čovek koji je svoju i igračku i funkcionersku karijeru gradio kao vrhunski gospodin bez ijedne jedine afere u svom životu", ističu sa "Marakane".

Kako ističu iz Zvezde, Mrkela se nije ponašao neprimereno tokom utakmice, već su to radili iz protivničkog tabora.

"Mrkela je legenda jugoslovenskog i srpskog fudbala, bio je najmlađi debitant našeg fudbala i velika zvezda, bez ijedne jedine mrlje u svojoj bogatoj karijeri. Igrao je protiv najvećih i ponašao se skromno, a ovi koji nisu mogli da se suprotstave Mornaru iz Bara, poslednjeplasiranom timu lige Crne Gore, sebi su dozvolili da se ponašaju bahato i necivilizovano", poručuju iz Zvezde.

Foto: Starsportphoto

 

 

Sa "Marakane" dodaju da se Mrkela samo radovao pobedničkom golu Mirka Ivanića i da nije bilo nikakve neprimerene gestikuacije, kako tvrde iz šumadijskog kluba.

"Mrkela se radovao kao i čitavo rukovodstvo našeg kluba. Da li je zbog toga zaslužio da dobije topovski udar i fizičke povrede zbog kojih je morao biti hospitalizovan. Verovatno su smatrali da su trebali da budu kažnjeni i igrač Vanja Drkušić i trener Nebojša Milošević koji su takođe dobili po jedan topovski udar.

Pecnuli su sa "Marakane" i Radnički na konto njihovih izdanja u Evropi.

"Bespredmetno je komentarisati ovakve tvrdnje i objašnjenja. Umesto da pokušaju da nešto poprave i promene u svom klubu, oni kojima je Crvena zvezda svojim rezultatima omogućila da izađu u Evropu, su odlučili da se bave lažima ne bi li dobili sitne poene kod šačice svojih nazovi navijača koji su kao jako bitni njima u klubu. Takav odabrani put ih ne može odvesti ka uspehu", zaključuju iz Zvezde.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Preminula glumica Rada Đuričin u 91. godini
Kultura

Preminula glumica Rada Đuričin u 91. godini

Danas je u Beogradu preminula Rada Đuričin, jedna od najznačajnijih jugoslovenskih i srpskih glumica i dugogodišnja članica ansambla Jugoslovenskog dramskog pozoršta, saopštilo je pozorište.

04.09.2024

13:13

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija