• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. G.

14.09.2024

07:13

Zvezda uigrava pojačanja za Ligu šampiona

FK Crvena zvezda

Crvena zvezda

Zvezda uigrava pojačanja za Ligu šampiona

Podeli vest

Crvena zvezda predstavlja pojačanja i uigrava tim za početak Lige šampiona! Srpski prvak večeras (subota 20.00, Arena 1 premijum) dočekuje kruševački Napredak u 8. kolu Superlige, a prema svim najavama, očekuje se da na terenu budu novajlije Silas Katompa Mvumpa (25), Rade Krunić (30), ali i povratnik Nemanja Radonjić (28).

Biće to prilika da se ekipa dodatno uigra i naoštri za početak Lige šampiona. Crveno-beli narednog četvrtka (18.45, RTS, Arena sport) dočekuju portugalsku Benfiku na startu elitnog takmičenja, pa je večerašnji okršaj protiv "čarapana" praktično jedina šansa da novajlije zaigraju zajedno.

Naravno, ostaje da se vidi kakvu će im ulogu i minutažu dodeliti trener Vladan Milojević. Za očekivati je da reprezentativac DR Konga Silas bude na terenu možda čak i od početka, a da će Krunić i Radonjić šansu čekati sa klupe.

Svi oni su trenirali punim intenzitetom, a jedini problem može da predstavlja mala, ili u slučaju Radonjića nikakva, minutaža u prethodnim klubovima.

Ono što "delije" može da raduje je velika želja novajlija da što pre istrče na teren. O tome je i govorio Zvezdin "kapitalac" Silas.

- Fokusirani smo na meč protiv Napretka, a kasnije ćemo o Benfiki i derbiju. Bliži se prva utakmica, jedva čekam da debitujem. Radujem se što ću konačno imati priliku da osetim atmosferu o kojoj su mi toliko pričali. Motivisan sam da ostvarimo trijumf već u prvoj utakmici koja sledi, a kasnije ćemo igrati maltene na svaka tri dana - poručuje doskorašnji napadač Štutgarta.

Foto: crvenazvezdafk.com

Silas na treningu Zvezde

 

Silas je u dresu prethodnog kluba ove sezone na terenu proveo 27 minuta, a nešto veću minutažu u redovima Fenerbahčea imao je Rade Krunić. Reprezentativac Bosne i Hercegovine došao je kao zamena za In Bom Hvanga, pa je jasno pod kakvim pritiskom će biti.

Kako sam kaže, dovoljan motiv mu je to što će zaigrati za klub za koji navija od malena.

- Osećam se fantastično, ostvario sam san. Sada su pred nama veliki ciljevi. Jedva čekam da istrčim na "Marakanu". Naravno da sam sve vreme pratio Zvezdu, trofeji u ovom klubu su obaveza i svestan sam toga - kaže bivši fudbaler Donjeg Srema i Milana.

Foto: FK Crvena zvezda

Rade Krunić

 

Možda i najveća dilema za navijače Zvezde biće forma Nemanje Radonjića, povratnika na "Marakanu". Brzonogi Nišlija u prošlom mandatu je uz El Fardu Bena bio najzaslužniji za plasman u Ligu šampiona, a sada se vratio i to u trenutku kada ga je prethodni klub Torino potpuno otpisao. Uprkos tome, on smatra da je u dobroj formi i da će biti od pomoći ekipi.

- Uželeo sam se igranja za Zvezdu. Očekuje nas gust raspored, počev od meča sa Napretkom. Bio sam šest godina van Srbije i igrao sam za dobre klubove, mislim da sam bolji i iskusniji igrač nego što sam bio - rekao je Radonjić pre nekoliko dana.

Foto: FK Crvena zvezda

Nemanja Radonjić na predstavljanju

 

Selektor Paname: Zahladneo odnos Pume i crveno-belih

Odranije je poznato da je reprezentativac Paname Puma Rodrigez na izlaznim vratima Crvene zvezde, a da odnosi između kluba i brzonogog ofanzivca nisu baš najbolji potvrdio je i selektor pomenute selekcije, Tomas Kristijansen. Puma je trebalo da pređe u meksičku Pačuku, ali od toga po svemu sudeći neće iti ništa.
- Generalni direktor Leona me je obavestio da se zakomplikovao posao oko angažovanja Pume Rodrigeza. Pačuka takođe radi na njegovom dolasku, ali ni jedan ni drugi klub neće biti njegova naredna destinacija. Odnos igrača sa Crvenom zvezdom je zahladneo, obe strane traže prijateljsko rešenje. Verujem da ćemo u narednim danima čuti vesti povodom Pume - kaže danski stručnjak na klupi Paname.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Demokratije više nema u svetu, postoji samo vladavina jednog naroda! Oni određuju šta su ljudska prava! (VIDEO)
Live TV

Demokratije više nema u svetu, postoji samo vladavina jednog naroda! Oni određuju šta su ljudska prava! (VIDEO)

Troškovi servisiranja ogromnog američkog saveznog duga sada su veći od budžeta za odbranu, izjavio je izvršni direktor Tesle i Spejks Iksa Ilon Maks u popularnom podkastu. On je dodao da zemlja „izuzetno brzo bankrotira“. Američko ministarstvo finansija objavilo je krajem jula da je državni dug premašio 35 biliona dolara, što je skočilo za trilion u periodu od šest meseci. Profesor dr Milan Petričković sa Fakulteta političkih nauka govorio je na ovu temu u "Info jutru" Informer televizije.

13.09.2024

12:42

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

I u Čačku preventivni pregledi u nedelju!
Srbija

I u Čačku preventivni pregledi u nedelju!

U okviru akcije preventivnih pregleda koji se svakog vikenda održavaju u većini zdravstvenih ustanova u Srbiji, u Čačku će u nedelju primati pacijente lekari Opšte bolnice i Doma zdravlja.

13.09.2024

15:45