• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: O. B.

13.09.2024

06:40

Na današnji dan: Jedinstvena scena - Večiti rivali protiv klubova Istočne Nemačke!

Printscreen You Tube

Fudbal

Na današnji dan: Jedinstvena scena - Večiti rivali protiv klubova Istočne Nemačke!

Podeli vest

Crvena zvezda sastala se sa Dinamom iz Berlina, a Partizan sa Dinamo Drezdenom - 13. septembra 1978. godine.

Krajem sedamdesetih godina 20. veka, beogradski večiti rivali - Crvena zvezda i Partizan, odmerili su snage sa klubovima iz Istočne Nemačke. Naime, na današnji dan - 13. septembra 1978. godine, žreb je odlučio da srpski velikani u istom danu na evropskoj sceni imaju rivale iz iste države. 

Bolji rezultat ostvario je Partizan koji je na svom terenu sa 2:0 savladao Dinamo iz Drezdena. Strelci su bili Prekazi u petom i Đurović u 47. minutu, a meč je odigran u prvom kolu Kupa šampiona. 

Nažalost, to nije bilo dovoljno da Partizan izbori mesto u narednoj fazi takmičenja pošto je Dinamo u Drezdenu slavio sa 2:0 i meč odveo u penale. Za crno-bele su jedanaesterce pogađali Klinčarski, Pavković, Prekazi i Stojković dok su neprecizni bili Đorđević, Trifunović i na kraju Zavišić. 

Sa druge strane, Crvena zvezda je doživela debakl u Berlinu pošto je Dinamo slavio sa 5:2. Crveno-beli su u prvom poluvremenu bili konkretni u napadu, pošto su se Šestić u 34. i Savić u 36. minutu uspešno "takmičili" sa strelcima domaće ekipe Ridigerom i Necom. Ipak, već na startu drugog poluvremena Ridiger i Brilet su ponovo pronašli put do Zvezdinog gola i savladali beogradskog velikana.

No, u Beogradu je došlo do velikog preokreta budući da je Crvena zvezda pred svojim navijačima nadoknadila minus i savladala Dinamo Berlin sa 4:1, golove su postigli Savić, Šestić i dvostruki strelac - Borovnica. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Srbi prošle godine kupili više od 1.000 automobila na struju! Vozači masovno prelaze na vozila na električni pogon
Društvo

Srbi prošle godine kupili više od 1.000 automobila na struju! Vozači masovno prelaze na vozila na električni pogon

U Srbiji je zaključno sa avgustom ukupno registrovano 3.629 električnih automobila. Od tog broja čak 1.101 vozilo, odnosno skoro trećina, registrovano je u toku prošle godine. Kako stručnjaci ističu, jasno se vidi da naši vozači sve više koriste vozila na električni pogon, a tome doprinose i podsticaji države za kupovinu ovakvih automobila, gde subvencije idu do 5.000 evra.

13.09.2024

07:15

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Objavljen tizer za prvi srpski postapokaliptični film "Volja sinovljeva" (FOTO/VIDEO)
Kultura

Objavljen tizer za prvi srpski postapokaliptični film "Volja sinovljeva" (FOTO/VIDEO)

Misteriozni slepi guslar luta razrušenim svetom uz poj pesme Volja sinovljeva koja opisuje malu zajednicu uzgajivača semena pšenice koja je živela daleko u pustinji i odbijala da se povinuje tiraniji udaljenog grada - ovaj kratak opis filma "Volja sinovljeva" uvodi nas kroz vrata potpune žanrovske i produkcijske inovacije koja do sada nije viđena u domaćoj kinematografiji.

12.09.2024

13:04

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

(VIDEO) Kad ministarka zavrne rukave i prione na posao!
Srbija

(VIDEO) Kad ministarka zavrne rukave i prione na posao!

Ministarka za brigu o porodici i demografiju Milica Đurđević Stamenkovski posetila je Pirot, gde je posle razgovora sa gradonačelnikom i obilaska Doma zdravlja i vrtića "Crvenkapa" posetila i porodicu Kostić u u pirotskom prigradskom selu Krupac.

12.09.2024

17:49