• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. P.

17.09.2024

15:30

Sada imam drugu ulogu, ali dobro znam moć Marakane! Mrkela se prisetio 1984. godine i pobede nad Benfikom!

Starsportphoto

Crvena zvezda

Sada imam drugu ulogu, ali dobro znam moć Marakane! Mrkela se prisetio 1984. godine i pobede nad Benfikom!

Podeli vest

Fudbaleri Crvene zvezde u četvrtak (18.45, Arena premijum 1) dočekuju ekipu Benfike, u okviru prvog kola Lige šampiona. Uoči ovog susreta govorio je sportski direktor crveno-belih Mitar Mrkela (59), koji odlično zna kako se pobeđuje portugalski velikan.

Na istom mestu, tačno 40 godina kasnije, Crvena zvezda i Benfika ponovo će odmeriti snage, u veoma sličnom formatu takmičenja. Mrkela se prisetio legendarnog susreta iz 1984. godine, kada su on i njegovi saigrači u šesnaestini finala Kupa evropskih šampiona pobedili lisabonskog velikana sa 3:2 na "Marakani". 

Meč pred punim stadionom nije započeo dobro za crveno-bele. U 27. minutu Marko Elsner je savladao Tomislava Ivkovića i doneo prednost gostima, da bi u 42. minutu Dimantiono povisio na 2:0. Iako su nade Zvezdinih navijača bile poljuljane, trener Gojko Zec nije gubio veru.

U drugom poluvremenu uveo je Rajka Janjanina umesto Milana Jankovića, i to se ispostavilo kao pravi potez. Janjanin je prvo realizovao penal u 57. minutu, a zatim i izjednačio u 77. minutu – 2:2. Samo minut kasnije, Miloš Šestić je maestralno asistirao Janjaninu, koji je postigao pobedonosni gol i doneo Zvezdi veličanstven preokret, 3:2.

Ova legendarna utakmica ostaje u sećanju svih navijača Zvezde, a istorija bi mogla da se ponovi već u četvrtak.

- Vredno smo radili u prethodnom periodu kako bi potpuno spremni dočekali utakmicu protiv Benfike na Marakani. Utisak mi je da smo iz meča u meč sve bolji i da je ekipa u potpunosti postala homogena. Svi su se adaptirali na zahteve Zvezde i šefa stručnog štaba Vladana Milojevića. Simbolično, i pre 40 godina je Zvezda igrala protiv Benfike, kada sam akter utakmice bio na terenu, a evo i 19. septembra će se to ponoviti. Sada imam drugu ulogu, ali dobro znam kakva je moć Marakane. Tada smo na krilima navijača uspeli da od 0:2 dođemo do 3:2. Nadam se da će Zvezda ponovo biti uspešna protiv Benfike - započeo je Mrkela u razgovoru za klupski sajt.

Foto: FK Crvena zvezda

Detalj sa meča Fk Crvena zvezda - Fk Bode Glimt

Mrkela je uputio poziv svim vernim navijačima Crvene zvezde, da na vreme obezbede karte i u što većem broju ispune tribine "Marakane" na predstojećem meču.

- Biće pune tribine, uopšte nemam dilemu kada je to u pitanju. Već sada vlada euforija, svi razgovaraju o utakmici, a mi u pozitivnom svetlu dočekujemo Benfiku. Karata još uvek ima, ali ne u velikom broju, tako da pozivam navijače koji još uvek nisu obezbedili svoje mesto na Marakani da to učine već sada. Verujem u moć Marakane, 19. septembra 1984. godine je bilo upravo tako, kao i još mnogo puta kasnije - zaključio je Mrkela.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Ovo su pravila za putovanje u EU od 10. novembra! Aleksandar Seničić objasnio kako će aplikacija funkcionisati, kome ne treba dozvola i ko je neće plaćati
Društvo

Ovo su pravila za putovanje u EU od 10. novembra! Aleksandar Seničić objasnio kako će aplikacija funkcionisati, kome ne treba dozvola i ko je neće plaćati

Nova pravila za ulazak u zemlje Evropske unije donose značajne promene koje će uticati na sve putnike. Evropski sistem putnih informacija i autorizacija (ETIAS) predstavlja novi način prijavljivanja za ulazak, ali kako se on razlikuje od tradicionalnih viza? O ovim ključnim pitanjima i njihovim praktičnim implikacijama razgovarali smo u emisiji "Blic Dan" sa Aleksandrom Seničićem, direktorom Nacionalne asocijacije turističkih agencija.

17.09.2024

18:04

TV

Hronika

Dačić se sastao sa ministarkom Ujedinjenog Kraljevstva i državnim sekretarom Mađarske! Bilateralna policijska saradnja na visokom nivou! (FOTO)
Hronika

Dačić se sastao sa ministarkom Ujedinjenog Kraljevstva i državnim sekretarom Mađarske! Bilateralna policijska saradnja na visokom nivou! (FOTO)

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić sastao se danas, na marginama Berlinskog procesa, sa ministarkom za bezbednost granice i azil Ujedinjenog Kraljevstva Anđelom Igl i državnim sekretarom u Ministarstvu unutrašnjih poslova Mađarske Zoltanom Bolčikom, sa kojima je razgovarao o unapređenju saradnje u oblasti unutrašnjih poslova.

17.09.2024

19:36

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija