• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Z.

27.09.2024

20:55

Ilić prekratio Zvezdine muke! Pančevci namučili šampiona na "Marakani" (FOTO/VIDEO)

Starsportphoto

Crvena zvezda

Ilić prekratio Zvezdine muke! Pančevci namučili šampiona na "Marakani" (FOTO/VIDEO)

Podeli vest

Crveno-beli uspeli da sruše Železničar sa 2:1 (1:0) i tako upišu nova tri boda u 10. kolu Superlige.

Nisu fudbaleri Crvene zvezde večeras blistali, ali pamtiće se pobeda i nastavak uspešne serije. Po onom nepisanom pravilu, jo jednom se potvrdilo da su utakmice koje dolaze odmah posle večitog derbija najteže za igranje, pre svega, na planu borbenosti i motiva.

Iako je u jednom momentu bilo neizvesnosti, aktuelni šampion je "dodao gas" kada je to bilo najpotrebnije i nije dozvolio neugodnim Pančevcima da iznenade. Ipak, stručni štab na čelu sa Vladanom Milojevićem itekako ima razloga za brigu pred put u Milano i okršaj sa Interom u Ligi šampiona, jer se golman Omri Glazer ponovo povredio, pa ga je u 63. minutu zamenio Marko Ilić.

Prvo poluvreme će brzo pasti u zaborav, jer da Vanja Drkušić u 33. minutu nije zatresao mrežu i postigao prvenac u crveno-belom dresu, ne bi bilo ništa drugo vredno pomena. Slovenac je odlično reagovao nakon kornera koji je izveo njegov zemljak Timi Maks Elšnik, bio najviši u skoku, a lopta se odbila od stative i pala iza linije nemoćnog Zorana Popovića.

 

 

Tražili su domaći tri minuta kasnije i jedanaesterac, kada je Bruno Duarte pao u prodoru, posle duela sa Milikićem, ali je glavni arbitar Srđan Jovanović procenio da nije bilo dovoljno intenziteta za prekršaj i najstrožu kaznu. Inače, najbolji srpski sudija se posle dugo vremena pojavio na "Marakani", gde je delio pravdu nakon čak 17 meseci.

Znatno uzbudljiviji bio je drugi deo meča. Krenuo je domaćin agilnije, ali je u 61. minutu ozbiljno pogrešio Glazer, kada se i povredio. Izarelac je zakasnio sa istrčavanjem, izgubio loptu, a onda se otvorila prilika za Frensisa Ezea, koji je odlično pogodio sa 14-15 metara.

 

 

To je dalo krila igračima iz Pančeva, krenuli su da igraju hrabrije, pa je i Vladan Milojević, morao da reaguje izmenama. Na teren je poslao povratnika Nemanju Radonjića i pogodio u centar.

Upravo je doskorašnji srpski reprezentativac u 70. minutu odlično prošao po levoj strani, vratio povratnu na petarac, a u gužvi se najbolje snašao Luka Ilić i nadmudrio Popovića, što se na kraju ispostavilo i kao konačan rezultat.

 

Da među stativama Pančevaca nije stajao iskusni čuvar mreže, rezultat bi sigurno bio i ubedljiviji. Uspeo je bivši član Crvene zvezde na sjajan način da skine opasne udarce Ndijajea i Radonjića, dok je s druge strane jedinu priliku za goste u finišu propustio Stefan Cvetković.

Podsetimo, srpskog prvaka u utorak očekuje pomenuti okršaj sa Interom na "Đuzepe Meaci", dok će naredni meč u Superligi odigrati za vikend u gostima protiv IMT-a.

Standings provided by Sofascore



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Vesić otvorio hangar avio kompanije "Prince Aviation" (FOTO)
Politika

Vesić otvorio hangar avio kompanije "Prince Aviation" (FOTO)

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić otvorio je večeras hangar avio kompanije "Prince Aviation" uz poruku da je to važno za razvoj srpskog vazduhoplovstva i avio industrije, a događaju je između ostalih prisustvovao ambasador SAD u Srbiji Kristofer Hil.

27.09.2024

22:40

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija