• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. V.

28.09.2024

21:40

Nedović o rotaciji Zvezde: Ne želim da budem u trenerovoj koži!

abaliga.com

Crvena zvezda

Nedović o rotaciji Zvezde: Ne želim da budem u trenerovoj koži!

Podeli vest

Teško je treneru da organizuje rotaciju, mnogo dobih igrača imamo, poručio je Nemanja Nedović nakon pobede Crvene zvezde nad Mornarom 91:75 u 2. kolu ABA lige.

Čak i posle poraza od Dubaija na startu takmičenja, čuveni košarkaški stručnjak Vlade Đurović je istakao da je pred Janisom Sferopulosom težak posao u uspostavljanju rotacije i stalnih 12 igrača.

S tom konstatacijom složio se i Nemanja Nedović nakon susreta sa gostima iz Bara i našalio se da crveno-beli prave česte, rukometne izmene zbog toga.

Foto: Starsportphoto

Široka rotacija crveno-belih

- U jednom trenutku sam prokomentarisao sa Lukom Mitrovićem da je trebalo da dođem u rukometnim patikama. Na treningu izgleda kao da igramo rukomet sa čestim izmenama. Teško je pre svega treneru da odluči ko će i koliko igrati, ne bih voleo da sam mu u koži iskreno. Ima mnogo utakmica, rotiraćemo se i videćemo kako će to da izgleda - rekao je Nedović.

Nekadašnji bek Golden Stejt Voriorsa priznaje da aktuelni šampion još uvek nije na svom nivou, ali izražava zadovoljstvo prikazanim u drugom poluvremenu protiv Mornara.

- Videlo se i danas da i dalje "štucamo" i tražimo ritam. Tražimo neku hemiju na terenu. Teško je, ima nas mnogo, rotiramo se stalno. Nadam se da će vremenom uloge postati jasnije. Dobro je što smo pokazali reakciju u drugom poluvremenu i što donekle sa dobrim osećajem idemo na sledeću utakmicu - kazao je popularni Neda.

Foto: abaliga.com

Nemanja Nedović

Naredna stanica je Pariz u 1. kolu Evrolige, a nekadašnji reprezentativac očekuje vrhunsku podršku za ovosezonskog novajliju u eliti.

- Oni su novi i euforija je na visokom nivou. Verovatno će i dvorana biti ispunjena, ali imamo motivaciju i znamo da prvih nekoliko mečeva mogu da odrede tok sezone u Evroligi. Neće nam nedostajati motivacija, svi ćemo biti spremni, zdravlje nas služi dobro. Na treneru je da izabere 12 momaka koji će igrati taj meč i nadam se da ćemo preneti pozitivne stvari iz drugog poluvremena duela sa Mornarom - objasnio je Nedović.

Smatra i da rani poraz i pomalo zbunjena igra Crvenoj zvezdi može samo da koristi, jer su mali problemi nastali na samom početku sezone.

- Bolje je sada da izgleda ovako. Mislim, ne izgleda to loše, imamo jasnu ideju, ali ponekad previše komplikujemo baš iz razloga što želimo da delimo loptu i sve igrače uključimo. U nekim trenucima je ključ igrati što jednostavnije. Što pre uhvatimo ritam, individualno pre svega, biće nam lakše . Kad krene da se igra na svaka dva, tri dana neće biti vremena da se razmišlja o prethodnoj utakmici. Mislim da sve ide svojim tokom - poručio je Nemanja.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)
Live TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)

Ekipa Informera nalazi se na Zejtinliku gde je otkrivena bista deda Đorđu, čuvaru srpskog groblja. Inicijativu je pokrenuo Informer i livnica "Jeremic".Otkrivanje biste je izazvalo veliko interesovanje u Solunu, gradski predstavnici tog grada su položili vence na njegov grob, a spomenik su svečano otkrili ministar odbrane Bratislav Gašić i ministar za rad, boračka i socijalna pitanja Nemanja Starović.

28.09.2024

11:09

Hronika

"Tu utehe nema": Mirjana je jedina preživela nesreću u Raškoj, njeni jauci kidaju dušu na komade
Hronika

"Tu utehe nema": Mirjana je jedina preživela nesreću u Raškoj, njeni jauci kidaju dušu na komade

Tragedija koja je zadesila porodicu Lazović i njihovu komšinicu Dijanu Kutlačić duboko je potresla zajednicu kod Raške. U prošlu subotu popodne, dok su se pripremali da krenu na sabor povodom praznika Mala Gospojina u manastir Studenica, doživeli su stravičnu saobraćajnu nesreću. Jedina preživela je Mirjana Lazović Bugarić, majka troje poginule dece i supruga Danijela.

28.09.2024

16:10

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija