• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. V.

14.10.2024

14:28

Košarkaši Zvezde pred teškim ispitom: Da vidimo gde smo!

abaliga.com

Crvena zvezda

Košarkaši Zvezde pred teškim ispitom: Da vidimo gde smo!

Podeli vest

Košarkaši Crvene zvezde sutra (Sport klub 2 19.45) gostuju Fenerbahčeu u 3. kolu Evrolige, a Branko Lazić i Majk Daum misle da ta utakmica može da pokaže koliko je tim sa Malog Kalemegdana kvalitetan.

Amerikanac koji nastupa na poziciji krilnog centra je skrenuo pažnju na sebe odličnim partijama u crveno-belom dresu, pa je u napadu dobio znatno veću ulogu nego što je prvobitno očekivano.

Zahvaljujući njegovim dobrim partijama, Zvezda je na učinku od dve pobede bez poraza, a u istom ritmu žele da nastave takmičenje u eliti.

Foto: abaliga.com

Košarkaši Crvene zvezde

- Imamo visoka očekivanja. Radimo za sada dobar posao grupno. Želimo svaku utakmicu da odigramo čvrsto. Uzbuđen sam što igramo protiv tima koji je prošle sezone igrao na fajnal-foru, izvrsna prilika da vidimo koliko smo jaki - rekao je Daum.

Momak rodom iz Nebraske se osvrnuo i na individualni napredak koji je ostvario dolaskom u Beograd.

- Nadam se da ću nastaviti da igram dobro i napredujem. Moj cilj je da pomognem ekipi da pobedi, na bilo koji način. Bilo da sam na klupi ili na terenu. Želim samo da igram dobro i napredujem u timu - objasnio je bivši igrač Efesa.

Foto: abaliga.com

U sjajnoj formi - Majk Daum

Crvena zvezda je prošle sezone ostvarila jednu od najvećih pobeda upravo protiv Fenerbahčea u "Ulker areni". Kapiten i jedan od aktera prošlogodišnjeg trijumfa, Branko Lazić podseća da se mnogo promenilo otad i da je pred crveno-belima potpuno drugačiji protivnik.

- Sigurno da neće biti lako ako uzmemo u obzir sva prethodna gostovanja kod njih mada smo na poslednjem gostovanju zabeležili pobedu. Nadamo se da ćemo i ovaj put. Igramo u dobrom ritmu, vezali smo dve pobede. Neće biti lako, ali daćemo sve od sebe da odigramo dobru utakmicu i da zabeležimo pobedu. ovo je nova sezona i sastavi. Svakako će biti potrebno i koncentracije i zalaganja da nastavimo pozitivan skor - ocenio je Lazić.

Ekipi sa Malog Kalemegdana se vraća Miloš Teodosić nakon odslužene suspenzije, dok Šarunas Jasikevičijus na raspolaganju neće imati Marka Gudurića.

Foto: EPA

Branko Lazić

Nekadašnji reprezentativac Srbije smatra da je Fenerbahče tim koji ima mnogo dobrih igrača spremnih da odmene bivšeg saigrača iz Zvezde, ali ne umanjuje značaj povratka Teodosića.

Biće svakako teško ko god bude izašao na teren. Neko drugi će pokriti te minute i truditi se da se nametne treneru za veću minutažu. Na nama je da odgovorimo i da gledamo sebe. Povratak Tea je ogromna prednost. Svi znamo kakav je to majstor, dosta će značiti na tom meču. Uspeli smo bez njega dva puta da slavimo, imamo njega i to je dodatni plus i motivacija za nas - kazao je sjajni defanzivac.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Srbija za korak bliža Evropskoj uniji! Balkan ima ključne resurse koji nedostaju zapadnim zemljama!
Live TV

Srbija za korak bliža Evropskoj uniji! Balkan ima ključne resurse koji nedostaju zapadnim zemljama!

Danas je održan Samit Berlinskog kongresa. Region zapadnog Balkana trebalo bi što pre pripojiti Evropskoj uniji! Srbiju je na Samitu predstavljao premijer Miloš Vučević koji je imao brojne sastanke sa nekoliko lidera zemalja. Na ovu temu u "Info danu" govorili su analitičar Veljko Jovanović i dopisnik "Politike" iz Severne Makedonije Željko Šajn. Uživo u program javio se i politikolog Andreja Lović koji je komentarisao na koji način je nemačka javnost reagovala na ovaj samit.

14.10.2024

16:33

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Grom iz Teherana! Putin sa Zapadom pravi dogovor veka?! Otkriveno šta se krije iza zavese, svet nije spreman na ovakav zaokret!
BOMBA

Grom iz Teherana! Putin sa Zapadom pravi dogovor veka?! Otkriveno šta se krije iza zavese, svet nije spreman na ovakav zaokret!

U petak, tokom svog boravka u glavnom gradu Turkmenistana, Ašhabadu, ruski predsednik Vladimir Putin izneo je stav da je Rusija otvorena za diskusije o novom globalnom poretku. Ovo je izjavio na međunarodnom forumu „Vezanost vremena i civilizacija – osnova mira i razvoja“, koji je održan povodom 300. godišnjice rođenja turkmenskog pesnika i mislioca Mahtumkulija Frazija.

14.10.2024

12:10

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

Nauka