• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J.J.

24.10.2024

17:10

Ko umesto Olanjinke? Milojević pred sobom ima (ne)rešivi rebus!

Starsportphoto

Crvena zvezda

Ko umesto Olanjinke? Milojević pred sobom ima (ne)rešivi rebus!

Podeli vest

Piter Olanjinka koji je poslednje vreme postao standardni prvotimac Crvene zvezde je zbog povrede Ahilove tetive protiv Monaka gotovo izvesno završio sezonu, te se sad postavlja pitanje ko će ga menjati.

To ne mora da bude tako direktno pitanje na koje stručni štab i Vladan Milojević treba da daju odgovor, ovde će ponovo biti neke vrste improvizacije.

Olanjinkina uloga na terenu je specifična, on je po vokaciji krilni napadač, ali je veoma prilagodljiv, pa se dobro snalazio kako na pozicijama centarfora i krila, tako i na poziciji beka u defanzivi.

Foto: Starsportphoto©

Piter Olanjinka

Takvog igrača, koji može sve da vam zakri na terenu, uopšte nije lako nadoknaditi.

Ako bacimo osvrt na meč sa Monakom, Milojević je imao ideju da Olanjinku gurne na levu stranu, koju je morao da pokriva gotovo u celosti. Nažalost doživeo je tešku povredu Ahilove tetive.

Zvezda više nema Kostu Nedeljkovića, koji je odličan u pokrivanju te pozicije krilnog igrača, a na terenu neće biti bar još neko vreme ni Ognjena Mimovića, koji se povredio na meču sa Benfikom.

Ono što je jasno jeste da Zvezde nema klasičnog beka osim Milana Rodića, što je gorući problem u Ljutice Bogdana već godinama.

Foto: Starsportphoto

Milan Rodić i Šerif Ndijaje

Nedeljković je stvoren tu na "Marakani", ali je brzo prodat zbog novca, a novo rešenje je nađeno u Mimoviću koji se nažalost povredio.

Milojeviću ostaje prostor da nešto ili prekombinuje ili da stavi igrača kome pozicija spoljnog igrača sa defanzivnom vokacijom nije primarna. 

Možda je najočiglednije rešenje Jegor Prucev, koji igra kao krilo, ali je veliko pitanje da li će moći da ispuni sve zadatke u odbrani, dok bi sa druge strane Miloš Degenek bio neko logičnije rešenje, ali možda ako bi Zvezda igrala sa četiri u liniji.

Foto: FK Crvena zvezda

Jegor Prucev

Postoje neke varijante i da se Elšnik opet spusti na beka da se igra sa četvoricom pozadi, ali povreda Drkušića remeti i takvu mogućnost.

Na kraju se čini da Milojević neće odustati od toga da Zvezda igra sa trojicom štopera i dva bočna igrača, ali je definitivno da će morati da improvizuje, a ako se još neko povredi problemi će biti još veći.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Jadne i bedne manipulacije tajkunskog glasila "Danas"! Pokazali svoje pravo lice, jedini cilj im je da svakodnevnim lažima ocrne Vučića!
Politika

Jadne i bedne manipulacije tajkunskog glasila "Danas"! Pokazali svoje pravo lice, jedini cilj im je da svakodnevnim lažima ocrne Vučića!

U svom najnovijem izdanju, tajkunski list "Danas" pokazao je svoje pravo lice, čak i na naizgled benignoj temi. U naslovnoj priči, koja se prvobitno činila neutralnom, uredništvo je odlučilo da doda malo "sočnosti" - najpre su izbacili jednu rečenicu, a zatim su pokušali da manipulištu s podnaslovima u kojima se spominju "ljudska prava", "demokratija" i "autojkratija".

28.10.2024

07:49

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Tramp pokreće totalni rat protiv ovih?! Kada pobedi, spremio je žestoku osvetu: Evo šta su mu uradili u samom finišu kampanje!
REPUBLIKANCI BESNI

Tramp pokreće totalni rat protiv ovih?! Kada pobedi, spremio je žestoku osvetu: Evo šta su mu uradili u samom finišu kampanje!

Ako Donald Tramp postane novi predsednik Sjedinjenih Američkih Država, on će pokrenuti „totalni rat“ protiv britanskog premijera Kira Starmera zbog navodnog mešanja Laburističke partije u američke izbore u korist potpredsednice Kamale Haris, prenosi Dejli mejl pozivajući se na neimenovane izvore iz Konzervativne partije.

28.10.2024

07:10

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija