• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: O. B.

24.10.2024

22:28

Zvezda ostala bez "lovca na talente"! Čuveni Toma na "Marakanu" doveo Dekija, Drulića, Pantelića...

FK Crvena zvezda

Crvena zvezda

Zvezda ostala bez "lovca na talente"! Čuveni Toma na "Marakanu" doveo Dekija, Drulića, Pantelića...

Podeli vest

Proslavljeni trener i fudbaler Crvene zvezde - Tomislav Milićević, preminuo je u 84. godini, a tokom njegovog radnog veka na "Marakanu" su stigli najveći talenti u modernoj istoriji srpskog šampiona.

Tužne vesti stigle su nam danas sa "Marakane"... Legendarni fudbaler i trener Crvene zvezde - Tomislav Milićević, preminuo je u 84. godini, prenosi srpski šampion. Popularni Toma obeležio je prethodne tri decenije u Ljutice Bogdana kao "lovac na talente" na čije su insistiranje crveno-beli doveli veliki broj mladih igrača, a kasnije ih uspešno prodali. 

Nakon bogate igračke karijere, Tomislav Milićević se vratio u Crvenu zvezdu, čiji je dres nosio od 1960. do 1967. godine. Radio je u omladinskom pogonu srpskog šampiona, a vrlo brzo je postao je "lovac na talente". Legendarni Toma je imao zadatak da na "Marakanu" dovede najperspektivnije fudbalere iz regiona i sa njima radi na raznim životnim i fudbalskim segmentima. 

Zanimljivo, Toma Milićević je na "Marakanu" doveo i aktuelnog trenera Crvene zvezde - Vladana Milojevića, a pored njega uspešno je skautirao Dejana Stankovića, Marka Pantelića, Dušana Bastu, Gorana Drulića, Nikolu Lazetića, Marka Grujića, Strahinju Erakovića, Luku Jovića, Dejana Joveljića, Boška Jankovića...

U najsvežijem sećanju navijača ostao je transfer Marka Grujića u Liverpul. Upravo je Toma Milićević doveo visokog vezistu na "Marakanu" i osetio da u njemu leži ogroman potencijal. 

- Brzo namirišem talenat za "Marakanu". Ništa drugačije nije bilo ni sa Grujom. Osetio sam da je on pravi igrač za Zvezdu. Na prvi pogled je bilo jasno da mu je bog dao sve. Njegova inteligencija je zadivljujuća. Još kao klinac je u svakom trenutku sa loptom imao pet tehničkih rešenja. To vam je ono kad neko sa tribina gleda utakmice i onako za sebe kaže “pa dodaj desno”, a Gruja baš to uradi - ispričao je svojevremeno Tomislav Milićević. 

Foto: EPA-EFE/ESTELA SILVA

 

Legendarni Toma ispričao je tokom svog života i zanimljivu priču oko Vujadina Savića. Naime, Milićević je radio u omladinskoj školi Crvene zvezde kada je stameni štoper, tada napadač, stigao na "Marakanu" u pratnji svog oca - Duleta Savića. 

- Dule Savić je tada bio direktor kluba, bio mi je šef. I dovede mi dete, ostavi ga kod mene da ga nedelju dana tesitram. I po nekoj tipologiji ja uvidim da u toj funkciji centralnog špica ne mogu da ga razvijem, pa sam ga vratio sam na štopera. Imao sam zbog toga ozbiljan problem sa Duletom, naljutio se na mene i nije razgovarao sa mnom bar tri meseca. A zamislite da sam Vujadina propustio, da je ostao napadač. Pa, on ne bi postao igrač. A sada je na ceni, vrednovan. I zahvaljujući kvalitetima koje poseduje pozvan je i za reprezentaciju - kaže Toma Milićević za "Blicsport".

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija