• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A.K.

28.05.2024

10:45

Da li ste iznenađeni? Eraković višak, Piksi precrtao i partizanovce...

Starsportphoto

EURO 2024

Da li ste iznenađeni? Eraković višak, Piksi precrtao i partizanovce...

Podeli vest

Dragan Stojković Piksi, selektor fudbalske reprezentacije Srbije, morao je da "seče", pa je izabrao 26 igrača koji će predstavljati našu zemlju na EURO u Nemačkoj.

Selektor je pre dve nedelje objavio prošireni spisak, na kome je bilo 35 igrača, ali je bilo jasno da će posle konačnog od 26 biti razočaranih igrača. Nemanja Radonjić samoinicijativno je odlučio da ne bude deo državnog tima dok je na klupi selektor Dragan Stojković, a među igračima koji neće videti nemačku sa "orlovima" su Strahinja Eraković, Aleksandar Jovanović, Jan Karlo Simić, Matija Gluščević, Samed Baždar, Mihajlo Ivanović, Saša Zdjelar i Aleksandar Ćirković.

Najveće iznenađenje selektora je izostavljanje Strahinje Erakovića iz Zenita. Iza njega je šampionska sezona u Rusiji, bio je na Mundijalu u Kataru, igrao je u obe prijateljske utakmice protiv Rusije i Kipra. Do sada je nastupio osam puta za Srbiju, ali prednost su dobili Strahinja Pavlović, Nikola Milenković, Miloš Veljković, Sršan Babić, Uroš Spajić i Nemanja Stojić.

Foto: Starsportphoto

Aleksandar Jovanović, golman Partizana, razočaran

 

 

 

Na spisku nema ni Aleksandra Jovanovića, koji sa Partizanom imao sjajnu sezonu, bio je jedan od retkih svetlih tačaka ekipe. Tokom sezone je odigrao 40 utakmica, primio je 49 golova i imao 13 "klin šitova". Bio je razočaran odlukom selektora, pa se nezadovoljstvo pokazao na Intagramu. Objavio je širi spisak pred Svetsko prvenstvo u Rusiji 2018, kao i konačni, gde je takođe otpao sa spiska u poslednji čas, a podelio i sadašnje spiskove, bio je na širem, ali ne i na konačnom uz komentar "Back to back" i smajli. 

 

Foto: Starsportphoto©

Saša Zdjelar ne ide u Nemačku



"Pred Svetsko prvenstvo 2018. godine, širi spisak - precrtan, 2024. pred Evropsko - širi spisak - precrtan", poručio je razočarani  Jovanović.

U veznom redu "otpao" je Saša Zdjelar iz CSKA, iako je bio tu u martovskom ciklusu. Prekobrojni su bili i fudbaker TSC Aleksandar Ćirković, Matija Gluščević iz Radničkog, kao i Samed Baždar, koji je u dresu Partizana davao golove tokom proleća. Otpali su i mladi štoper Milana Jan Karlo Simić i 19-godišnji napadač Vojvodine Mihailo Ivanović. 

 

Anketa

 

Evropsko prvenstvo koje se održava u Nemačkoj od 14. juna do 14. jula je prvo na kojem će naša reprezentacija učestvovati posle 24 godine. "Orlovi" su u grupi C u kojoj su Engleska, Slovenija i Danska. Prvi meč naš tim igra 16. juna protiv Engleske, potom 20. juna igra u Minhenu protiv Slovenije, a pet dana kasnije protiv Danske.
 

 



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Ratko

pre 4 nedelje

NARAVNO DA CE STOKA CUIGANSKA IZBACITI SVE IGRACE PARTIZANA KOLIKO GOD BILI DOBRI ,STOKO JEDNA SELJACKA ....

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija