• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. G.

03.06.2024

12:02

Rasistički skandal potresa Nemačku! Navijači hoće belce u reprezentaciji, selektor odlepio od besa!

AP PHOTO

EURO 2024

Rasistički skandal potresa Nemačku! Navijači hoće belce u reprezentaciji, selektor odlepio od besa!

Podeli vest

Težak rasistički skandal potresa fudbalsku reprezentaciju Nemačke! Poznata medijska kuća "ARD" objavila je anketu u kojoj se više od 20 odsto ispitanika izjasnilo da želi više belaca u nacionalnom timu "pancera", što je naišlo na žestoku reakciju selektora Julijana Nagelsmana (36), ali i pojedinih reprezentativaca!

Prema tvrdnjama uredništva pomenutog portala i dnevnog lista, anketa je sprovedena na preko 1.300 nasumično odabranih navijača fudbalske reprezentacije. Rezultati su takvi da više od petine njih smatra da je previše tamnoputih fudbalera u reprezentaciji i da bi voleli više belaca.

Sve to dešava se na manje od dve nedelje do početka Evropskog prvenstva u toj zemlji, a članovi reprezentacije užasnuti su i zbog skandalozne ankete, rezultata ispitivanja, ali i tajminga kada je sve plasirano u javnost.

Foto: Reuters

Na udaru: Fudbaleri Nemačke

 

Prema rečima Julijana Nagelsmana, u pitanju je čist rasizam, kome nije mesto ni u fudbalu, niti u bilo kom društvu na svetu.

- To je čist rasizam! Moramo pod hitno da se probudimo. Apsurdno je šta su uradili. Potrebno je da radimo na ujedinjenju, a ne da se delimo na takav način. Ovo može da bude samo kontraproduktivno. Radićemo da zajedno postignemo velike stvari, daćemo sve od sebe da cela Nemačka stane iza nas, bez obzira na ovo što se dogodilo - kaže Nagelsman.

Kormilar reprezentacije nastavio je u žestokom tonu, pa mu se u jednom trenutku omakla i psovka.

- Ludo je to što su uradili. Takvo pitanje postaviti na televiziji je šokantno. Igramo Evropsko prvenstvo u našoj zemlji, potrebno je da se fokusiramo da dođemo do uspeha. Nadam se da više nikada neću morati da čitam ovakve usrane ankete - dodaje Nagelsman.

Foto: AP PHOTO

Besan: Selektor Nemačke Julijan Nagelsman

 

Ovaj skandal, barem ne javno, nije potresao je fudbalere Nemačke, ispred kojih se javnosti kratko obratio jedan od najiskusnijih igrača, Džošua Kimih.

- Čuo sam za tu anketu, pričalo se i među nama o tome, ali na svu sreću, nije napravila nikakav problem unutar tima. Svako ko je odrastao u fudbalu, zna da je takvo razmišljanje najobičnija glupost - naglašava Kimih.

Povodom čitavog skandala oglasio se i jedan od direktora medijske kuće "ARD" Karl Valks. On kaže da su svi užasnuti zbog rezultata ankete, ali da je to odraz društvenog stanja u Nemačkoj.

- Sport igra važnu ulogu u našem društvu, a reprezentacija je uvek bila snažan primer integracije - rekao je direktor "ARD-a".

Na preliminarnom spisku Nemačke za EURO nalazi se pet tamnoputih fudbalera, ali čak devet koji nisu čistokrvni Nemci, uključujuči i Srbina Aleksandra Pavlovića.

Što se tiče ambicija Nemačke na Evropskom prvenstvu, ciljevi su najviši, o čemu svedoči i klauzula koju su čelnici ubacili prilikom potpisivanja ugovora sa Julijanom Nagelsmanom.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Službama bezbednosti i dubokoj državi nikako ne odgovara slobodan protok informacija! Neke od depeša Vikiliksa su nespretno iznesene! (VIDEO)
Live TV

Službama bezbednosti i dubokoj državi nikako ne odgovara slobodan protok informacija! Neke od depeša Vikiliksa su nespretno iznesene! (VIDEO)

Osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž izjasnio se juče krivim po jednoj optužbi za pribavljanje i objavljivanje vojnih tajni SAD, kao rezultat dogovora sa tužiocima američkog Sekretarijata za pravosuđe, čime je obezbedio sebi slobodu, a time je završena i duga pravna saga koja je pokrenula debate o slobodi štampe i nacionalnoj bezbednosti. Na tu temu govorio je za Informer predsednik Lobista Srbije Nenad Vuković tokom gostovanja u "Info jutru".

27.06.2024

13:08

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija