• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Z.

07.06.2024

19:34

"Orlovi" trenirali u Stokholmu! Piksi poručuje: Neće nam se ponoviti iste greške (FOTO GALERIJA)

fss.rs

EURO 2024

"Orlovi" trenirali u Stokholmu! Piksi poručuje: Neće nam se ponoviti iste greške (FOTO GALERIJA)

Podeli vest

Fudbalska reprezentacija Srbije sutra uveče u Stokholmu (18.00, Arena premijum 1) ima poslednju proveru pred Evropsko prvenstvo u Nemačkoj (od 14. juna do 14. jula).

Priliku da poprave utisak, nakon prvog testa i poraza od Autrije u Beču (2:1), "orlovi" će imati protiv Šveđana. Ovo će ujedno biti i oproštaj legendarnog napadača Zlatana Ibrahimovića, što je samo motiv više da ekipa Dragana Stojkovića ostavi dobar utisak.

Naši reprezentativci odradili su trening na stadionu "Frends Arena", a selektor je potom izneo i očekivanja od ove utakmice.

- Pre svega, Zlatan je jedan od najboljih igrača u istoriji fudbala, ostavio je dubok trag i drago nam je što će oprostiti baš na meču sa Srbijom. Zbog toga i očekujem jako lepu atmosferu - rekao je Piksi, a potom se osvrnuo na protivnika:

- Nama je ovo pripremna utakmica za EP, a Švedska je odlična ekipa, bez obzira na negativan epilog u kvalifikacijama ili Ligi nacija. U procesu su stvaranja tima, imaju sedmoricu fudbalera u Premijer ligi, trojicu u Seriji A... Sve to govori o njihovom kvalitetu, tu su igrači svetske klase i zato nas sigurno čeka težak posao.

Foto: ATA Images

Dragan Stojković Piksi

Iskusni stručnjak se još jednom dotakao provere protiv Austrije, kada su "orlovi" već u 13. minutu gubili sa 2:0.

- Odradili smo analizu, a gledajući statistiku, koja daje važne parametre, videli smo da smo imali tu rupu između deset i 15 minuta. Na fizičkom planu smo bili u egalu, u nastavku meča i dominantniji, kontrolisali smo igru. Izgubili smo, što ne volimo, ali kao tim smo reagovali posle izmena. Momci su pokazali karakter, minus od dva gola nije mnogo uticao na njih. Iz svake utakmice izvlačimo pouke. Dešavalo se da na početku sami sebe guramo u problem, koji kasnije moramo da rešavamo. Događaju se stvari koje ne očekujemo, a onda biramo teži put da se vratimo. Trudićemo se da budemo koncentrisaniji - naglasio je Stojković.

Selektor je dodao da mu je itekako važno kako će njegovi izabranici pristupiti duelu sa Šveđanima

- Za nas je ovo poslednji test, trudićemo se da odigramo na maksimalnom nivou i sprovedemo neke ideje koje spremamo za EURO. Da se ne ponove više neke greške. Biće i nekih promena u sastavu u odnosu na Beč. Zašto dva meča u gostima? Stadioni odlični, atmosfera sjajna, igramo pred punim tribinama. Naša dijaspora je velika, a želja nam je bila da odigramo dva duela protiv jakih rivala. Sve to ne treba da menja ništa pred naša očekivanja u Nemačkoj - poručio je Piksi.

Foto: fss.rs

Saša Lukić

Defanzivni vezista Saša Lukić (27) veruje da će se sve kockice složiti do starta EP.

- Poštujemo Švedsku, ima jako dobar tim. Igrali smo i ranije protiv njih, pobeđivali, pa se nadam da će i sada biti tako. Drago nam je i da se Ibrahimović oprašta baš protiv nas, veliko je ime, strašna karijera, ostavio je dubok trag. Nama će ovo biti generalna proba EP, želimo da ispravimo greške iz okršaja sa Austrijom i zato očekujem da prikažemo mnogo bolju igru. Težimo napadačkom stilu otkako je Mister postao selektor, slušamo njegove savete, ali treba mi da budemo pametniji u donošenju odluka na samom terenu. Čeka nas veliko takmičenje, uvek će da postoji pritisak, svesni smo toga. Moramo da budemo mirni u glavi i da idemo korak po korak - podvukao je Lukić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija