• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: R.Č.

15.06.2024

16:59

Mađari pokazali "orlovima" kako ne treba! Švajcarci surovo kaznili defanzivne greške protivnika! (FOTO/VIDEO)

Tanjug/AP

EURO 2024

Mađari pokazali "orlovima" kako ne treba! Švajcarci surovo kaznili defanzivne greške protivnika! (FOTO/VIDEO)

Podeli vest

Fudbalska reprezentacija Švajcarske savladala je Mađarsku rezultatom 3:1 u meču kojim je kompletirano prvo kolo grupe A na Evropskom šampionatu! Popularne "sajdžije" bile su mnogo bolje u prvom poluvremenu, ali su naše severne komšije ipak uspele u nastavku da pokažu kako nisu zalutale na EP!

Utakmica je odigrana na stadionu u Kelnu na kojem su mnogo brojniji i glasniji bili navijači Mađarske. Međutim, na terenu Švajcarska se mnogo bolje snašla i preuzela terensku inicijativu na startu meča.

Foto: Tanjug/AP

 

To im se isplatilo već u 12. minutu kada je Kvadvo Dua savladao Petera Gulašija. Arbitar Slavko Vinčić najpre je uvažio sugestiju pomoćnika i poništio pogodak, ali je nakon VAR provere ustanovljeno da nije bilo nedozvoljene pozicije, pa je slavlje Švajcaraca moglo da počne. Prvotimac bugarskog Ludogoreca na taj način postigao je svoj prvenac u dresu Švajcarske u drugom nastupu.

 

Nakon vođstva, Švajcarci su dobili krila i potpuno zagospodarili terenom - Vargas i Šer su propustili kolosalne prilike, dok se u više navrata sjajnim reakcijama istakao Gulaši. Taman kada je delovalo da će "sajdžije" sa minimalnom prednošću otići na odmor, Mišel Ebišer je povisio na 2:0. Dugo su Švajcarci kombinovali pred kaznenim prostorom rivala, da bi fudbaler Bolonje preciznim udarcem savladao nemoćnog Gulašija.

 

Selektor Mađarske Marko Rosi izvršio je jednu promenu u odbrani na startu drugog poluvremena - Adama Langa zamenio je Bence Bola. Za razliku od prvih 45 minuta, Mađari su u nastavku bili mnogo čvršći u odbrani, a konkretniji u napadu. To im se isplatilo u 66. minutu kada je Barnabas Varga iskoristio asistenciju Dominika Soboslaija i prepolovio zaostatak svog tima.

 

 

Krenuli su Mađari na sve ili ništa, dobar pokušaj u završnici imao je i Miloš Kerkez, ali se Jan Zomer istakao dobrom odbranom. Strepeli su navijači Švajcarske do samog kraja, kada im je muke prekratio Bris Embolo u sudijskoj nadoknadi posle loše reakcije Vilija Orbana.

 

 

Mađari će tako morati da sačekaju narednu priliku kako bi došli do prve pobede nad Švajcarskom od 1998. godine. U drugom kolu u Štutgartu (19.06, 18.00) se sastaju Nemačka - Mađarska, odnosno Škotska - Švajcarska u Kelnu (21.00) istog dana.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Samo danas besplatan ulaz na bazene!
Kuća časti

Samo danas besplatan ulaz na bazene!

Kupališna sezona na bazenima kragujevačkog Sportsko-privrednog društva Radnički d.o.o. zvanično će biti otvorena u četvrtak 20. juna, a svi posetioci bazena prvog dana imaće besplatan ulaz i mogućnost besplatnog korišćenja suncobrana i ležaljki.

20.06.2024

07:50