• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. V.

17.06.2024

22:56

Francuzi dominirali, ali na kraju minimalcem savladali Austriju i zabrinuli navijače!(VIDEO)

Tanjug/AP

EURO 2024

Francuzi dominirali, ali na kraju minimalcem savladali Austriju i zabrinuli navijače!(VIDEO)

Podeli vest

Fudbaleri Francuske slavili su protiv Austrije sa 1:0 u meču grupe D Evropskog prvenstva u Nemačkoj i tako se izjednačili na liderskoj poziciji sa Holandijom. Poljska i Austrija su bez bodova. Međutim, veliki problem za aktuelne vicešampione starog kontinenta je povreda nosa koju je zadobio Kilijan Mbape.

"Galski petlovi" su do jako važna tri boda stigli nakon fantastične igre, ali rezultatom koji nije realno prikazao odnos snaga na terenu stadiona u Dizeldorfu.

Od samog starta su izabranici Didijea Dešana uspostavili svoj ritam i ubacili Austrijance u konstantno trčanje, koje je mnogo više odgovaralo brzonogim igračima poput Mbapea, Kantea, Kamavinge, Dembelea i ostalih.

Foto: Tanjug/AP

Mnogo muke stvarao čuvarima - Kilijan Mbape

Konstantni pritisci na Pencov šesnaesterac krunisani su neslavnim autogolom Vebera u 38. minutu i ispostaviće se, postavili konačan rezultat.

Pogodak nije umirio Francuze, željne dominatne predstave i pobede koja će poslati poruku na startu turnira i tako potvrditi epitet jednog od favorita za osvajanje šampionata.

Ipak, uprkos snažnoj inicijativi, vicešampioni Evrope nisu u nastavku uspevali da udvostruče prednost, a šanse su imali... i to mnogo.

Foto: Tanjug/AP

Mnogo posla za odbranu Austrije

Posebno se ističe prodor Kilijana Mbapea i nestvarno ubranje novog člana Real Madrida, a onda nekarakterističan promašaj iz čiste zicer situacije.

Prodori Grizmana i Kantea po bokovima često su nameštali loptu pred sam gol Austrijanaca, ali tamo nije bilo napadača koji bi mogao da je pokupi.

Sa druge strane, ekipa Ralfa Rangnika je pokušala da dugim loptama organizuje kontru i uhvati Francuze nespremne, ali je Ngolo Kante stavio sredinu terena pod ključ i u potpunosti dominirao.

Nekadašnji član Čelsija podsetio je na najbolje dane i "u džep" je stavio Baumgartnera, Sabicera i Gregoriča.

Foto: Tanjug/AP

Ngolo Kante

Kada je đavo odneo šalu priliku je dobio i iskusni Marko Arnautović, ali je izostala prava prilika za srpskog internacionalca.

Posle ovog trijumfa, Francuzi dele prvu poziciju sa Holandijom, dok su Austrijanci ostali na dnu tabele zajedno sa Poljskom.

Trikolori sledeći susret igraju sa Poljacima za četiri dana, a eventualni problem može predstavljati povreda Mbapea pred kraj susreta sa Austrijom.

Tada je golgeter glavom udario u defanzivca rivala i tom prilikom raskrvario nos, pa još nije poznato da li je slomljen i koliko će biti potrebno za oporavak.

Foto: EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL

Mbape posle udarca u nos

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Roditelji odgovaraju za nezakonita dela svoje maloletne dece! Nastavnica ranjena u "Ribnikaru" ima pravo na naknadu materijalne štete! (VIDEO)
Live TV

Roditelji odgovaraju za nezakonita dela svoje maloletne dece! Nastavnica ranjena u "Ribnikaru" ima pravo na naknadu materijalne štete! (VIDEO)

Pred Višim sudom u Beogradu, u ponedeljak, održan je parnični postupak protiv tuženih Miljane i Vladimira Kecmanovića, roditelja maloletnog dečaka koji je 3. maja prošle godine počinio masakr u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru po tužbi ranjene nastavnice Tatjane Stevanović. Na ovu temu govorili su novinarka Informera Jelena Rafailović i advokat Dragoš Cukavac.

26.06.2024

13:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?
Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?

Primetili ste sigurno i videli mnoge da se prolazeći pored crkve, bilo pešice, bilo nekim prevoznim sredstvom, prekrste. Možda i vi to često radite, a ne znate da li postupate ispravno ili je pak reč o sujeverju.

26.06.2024

15:17