• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. P.

20.06.2024

07:30

Udara Srbija na Sloveniju, a ko će za koga da navija? Olga za Oblaka ili za "orlove", a Stanković i Ana?

Profimedia, Instagram, EPA Images, Shutterstock

EURO 2024

Udara Srbija na Sloveniju, a ko će za koga da navija? Olga za Oblaka ili za "orlove", a Stanković i Ana?

Podeli vest

Reprezentacija Srbije odmeriće snage sa Slovenijom danas od 15 časova, u okviru drugog kola grupe C na Evropskom prventsvu u Nemačkoj. Ono što ljubitelje sporta sigurno zanima je za koga će glasati poznati srpsko-slovenački sportski ljubavni parovi, a to se i mi pitamo.

Sigurno je da mnogim sportistima nije svejedno kada se njihova rodna zemlja suoči sa državom njihovih izabranika, a posebno na sportskim takmičenjima poput Evropskog prvenstva. Kada je reč o predstojećem meču između Srbije i Slovenije, postavlja se pitanje: za koga će navijati oni čiji su koreni na klackalici između ove dve zemlje? 

Olga Danilović i Jan Oblak

Iskusni golman i kapiten reprezentacije Slovenije, Jan Oblak (31) uvek ima veliku podršku svoje izabranice, srpske teniserke Olge Danilović (23). Njih dvoje su u vezi još od maja prošle godine i to ne kriju, već svakodnevno na društvenim mrežama objavljuju lepe trenutke koje provode zajedno. Jasno je da su oboje sportisti i da ne mogu baš često da se viđaju, ali oni maksimalno koriste svaki slobodan dan, kako bi otišli negde da odmore misli.

Foto: Printscreen Instagam

Jan Oblak i Olga Danilović

Ono što je interesantno jeste da sjajni čuvar mreže Atletiko Madrida potiče iz srpske porodice. Njegova majka, Stojanka, rodom je iz Republike Srpske, a u mladosti je bila rukometašica. Otac Matjaž bio je golman lokalnog kluba Šenčura, a starija sestra Teja Oblak igrala je za košarkašku reprezentaciju Slovenije. Zahvaljujući majci, Jan tečno govori srpski jezik.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jan Oblak (@oblakjan)

 

Kada su ga pre par godina novinari pitali da li postoji neko ko bi mogao da osvoji njegovo srce, Jan je na društvenim mrežama objavio fotografiju na kojoj grli fudbalsku loptu, uz opis kako je to njegova jedina devojka i kako niko ne može da mu je oduzme. Ipak, iskusnom fudbaleru srce je "oduzela" upravo srpska teniserka.

Foto: printscreen

Jan Oblak i Olga Danilović

Sada stižemo do glavnom detalja, a to je - za koga će mlada Olga navijati na predstojećem duelu između Srbije i Slovenije? Da li će bodriti svoju rodnu zemlju, ili će ipak pružati podršku svom izabraniku? Sigurno je da na ovo pitanje sem Olge niko ne zna odgovor, ali verujemo da će teniserka na meču koji startuje od 15 časova definitivno biti podeljena.

Zanimljivo, Olga je tokom utakmice Slovenije i Danske (1:1) koja se odigrala u Štutgartu, bila velika podrška svojoj jačoj polovini. Naša teniserka je prvo objavila fotografiju Oblaka dok peva himnu Slovenije uz emotikone u obliku srca, a onda je lepa teniserka obukla i dres sa prezimenom njenog dečka.

Foto: printscreen instagram

 

 

 

Dejan Stanković i Ana Stanković (Aćimović)

Sa druge strane, imamo još jedan jako zanimljiv par. Radi se o legendarnom srpskom fudbaleru, a danas treneru Dejanu Stankoviću (45) i njegovoj supruzi Ani. Njihova ljubavna romansa je veoma uzbudljiva, a malo ko zna da je Ana upravo Slovenka, kao i da je njen rođeni brat, Milenko Aćimović, nekada branio boje njihove reprezentacije.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @dejanstankovic

 

Naime, Milenko je bio nekadašnji Dejanov saigrač iz Crvene zvezde, koji ih je i upoznao još kada je Stanković imao 19 godina. Njih dvoje su od tada nastavili kroz život, zajedno su već dve decenije i žive u skladnom braku sa njihova tri sina - Filipom, Stefanom i Aleksandrom. Naslednici su krenuli očevim stopama i bave se fudbalom, pa je definitivno da će ovaj dan Evropskog prvenstva u njihovom domu biti veoma buran.

 

 

Iako je dominantan stereotip da supruge fudbalera vole da se eksponiraju, Ana je veliki izuzetak, te joj je najvažnije brak i porodica, pa je retko možemo videti ispred reflektora.

Iako su njih dvoje već godinama zajedno, o njihovom privatnom životu se ne zna toliko, ipak, Dejan ponekad iskoristi priliku i svima pokaže koliko voli suprugu i kakva mu je ona podrška.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @dejanstankovic

 

Podsetimo, Slovenci, baš kao i naša reprezentacija, u Nemačkoj igraju na kontinentalnom šampionatu prvi put nakon 2000. godine, kada su takođe bili u grupi C sa tadašnjom Jugoslavijom. Meč dve selekcije pre 24 godine bio je izuzetno uzbudljiv, pa je na kraju završen rezultatom 3:3. Jugoslavija je tada kao druga u grupi prošla u osminu finala, dok su Slovenci zauzeli poslednje mesto i vratili su se kući posle prve faze.   


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Srbija pokazala da je otvorena za dijalog, ali ne pod uslovima Prištine! Matić: Imamo pat poziciju i Kurti je to iskoristio!
Politika

Srbija pokazala da je otvorena za dijalog, ali ne pod uslovima Prištine! Matić: Imamo pat poziciju i Kurti je to iskoristio!

Direktor Centra za odgovorne medije, Marko Matić, izjavio je danas, povodom bilateralnih sastanaka predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa visokim komesarom EU za spoljnu politiku Žozepom Boreljom i specijalnim predstavnikom za dijalog Miroslavom Lajčakom u Briselu, da je najvažnije što je Srbija pokazala da je otvorena za dijalog, da je spremna za kompromis i normalizaciju ali ne pod uslovima prištinske strane i ne kroz nametanje jednostranih rešenja i ultimatuma.

27.06.2024

10:48

TV

Posle Severne Koreje i Vijetnama, na red došla Indija! Putin stvara prijateljstva po celom azijskom kontinentu! (VIDEO)
Live TV

Posle Severne Koreje i Vijetnama, na red došla Indija! Putin stvara prijateljstva po celom azijskom kontinentu! (VIDEO)

Šta znači evroazijski trougao? Da li će zaista indijski premijer Remodni posetiti Rusiju početkom jula. Ova poseta pokazaće da su Indija i Rusija na istoj strani. Dvojica lidera sastaće se prvi put posle dve godine. Indija se uzdržava od Rezolucije UN koja osuđuje Rusiju zbog sukoba u Ukrajini. Gosti emisije "Rat uživo" bili su prof. dr Uroš Šuvaković i prof. dr Prvoslav Davinić koji su govorili o ovoj, ali i drugim važnim temama.

26.06.2024

18:47

Piksijevi igrači nisu imali pojma šta rade! Da li trener treba da ponudi ostavku nakon debakla reprezentacije? (VIDEO)
Live TV

Piksijevi igrači nisu imali pojma šta rade! Da li trener treba da ponudi ostavku nakon debakla reprezentacije? (VIDEO)

Fudbalska reprezentacija Srbije završila je svoje učešće na Evropskom prvenstvu u fudbalu. Ovo je jedno veliko takmčenje u kome nismo uspeli da prođemo grupu. U emisiji "Info dan" gosti su bili sportski novinar Dejan Anđus i direktor Srpskog telegrafa Saša Milovanović. Uživo u program uključilli su se trener Crvene zvezde Zoran Filipović, fudbalski trener Milorad Anđus i fudbaler Zdravko Kuzmanović.

26.06.2024

17:10

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?
Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?

Primetili ste sigurno i videli mnoge da se prolazeći pored crkve, bilo pešice, bilo nekim prevoznim sredstvom, prekrste. Možda i vi to često radite, a ne znate da li postupate ispravno ili je pak reč o sujeverju.

26.06.2024

15:17