• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: O. B.

22.06.2024

18:38

Sramota! UEFA kaznila Hrvate zbog baklji, a o skandiranju "ubij Srbina" ni reči...

EPAIMAGES

EURO 2024

Sramota! UEFA kaznila Hrvate zbog baklji, a o skandiranju "ubij Srbina" ni reči...

Podeli vest

Hrvatski savez moraće da plati 28.000 evra zbog pirotehnike i ubacivanja predmeta na teren.

Meč drugog kola na Evropskom prvenstvu između Hrvatske i Albanije odigranom u Hamburgu, obeležili su sramni ispadi "navijača". Sredinom drugog poluvremena huligani su uglas počeli da skandiraju "ubij Srbina", a iz našeg Savez stigla je ekspresna reakcija. Naime, FSS je uputio pismo UEFA u kom zahtevaju da vinovnici ovog dela budu surovo kažnjeni. 

Tri dana nakon utakmice odigrane u Hamburgu, iz UEFA stigla je prva reakcija, ali ni reči o sramnom skandiranju. Naime, UEFA je kaznila Fudbalski savez Hrvatske sa ukupno 28.000 evra zbog paljenja baklji i bacanja predmeta na teren. 

"UEFA je kaznila Hrvatski fudbalski savez sa ukupno 28 hiljada evra zbog paljenja baklji (17.000) i bacanja predmeta (10.500) od strane dela hrvatskih navijača tokom utakmice Hrvatska-Albanija koja je odigrana 19. juna u Hamburgu", navodi se u saopštenju Fudbalskog saveza Hrvatske. 

Mediji u Hrvatskoj navode da se o potencijalnoj kazni za moguće rasističko i diskriminatorno ponašanje za sada ništa ne zna. UEFA je u četvrtak najavila da je pokrenut disciplinski postupak protiv Hrvatske i Albanije. Naravno, u Hrvatskoj se ograđuju o sve što se dešavalo u Hamburgu navodeći da su skandiranje "ubij Srbina" započeli Albanci, a da im se "navodno pridružio mali deo hrvatskih navijača". 

Hrvatska je tokom Evropskog prvenstva već jednom kažnjena i to nakon utakmice sa Špancima. Tada je Savez kažnjen sa ukupno 87.875 evra. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija