• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Lj.V .

21.06.2024

07:00

Fudbalski savez tzv. Kosova se ponovo žali UEFA na Srbe

profimedia

Fudbal

Fudbalski savez tzv. Kosova se ponovo žali UEFA na Srbe

Podeli vest

Fudbalski savez tzv. Kosova podneo je žalbu kod UEFA zbog navodnog nacionalističkog i rasističkog ponašanja srpskih navijača.

Žalba se odnosi na ponašanje srpskih navijača na meču protiv Slovenije u Minhenu koji se završio rezulatom 1:1.

Prema njihovim navodima, srpski navijači su tokom utakmice ispoljavali nacionalističke i rasističke poruke.

"Obaveštavamo javnost da smo  spremili sledeću žalbu UEFA povodom ponavljanja ponašanja sa nacionalističkom i rasističkom retorikom od strane srpskih navijača tokom meča grupe C Eura 2024. godine između Slovenije i Srbije koji se odigrao u četvrtak u Minhenu. FSK oštro osuđuje nacionalističke pozive i postavljanje srpske zastava sa mapom "Kosova" sa natpisom "Nema predaje". Ponavljanje takvog ponašanja na fudbalskim stadionima, čak i posle ranijih kazna UEFA, je neprihvatljivo i zahteva oštriju reakciju čelnih tela UEFA. Poruke sa šovinističkom retorikom su skandalozme i u kontradikciji sa vrednostima koje sport promoviše i to potkopava osnovne principe UEFA. Još jednom pozivamo tela UEFA da rigoroznije istupe protiv ponavljanja tako neprijateljskih poruka prema našoj zemlji kao jednakom članu evropske fudbalske porodice. Takođe tražimo od organizatora da budu oštriji kako bi sprečili da se pojavljuju takve poruke. FSK će nastaviti da promoviše prave vrednosti fudbala i jedinstva" stoji u njihovom saopštenju.

Podsetimo, u četvrtak je UEFA pokrenula je istragu protiv navijača Albanije i Hrvatske zbog sramnog ponašanja na tribinama tokom duela ove dve reprezentacije u drugom kolu Evropskog prvenstva. 

Hrvatski i albanski navijači su tokom utakmice (2:2) u 59. minutu zajedno krenuli da skandiraju parole "Ubij, ubij Srbina" i "Srbe na vrbe".

Reprezentaciji Srbije je ostao još jedan meč u grupnoj fazi Evropskog prvenstva. Reč je o duelu s Danskom koji je na programu 25. juna.

"Orlovi" su za sada poslednji u grupi sa jednim bodom, Danska i Slovenija imaju po dva, a Engleska četiri.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Pijani divljaci napadaju Srbe na KiM! OVK terorista Kurti želi da eliminiše i srpske novinare! (VIDEO)
Live TV

Pijani divljaci napadaju Srbe na KiM! OVK terorista Kurti želi da eliminiše i srpske novinare! (VIDEO)

Na Glavnom gradskom mostu na Ibru, koji razdvaja severni srpski i albanski južni deo Kosovske Mitrovice juče je Albanac u vidno alkoholisanom stanju fizički nasrnuo i pivskom flašom gađao Biljanu Radomirović, novinarku "Politike" i Zorana Vlaškovića, novinara "Jedinstva". O tom nemilom događaju govorili su Milovan Drecun, narodni poslanik i napadnuti novinar Zoran.

16.07.2024

09:29

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Šta će biti sa Ukrajinom ako njega posluša?!
Planeta

Šta će biti sa Ukrajinom ako njega posluša?!

Bivši američki predsednik Donald Tramp, ako pobedi na izborima, mogao bi da zauzme još skeptičniji stav prema Ukrajini od onog koji je bivši američki lider izneo do sada, ako bude slušao svog potpredsednika Džej Di Vensa, prenosi Blumberg.

16.07.2024

14:22

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija