• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. V.

26.06.2024

23:02

Drama i pobeda Turske za osminu finala! Češka pala u 94. minutu (VIDEO)

AP PHOTO

EURO 2024

Drama i pobeda Turske za osminu finala! Češka pala u 94. minutu (VIDEO)

Podeli vest

Fudbaleri Turske savladali su Češku 2:1 (0:0) u trećem kolu Evropskog prvenstva u Nemačkoj i potvrdili prolaz dalje.

Okršaj u Hamburgu odlučivao je ko će put osmine finala, a ko će da pakuje kofere, nakon velike borbe kao pobednik je izašla ekipa Vićenca Montele i to golom u Dženka Tosuna u 94. minutu meča. 

Turci su tako osvojili šest bodova, koliko ima i prvoplasirani Portugal, ali će zbog lošijeg međusobnog skora, kao drugi u nokaut fazu. Treće mesto zauzela je Gruzija, koja je napravila senazciju i u Gelzenkirhenu bacila na kolena Portugalce. Montelini puleni tako će u osminu finala igrati protiv reprezentacije Austrije, prvoplasirane iz B grupe.

Od prvog minuta vođen je pravi rat na terenu u Hamburgu, igrali se grubo i oštro, pa su vrlo brzo zbog takvog pristupa prvi platili Česi. Već u 20. minutu isključen je Antonin Barak, koji je dobio drugi žuti karton za manje od desetak minuta igre. Vezista Fiorentine prvo je sankcionian zbog povlačenje protivničkog igrača, a potom je i zbog starta. Izabranici Ivana Haseka, tako su već na samom startu bili u minusu. 

Foto: AP PHOTO

 

Pokušali su Turci da brojčanu nadmoć na terenu iskoriste, pa su zapretili preko Gulera i Jildiza, ali su Česi uspeli da se odbrane. Nastavile su ekipe da igraju u prekidima, previše tenzija je bilo na terenima, ali je zato bilo malo šansi na obe strane. Mogli su Česi pred samo odlazak na odmor i da šokiraju rivala i povedu. Sevnula je kontra Češke posle greške Muldura, Provod je samo istrčao pred golmana Gunoka, ali mu je lopta otišla u stranu, pa se na odmor otišlo bez promene rezultata. 

Foto: AP PHOTO

 

Turci su na krilima velike podrške sa tribinama u Hamburgu, krenuli ofanzivno rešeni da što pre slome protivnika, a takav pristup isplatio im se već posle pet minuta. Posle odbrane golmana Staneka, lopta je na kraju završila kod kapitena Čahanoglua, koji je iskosa uputio sjajan udarac i zatresao mrežu Češke za delirijum navijača. 

Foto: AP PHOTO

 

Česi su tada shvativši da nemaju šta da izgube krenuli na sve ili ništa, a inicijativa im se konačno isplatila u 65. minutu, kada se posle prave zbrke pred golmanom rivala najbolje snašao Souček i ugurao je u mrežu. Bunili su se Turci da je njihov golman tom prilikom bio fauliran, oglasio se i VAR i potvrdio prvobitnu odluku sudije Ištvana Kovača, čime je gol kapitena Češke priznat. 

Usledila je tada velika borba na obe strane, ekipa Ivana Haseka krenula je u totalno ofanzivu u nameri da stigne do još jednog gola koji bi okrenuo situaciju i odveo ih u osminu finala. Ipak, nisu se predavali ni Turci, koji su u nekoliko navrata ozbiljno pretili, ali je nedostajala završnica.

Foto: AP PHOTO

 

I kada se činilo da će utakmica biti završena remijem, usledila je nova kontra ekipe u belim dresovima. Orkan Kokčun proigrao je Tosuna, a ovaj sa nekoliko driblinga izbacio dva protivnička igrača, a onda snažno šutirao i pogodio donji desni ugao Staneka za konačnih 2:1.

Utakmicu su na kraju obeležile čarke na terenu između dve ekipe, a na kraju najdeblji kraj je izvukao češki fudbaler Tomas Kori i zaradio isključenje.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija