• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Z.

28.06.2024

18:52

Sportski direktor FSS realan: Da se ne lažemo, ovo u Nemačkoj je bio neuspeh

Informer/Peđa Milosavljević

EURO 2024

Sportski direktor FSS realan: Da se ne lažemo, ovo u Nemačkoj je bio neuspeh

Podeli vest

Priznaje Miroslav Tanjga (59) da su se "orlovi" veoma razočarani vratili sa Evropskog prvenstva u Nemačkoj.

Eliminacija fudbalske reprezentacije Srbije već nakon grupne faze na kontinentalnom šampionatu zabolela je, ali i naljutila sve u našoj zemlji.

Samo dva osvojena boda i jedan postignut gol na tri utakmice daleko su ispod očekivanja, a kao glavni krivac za slabe partije i rezultate označen je, pre svih, selektor Dragan Stojković Piksi.

Ipak, sportski direktor u Fudbalskom savezu Srbije nije želeo da bude toliko oštar, ali je bio realan i iskren, pošto je potvrdio da je državni tim podbacio.

- Da li je debakl? Po meni, debakl je kada izgubiš tri meča zaredom. Što se kaže, kad dobiješ po tri komada. Tako da, s jedne strane, mislim da nije debakl u rezultatskom smislu, ali s druge, neuspeh je što se nismo kvalifikovali u drugi krug. Mislim da smo, gledajući po kvalitetu, morali da budemo tamo. Dakle, po meni jeste neuspeh - kaže Tanjga u razgovoru za portal "Mocart sport".

Foto: Informer/Peđa Milosavljević

Fudbaleri Srbije

On je dodao da definitivno niko ne može da bude zadovoljan učinkom na EP.

- Mislim da niko u ovoj državi nije zadovoljan. Da sada pričamo kako smo igrali dobro, a nismo se kvalifikovali - to nije tačno. Mislim da je i sam selektor nezadovoljan. Svi smo očekivali više, takva su bila i predviđanja, da moramo da prođemo, da imamo kvalitet, ali nije se desilo - naglašava Tanjga.

Nekadašnji defanzivac nije se mnogo bavio taktikom i kritikama na sistem koji je forsirao selektor, a nije doneo ništa dobro.

- Ne bih da komentarišem igru, ipak je to pitanje za stručni štab, ali mislim da smo u nekim utakmicama precenili protivnike, a da smo premalo verovali u sopstvene kvalitete. Trebalo je da imamo više samopouzdanja i vere u sebe. Da je tako bilo, postigli bismo bolje rezultate i našli bismo se u nokaut fazi. Malo smo bili dezorganizovani, sve to je moglo da bude bolje - jasan je Tanjga.

Foto: Informer/Peđa Milosavljević

Miroslav Tanjga u društvu Dragana Džajića i Nenada Bjekovića

Svojevremeno pomoćnik Siniše Mihajlovića u Bolonji se dotakao i statusa Piksijevog statusa, jer njegovu smenu traže i stručnjaci i navijači.

- Ne bih se izjašnjavao u ovom trenutku o tim stvarima. Moraćemo sve da analiziramo, zašto i kako je došlo do ovoga. Normalno, tu je i Izvršni odbor FSS, postoji redosled stari. Treba da sednemo svi, da se pogledamo u oči i da pričamo o mnogim stvarima onakve kakve jesu. Bez uvijanja i traženja alibija. Moramo samo da govorimo činjenice i da donesemo zajedničke odluke prema onome šta je najbolje za reprezentaciju i za našu zemlju, navijače, koji očekuju malo bolje rezultate nego što ih u ovom momentu imamo. Svima je jasno, bio je cilj da prođemo grupu. Ne treba još da donosimo neki sud, neka se to malo slegne, pa ćemo da pričamo o svemu - podvlači Tanjga.

Foto: Informer/Peđa Milosavljević

Svi traže odlazak Dragana Stojkovića Piksija

Na kraju, bivši as Vojvodine, Crvene zvezde, Herte i Majnca tvrdi da ne treba da brinemo za budućnost, već da samo malo više verujemo i radimo sa talentima.

- Kadetska selekcija je igrala polufinale Evropskog prvenstva, ona će i dogodine da beleži dobre rezultate, ali kada treba ti momci da pređu u seniorske timove ne dobijaju šansu u našim klubovima. Oni gledaju da ih brže-bolje prodaju u inostranstvo da bi uzeli neki novac, a ti dečaci tamo ne igraju i izgube se. Te iste pare koje dajemo za strance možemo da dajemo srpskim igračima i oni će ostati ovde još godinu-dve-tri ovde. I treneri bi morali više da preuzmu odgovornosti, da veruju talentima, a ne samo da traže alibi i neke igrače po inostranstvu koji su neproverenog kvaliteta. Da je situacija alarmantna - jeste, ali smatram da nije bezizlazna - zaključuje Tanjga.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Srbija će ostati razjedinjena dokle god ne definiše šta je njen nacionalni interes! Vučićeva politika vratila je nacionalno dostojanstvo i zato izaziva jake otpore!
Live TV

Srbija će ostati razjedinjena dokle god ne definiše šta je njen nacionalni interes! Vučićeva politika vratila je nacionalno dostojanstvo i zato izaziva jake otpore!

Despot Stefan Lazarević govorio je da će ljubav sve pobediti. U emisiji "Info veče" govorilo se o nečemu sasvim suprotnom, o mržnji. Mi u našoj zemlji mnogo gradimo, ali smo zanemarili najvažniji hram, a to je čovek. Mržnjom su se bavili umni ljudi kao što su Niče i Dučić, kao i sveti otac Justin Popović koji je rekao da je mržnja smrt duše. Na ovu temu govorili su ministar unutrašnje i spoljne politike Tomislav Momirović i prof. dr Dragoslav Slojević sa Fakulteta organizacionih nauka.

30.06.2024

22:24

Cela Evropa strahuje od migranata ekstremista! Srbija među poslednjima na listi ugroženosti od terorizma!
Live TV

Cela Evropa strahuje od migranata ekstremista! Srbija među poslednjima na listi ugroženosti od terorizma!

Juče je izvršen teroristički napad u Beogradu kada je vehabista iz samostrela upucao pripadnika žandarmerije ispred Izraelske ambasade. Poznato je da je napadač ovom prilikom preminuo, dok je pripadnik žandarmerije operisan i nalazi se van životne opasnosti. Na ovu temu "Otvorenom studiju" Informer televizije govorili su Branko Nadoveza sa Instituta za noviju istoriju i stručnjak za bezbednost Gordana Mišev.

30.06.2024

20:42

Islamska zajednica strogo osudila čin vehabije! Tamo gde je verujući čovek, nema terorizma! (VIDEO)
Live TV

Islamska zajednica strogo osudila čin vehabije! Tamo gde je verujući čovek, nema terorizma! (VIDEO)

Juče je izvršen teroristički napad u Beogradu kada je vehabista iz samostrela upucao pripadnika žandarmerije ispred Izraelske ambasade. Poznato je da je napadač ovom prilikom preminuo, dok je pripadnik žandarmerije operisan i nalazi se van životne opasnosti. Na ovu temu "Otvorenom studiju" Informer televizije govorili su Veljko Jovanović, član SNS-a, Radiša Roksić, biviši načelnik BIA, a uživo u program javio se i Rašed Ef Plojević zamenik predsednika Ešihata Islamske zajednice u Srbiji.

30.06.2024

19:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija