• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: O. B.

30.06.2024

23:15

Goreće Štutgart, imamo finale pre finala! Španija udara na Nemačku!

EPAIMAGES

EURO 2024

Goreće Štutgart, imamo finale pre finala! Španija udara na Nemačku!

Podeli vest

Poznata prva dva četvrtfinalna para!

Ispisala je reprezentacija Gruzije najlepšu priču na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj, ali je njihovoj bajci došao kraj. Naletili su izabranici Vilija Sanjola na boljeg, moćnijeg rivala - Španiju, a četa Luisa de la Fuentea surovo je kaznila sve greške "krusajdera" u Kelnu. Iako je nakon 20 minuta Gruzija autogolom Robina Le Normana stekla prednost, "furija" je u nastavku preokrenula i, na kraju, ubedljivo slavila na "Rajn Enerdži Stadionu" - 4:1. 

Prolaskom Španije dobili smo drugi četvrtfinalni par, a već je izvesno da ćemo u narednoj fazi takmičenja imati - finale pre finala. "Furija" će 5. jula u Štutgartu udariti na domaćina, na Nemačku. Biće to, bez dileme, duel reprezentacija koje su u dosadašnjem delu turnira najviše pokazale, a veliki broj navijača video ih je u završnici Evropskog prvenstva. No, neće biti tako. 

Surov je bio žreb prema obema reprezentacijama budući da su grupnu fazu završili na prvom mestu. Nemci su uz dosta problema savladali Dansku, Španija danas Gruziju, te će se već u četvrtfinalu sastati dve svetske velesile. Favorita - nema! 

Drugi četvrtfinalni par čine Engleska i Švajcarska, a budući da se Gordi Albioni muče, sastav Murata Jakina bi lako mogao da završi i među četiri najbolje selekcije u Evropi! 

Foto: profimedia

 

Englezi su danas, uz mnogo muke i još više sreće, savladali žilavu Slovačku. Heroj je, kao i pre 15ak dana protiv Srbije bio Džud Belingem. Vezista Real Madrida je u 5. minutu sudijske nadoknade poravnao rezultat 1:1, meč odveo u produžetke, a tamo je Gordi Albione u četvrtfinale brzim golom odveo kapiten Hari Kejn. Uprkos rezultatu, mnogo razloga za brigu imaju svi u engleskoj reprezentaciji kao i navijači sa Ostrva. 

Sa druge strane, Švajcarci su delovali sigurno u grupnoj fazi, umalo su završili na prvoj poziciji ispred Nemačke, a onda su u osmini finala eliminisali aktuelnog šampiona Evrope - Italiju. Pobeda od 2:0 je sama po sebi dovoljno ostvarenje, ali je navijače širom sveta oduševila igra "sajdžija" budući da su do nogu potukli nemoćne "azure". 

Iako duel Engleske i Švajcarske, makar na papiru, neće privući pažnju kao okršaj Španije i Nemačke, izvesno je da će vatre biti i u Dizeldorfu dan kasnije - 6. jula. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija