• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. N.

03.07.2024

11:17

Stojić i Petković za Informer: Piksi je kriv što nismo kao Slovenci ili Slovaci

Informer/Starsportphoto

EURO 2024

Stojić i Petković za Informer: Piksi je kriv što nismo kao Slovenci ili Slovaci

Podeli vest

Selektor Dragan Stojković Piksi je kriv što smo na Evropskom prvenstvu izgledali jadno, a ne hrabro i čvrsto kao Slovačka, Slovenija ili Gruzija, ocenjuju za Informer fudbalski analitičar Ranko Stojić i bivši fudbaler Nikola Petković.

"Orlovi" su učešće završili kao poslednji u grupi C sa samo dva osvojena boda i jednim datim golom. S druge strane, Slovačka, Slovenija i Gruzija, koje igrački nisu ništa kvalitetnije i imaju dvostruko jefiniji tim, prošle su u osminu finala i tamo se dostojno borile (pogledati tabelu).

Kapiten ponižen

Prema Stojićevim rečima, razlika između Srbije i navedenih reprezentacija je samo u selektoru!
- Evo da vam otkrijem jedan detalj kako rade i razmišljaju ozbiljni selektori. Recimo Kek ili Sanjol, koji nije iskusan, ali je dugo bio u Bajernu, pa u reprezentaciji Francuske i kupio je znanje od najboljih stručnjaka. Dan ili dva pred utakmicu, selektor pozove ključne igrače na razgovor, njih četvoricu ili petoricu i pita ih kako oni vide taj meč. Naravno da na kraju on donosi odluke, ali želi da čuje kako razmišljaju, ukaže im poverenje i da im na značaju. Onda ti igrači, kao što je bio slučaj u Gruziji, Sloveniji i Slovačkoj, pruže najviše, a mlađi gledajući u njih slede taj primer - objasnio je Stojić.

Foto: printscreen youtube/mojih top 11

Ranko Stojić


Utisak mu je da je falilo komunikacije u našem timu i da zbog toga nije izvučeno iz igrača sve što su imali da ponude. 
- Naša reprezentacija, u globalu, izgledala je kao da iz igrača pojedinačno nije izvučen maksimum. Utisak mi je da je kod svakog ostalo rezervi. Dobar sistem podrazumeva uklopiti tim, ali tako da svako pruži najbolje što može. Sve je do sistema i organizacije kako na terenu, tako i van terena. To se jako reflektuje jedno na drugo. Nikako nije smelo da se desi da kapiten u poslednjem trenutku sazna da ne igra utakmicu. Selektor je trebalo da mu kaže dva dana ranije, da ga pripremi, pa da ovaj ima dan da se ljuti, pa da se drugi dan ohladi, da mu selektor objasni koliko je važan i koliko će značiti kad uđe u igru i onda sve bude u redu. Ovako kao sa Tadićem se jednostavno ne radi - zaključio je Stojić.

Foto: Tanjug/AP

Dragan Stojković Piksi


Još radikalniji bio je bivši fudbaler Nikola Petković. I on neuspeh najviše pripisuje selektoru Stojkoviću.
- Loš rezultat je proizvod loše atmosfere za koju je najviše zaslužan selektor. Vidim da on želi da ostane i da nastavi da uništava srpski fudbal i dok se to ne promeni neće nam biti bolje. Došlo je do raskola između selektora i igrača, jer kad se reprezentacija kvalifikovala na Svetsko i na Evropsko prvenstvo, retorika je da je on bio zaslužan, a kad je tamo napravljen loš rezultat, retorika je da su igrači krivi - kaže Petković.

Cela zemlja pati

On je povukao paralelu između Piksija i ostalih selektora.

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Nikola Petković


- Razlika između nas i reprezentacija sličnih nama koje su napravile rezultat je što one imaju ozbiljne selektore, ljude koji su došli da što bolje odrade posao i naprave rezultat. Pomisliće neko da imam nešto lično protiv Piksija, ali to prosto nije tako. Samo ne mislim da je u redu da cela zemlja pati, jer je jedan čovek rešio da se samoreklamira i leči igračke komplekse, pošto nije napravio karijeru kakvu je mogao - zaključuje Petković. 


EURO 2024
OSMINA FINALA

Portugal - Slovenija 3:0 pen. (0:0)
Španija - Gruzija 4:1 (1:1)
Engleska - Slovenija 2:1 p. p. (1:1, 0:1)
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Marija

pre 2 dana

Ne moze biti samo kriv Piksi jer ste se svi skupa obrukali! Nemojte reci da niko od vas vec duze vreme ne zna kakvo je lose stanje u nasem fudbalu a svi cutite iz licnih materijalnih razloga, a narod placa li placa!?! Sram vas sve skupa bilo jer NISTE IGRALI kako ste mogli a ne zato sta ste izgubili!Dokle mislite da je narod neinformisan i glup pa da ce vecito puniti vase dzepove a vi od nas praviti budale?!? Sram vas bilo onih rudara u jamama gde im je zivot u pitanju svake sekunde! Ali vi srama nemate i to je ono najzalosnije. Vucicu, ne prastaj!

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija