• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. N.

04.07.2024

15:20

Umesto ostavke - izbegao odgovornost! Piksi pobegao iz Srbije

Peđa Milosavljević

EURO 2024

Umesto ostavke - izbegao odgovornost! Piksi pobegao iz Srbije

Podeli vest

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi pobegao je iz Srbije, saznaje Informer!

Dok cela nacija čeka epilog totalnog fijaska "orlova" na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj i dok se očekuje da šef stručnog štaba preuzme odgovornost i podnese ostavku makar iz moranih razloga, on je odlučio da otputuje u Pariz! "Orlovi" su sa kontinentalne smotre eliminisani već u grupnoj fazi, zauzevši poslednje mesto u grupi C sa dva osvojena boda i samo jednim datim golom. 

Foto: Tanjug/AP

Dragan Stojković Piksi

 

Posle takvog rezultata opšti utisak javnosti i fudbalskih stručnjaka je da selektor Stojković mora da ode sa klupe. Dan nakon eliminacije, kritike su stizale sa svih strana i Piksiju je, navodno, to teško palo, ali mu takođe sve do danas nije palo na pamet da podnese ostavku. Umesto da prizna da je sve uradio pogrešno i da se delimično iskupi podnošenjem ostavke, on je rešio da pobegne iz zemlje kako ne bi svakodnevno slušao i čitavo kritike na svoj račun.

- Ono veče kad se vratio u Srbiju iz Nemačke sa EP, selektor je bio van sebe. Jedva je uspevao da sastavi pravilnu rečenicu kada su ga novinari na aerodromu pitali da prokomentariše neuspeh. Dan posle toga, opet su ga sačekale kritike, kako u medijima, tako i na ulici, uopšte u javnosti. Njegova logika je bila da je bolje da se skloni na neko vreme, nego da sluša sve to, a ne može da utiče. Otišao je u Pariz, koji je njegova druga kuća - objašnjava naš izvor.

Obaveza selektora je i da podnese izveštaj Izvršnom odboru Fudbalskog saveza Srbije o onom što je urađeno ili nije urađeno na Evropskom prvenstvu. Istina je da sednica "fudbalske vlade" još nije zakazana, ali po svemu sudeći Piksiju ionako ne pada na pamet da se bilo kome pravda. 

- Stojković nijednog trenutka nije pomenuo izveštaj. Nije pomenuo zapravo ništa u vezi sa Evropskim prvenstvom. Verovatno je čekao da vidi šta će biti, hoće li ostati na poziciji selektora ili će biti smenjen. On svakako nema nameru da sam ode, da se povuče. U svakom slučaju, obaveza mu je da podnese izveštaj. Istini za volju, on taj izveštaj podnosi Izvršnom odboru FSS, a IO još nije zasedao i skoro sigurno neće ni naredne sedmice. Moguće je samo da održe telefonsku sednicu, ali će u tom slučaju jedina tema biti pravilnik o Superligi Srbije - ističe izvor Informera.

Foto: printscreen

Stevan Dika Stojanović

Ovo nije prvi put da selektor Stojković okleva i odugovlači sa podnošenjem izveštaja. Ni posle neuspeha na Svetskom prvenstvu u Kataru nije se pojavio pred članovima Izvršnog odbora, već je zadužio sportskog direktora Stevana Diku Stojanovića da umesto njega obrazloži krah na Mundijalu. 

- Po povratku iz Katara, Piksi se danima nije pojavio u Savezu, a kad je došlo vreme da podnese izveštaj, poslao je Diku. Tako je izbegao direktan kontakt sa onima koji mu daju posao i koji su mogli da ga pozovu na odgovornost. Do sledećeg susreta, to više nije bila tema, već se govorilo o predstojećim obavezama. Tako i sada, Piki se nada zatišju i da opet preživi na klupi Srbije - zaključio je naš izvor. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Beki

pre 2 dana

Sta kaze Piksi "ja puno vilim ovu zemlju" pa ko ne bi voleo kada bi mu plata bila milion ipo eura godisnje ,kad toliko volis sto ne radis za 100 000.-eura. Ljudi u ovoj zemlji rade za 500 eura mesecno godisnje 6000 eura. Dosta mi je licimera.

sledeća vest

Vesti

TV

Jezivi zločini Nasera Orića 32 godine ostali nekažnjeni! Republika Srpska nije poklonjena, ona je zarađena hiljadama srpskih žrtava! (VIDEO)
Live TV

Jezivi zločini Nasera Orića 32 godine ostali nekažnjeni! Republika Srpska nije poklonjena, ona je zarađena hiljadama srpskih žrtava! (VIDEO)

Danas se navršava 32 godine od stradanja Srba u srednjem podrinju. Najmlađa žrtva bio je dečak od samo četiri godine. Za ove zločine niko nikada nije odgovarao. Naši zvaničnici iz Srbije i Republike Srpske otišli su danas da odaju počast srpskim žrtvama. Na ovu temu u "Info večeri" govorili su novinar "Politike" Marko Lakić, član predstavništva SNS-a Vladimir Marinković i Stefan Krkobabić, potpredsednik PUPS-a. Uživo u program uključio se i Brano Vučetić iz Bratunca koji je ispričao svoja svedočenja o zverstvima Nasera Orića, kao i Radojka Filipović iz Bratunca koja je ispričala svoja svedočenja.

06.07.2024

22:30

Šokantna izjava Fica nakon oporavka od ranjavanja! ŠOS sve moćniji! Multipolarnost sveta na vidiku! (VIDEO)
Live TV

Šokantna izjava Fica nakon oporavka od ranjavanja! ŠOS sve moćniji! Multipolarnost sveta na vidiku! (VIDEO)

Ruska vojska je u prethodna 24 sata oborila više raketa i dronova! Premijer Slovačke Robert Fico prvi put se pojavio nakon ranjavanja. Njegova poruka bila je da bi otišao sa Orbanom u Moskvu, samo da je mogao. Na ove, ali i druge važne teme u emisiji "Rat uživo" govorili su istoričar Mile Pršić i general Vinko Pandurević. Uživo u program javio se i Dževad Galijašević koji je komentarisao rezultate predsedničkih izbora u Iranu, kao i Nenad Bumbić, dopisnik iz Čikaga koji je komentarisao izbore u Americi.

06.07.2024

19:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)
Kultura

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)

Nakon izuzetno uspešnih samostalnih i grupnih izložbi širom Evrope i regiona mladi, ali već afirmisani, slikar Marko Kusmuk svoj novi opus predstavlja beogradskoj publici na velikoj samostalnoj izložbi "Anatomija zvuka" u Salonu Muzeja grada Beograda. Na izložbi, koja će biti otvorena do 28. jula, predstavljeno je 65 slika, a umetnik je izložio i svoju prvu skulpturu.

06.07.2024

17:48

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija