• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. R.

21.06.2016

11:20

DIVLJAŠTVO ŠIPTARSKIH NAVIJAČA NA EP U FRANCUSKOJ! Albanci pucali i bacali bombe

Fudbal

DIVLJAŠTVO ŠIPTARSKIH NAVIJAČA NA EP U FRANCUSKOJ! Albanci pucali i bacali bombe

Podeli vest

Stanovnik Kosova uhapšen je u Lionu pošto je pucao iz pištolja posle pobede Albanije nad Rumunijom, a još jedan navijač "crnih orlova" završio je iza rešetaka zbog bacanja dimnih bombi

Albanci ne mogu bez bombi i pucnjave! Šiptarski navijači su koristili vatreno oružje i pirotehniku u nedelju u Lionu proslavljajući pobedu svoje reprezentacije nad Rumunijom od 1:0.

Taj trijumf je ostavio Albaniju u igri za plasman u osminu finala EP, a pojedinci su debelo preterali u slavlju. Tako je jedan navijač pucao iz pištolja usred Liona. Doduše, on je koristio ćorke, ali to nije sprečilo policiju da ga pošalje u ćorku. Ispostavilo se da navijač ima pasoš samozvane republike Kosovo.

DIVLJANJE ALBANACA U FRANCUSKOJ

* Izboli dvojicu protvničkih navijača
* Pucali po Lionu
* Bacali dimne bombe na tribinama
* Istakli transparent "Kosovo je Albanija"

Koriste i noževe

Još jedan Albanac je poslat u zatvor jer je tokom utakmice 3. kola A grupe bacao dimne bombe na tribinama. On je pokušao da utekne policiji posle meča, ali je uhvaćen u okolini stadiona. Uz ovu dvojicu u pritvor je sproveden i jedan ulični prodavac, ali nije precizirano šta je preprodavao.

Ovo nisu prva divljanja Albanaca tokom EP. Navijači ove zemlje su pre nekoliko dana izboli Francuza i Belgijanca, takođe u Lionu, što je bio prvi slučaj korišćenja hladnog oružja u tučama navijača.

APphoto

Noževe nisu koristili čak ni Rusi i Englezi, iako bi netrpeljivost između njih mogla da se svrsta u rubriku "mržnja Eura". Srećom, izbodeni momci su u stabilnom stanju, ali izgrednici ni posle četiri dana nisu uhapšeni.

Najekstremnije EP dosad

Francuska javnost je u šoku zbog brojnih incidenata koji su se dogodili u dosadašnjem toku prvenstva.
"Ovakvi neredi nezapamćeni su na ijednom Evropskom prvenstvu do sada. Ne prođe dan da se ne dogodi neki incident. Ovo postaje najekstremnije EP svih vremena", pišu lokalni, ali i svetski mediji.

Albanski navijači nisu pravili haos samo unutar granica Francuske. Osim u Tirani, na Kosovu i Metohiji, divljali su i u Austriji. Oni su izašli na ulice Linca, što je izazvalo jednosatno zatvaranje ulica u centru grada.

Oko 200 Albanaca šetalo je gradom slaveći pobedu svoje reprezentacije nad Rumunijom, a moralo je da deluje 11 policijskih patrola kako bi suzbilo haos na ulicama.

Diplomatski pasoši

Istovremeno, zvaničnici albanske države odlučili su da nagrade svoje fudbalere za istorijski uspeh. Svi igrači nacionalnog tima dobiće diplomatske pasoše u znak priznanja zbog pobede nad Rumunijom.

- To su naši ambasadori bez pasoša, ali će premijer Edi Rama obezbediti timu diplomatske putne isprave - rekao je predsednik Fudbalskog saveza Albanije Armand Duka, i obećao da će novac dobijen od Evropske fudbalske federacije (UEFA) biti ravnopravno raspoređen igračima.

(VIDEO) SKANDAL SELEKTORA ALBANIJE! De Bjazi veliča UČK i "slučaj dron" iz Beograda! 

(FOTO) PALA "VELIKA ALBANIJA"! Šiptari ostali bez zastave na Euru!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
RINGISPIL

pre 7 godina

Tipicna evropska kultura, evropskog naroda velikog miljenika zapada. Kartel je veoma cenjen u Evropi i americi a izvodjaci radova donose dobar profit.

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija