• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

29.11.2018

16:22

OPTUŽILI VRANJEŠA ZA FAŠIZAM ZBOG TETOVAŽE VOJVODE ĐUJIĆA! Fudbalski savez BIH preterao prema Srbinu

Fudbal

OPTUŽILI VRANJEŠA ZA FAŠIZAM ZBOG TETOVAŽE VOJVODE ĐUJIĆA! Fudbalski savez BIH preterao prema Srbinu

Podeli vest

Samo dan nakon što se u javnosti pojavila tetovaža sa likom četničkog vojvode Momčila Đujića na ruci reprezentativca Bosne i Hercegovine Ognjena Vranješa oglasio se i Fudbalski savez ove države kvalifikujući ovaj potez Srbina kao fašizam

Još ranije, nekadašnji fudbaler Crvene zvezde, koji trenutno igra za Anderleht, pokazivao je sklonosti ka tetoviranju u kojima se ističe srpsko u prvi plan tako što je "uradio" granice Republike Srpske što je prilično razbesnelo Sarajevo.

Ovaj put je otišao korak dalje i zapalio javnost u zemlji našeg istočnog suseda. a reči fašizam, nasilje, govor mržnje samo neke od neprimerenih kvalifikacija koje se Vranješu stavljaju na dušu.

- Oštro i bezrezervno osuđujemo šokantno ponašanje reprezentativca Ognjena Vranješa, jer njegove poruke, bez obzira na koji način su izražene, nisu u duhu vrednosti za koje se zalaže NS/FS BIH i ne predstavljaju osobine istinskog sportiste koji treba da bude uzor mlađim generacijama - navodi se u delu saopštenja.

(FOTO) IGRAČ BOSNE ISTETOVIRAO ČETNIČKOG VOJVODU! Novi haos zbog Ognjena Vranješa

U nastavku, ruku na srce, nisu želeli da poreknu Vranješovu borbenost i zalaganje kada igra za državni tim, ali su njegovu najnoviju tetovažu rigorozno protumačili.

- NS/FS BiH nedvosmisleno osuđuje sve oblike veličanja fašizma i njegovih pristalica koji nanose štetu ne samo Savezu i reprezentaciji već i celoj zemlji. Prioritet svakog istinskog sportiste treba da bude borba protiv rasizma, diskriminacije, nasilja, govora mržnje pa tako i NS/FS BiH očekuju da svi reprezentativci budu nosioci novih naprednih ideja i progresa, a ne rušitelji temelja na kojima počiva jedinstvo i integritet Saveza - stoji u zaključku saopštenja.

Vranješ je rođen u Banjaluci, a za reprezentaciju BIH od 2010. godine odigrao 38 utakmica.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Milovan

pre 5 godina

Под хитно, Хрвате и Бошњаке (на жалост и црвене Србе) послати на часове историје коју неће предавати Југословенски наставници и професори. Истина мора да изађе на светлост дана. Ако је Ђујић крив што је основао војне јединице које су спречиле још већи геноцид Усташа над Србима у Крајини, а затим са народом прешао у Италију да спречи комунистичке ликвидације, који је Ђијић фашиста? Очигледно да је некоме жао што је остало Срба ван Србије.

Bane

pre 5 godina

Istetovirani lik na njegovoj ruci se borio sa SRPSTVO, a zna se na kojoj su strani bile balije. A kako se Vi to danas ponasate, Komsic ide kod gospodara Bakira da se hvali kako skidaju zastavu Srbije.

Milo

pre 5 godina

Ognjen bolje da isTetovira Kravu ..jer ce Tada pokazati Respekt i Postovanje prema Svojoj Mami i Srpskim devojkam.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Nova drama sa "boingom", i to u Istanbulu! Avion udario prednjim delom o pistu, dramatičan snimak se širi mrežama! (VIDEO)
KONTROLNI TORANJ ODMAH OBAVEŠTEN

Nova drama sa "boingom", i to u Istanbulu! Avion udario prednjim delom o pistu, dramatičan snimak se širi mrežama! (VIDEO)

Teretni avion kompanije Boing "FedEx Airlines" sleteo je u sredu na aerodrom u Istanbulu bez raspoređenog prednjeg stajnog trapa (deo aviona preko koga se on oslanja na podlogu, pri stajanju, poletanju, sletanju i vožnji po zemlji) i uspeo da ostane na pisti, saopštilo je tursko ministarstvo saobraćaja, dodajući da nema žrtava.

08.05.2024

12:45

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Da li znate ko su 1.300 kaplara? Herojstvom i hrabrošću se upisali u srpsku istoriju: Besmrtni bataljon!
Srbija

Da li znate ko su 1.300 kaplara? Herojstvom i hrabrošću se upisali u srpsku istoriju: Besmrtni bataljon!

Pobeda Srpske vojske na Ceru je bila istorijska, ali gubici u ljudstvu bili veliki. Iz stroja je izbačeno čak 259 oficira i 16.045 podoficira i vojnika. Za tadašnju Srbiju od oko 4 miliona stanovnika, to je bio nenadoknadiv gubitak, naročito imajući u vidu da je u Balkanskim ratovima 1912-13 Srpska vojska izgubila oko 44 hiljade oficira, podoficira i vojnika. Veliki gubici u starešinskom kadru bili su istovremeno i veliki gubici srpske inteligencije i školovanih starešina. Ovo je priča o 1.300 kaplara.

08.05.2024

07:05