• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

06.03.2019

08:49

ČISTA DESETKA ZA AJAKSOVU "DESETKU"! Francuzi se klanjaju Tadiću, Englezi ismevaju Real i Sautempton!

Fudbal

ČISTA DESETKA ZA AJAKSOVU "DESETKU"! Francuzi se klanjaju Tadiću, Englezi ismevaju Real i Sautempton!

Podeli vest

Ne pamti se da je neko nekada osim Lionela Mesija plesao na "Santiago Bernabeu" kao Dušan Tadić u ravanš utakmici osmine finala Lige šampiona (4:1)

Svetski mediji dižu Srbina u nebesa, a engleski se utrkiju ko će pre da se nasmeje Sautemptonu koji je za samo 11.4 miliona evra prodao Dušana Ajaksu.  

Francuski "L'Ekip" desetkom je ocenio igru Srbina u Madridu. Nije ni imao drugi izbor jer je Dušan odigrao savršenu utakmicu u Madridu. 

Kako se navodi, Dušan Tadić je tek deveti fudbaler ikada koji je dobio desetku od kolega iz L'Ekipa. Na toj listi su još: Frank Soze (1988), Bruno Martini (1988), Oleg Salenko (1994), Lars Vindfeld (1997), Lionel Mesi (2010, 2012), Robert Levandovski (2013), Karlos Eduardo (2014) i Nejmar (2018). 

- U prvom meču je takođe bio odličan, ali je 30-godišnji Srbin sada bio savršen. Dve asistencije i prelep gol sa 16 metara levom nogom samo su deo Tadićevog reprertoara sa Santijago Bernabeua. Srpski fudbaler je takođe imao nekoliko neverovatnih poteza, kao što je “rulet” ispred Kazemira koji nam je, u stvari, pokazao koliko je Real bio nemoćan protiv Ajaksa - piše “Lekip”.

 

 

Foto: reuters

 

Za igrača utakmice proglasila ga je i "Gazeta delo Sport", ali je od Italijana dobio 8.5. 

U Engleskoj ismevaju Sautempton, navode da je Ajaks bukvalno za siću ukrao Sautemptonu Tadića. Veličaju Srbina koji je rasturio Real, neverovatnim asistencijama, drublingom za TV šice, a onda stavio tačku strašnim pogotkom. Navijači na društvenim mrežama urnišu Marka Hjuza, koji je jednom prilikom rekao da Srbin i nije neki igrač.

Prema statistici SofaScore, Tadić je protiv najtrofejnijeg tima Lige šampiona dobio  desetku. On je prvi Srbin koji je dobio ocenu 10 u Ligi šampiona. Tadić je za 90 minuta uspešno izveo sva četiri driblinga, poslao je 22 tačna dodavanja (74 odsto), od kojih je pet bilo ključnih, a sa tri je stvorio velike šanse.

 

 

Katalonci su dribling, kada je okrenuo Kazemira, nazvali "Tadićev rulet", a pobedu su proglasili za omaž pokojnom Krojfu.

Tadić je u holandskim medijima dobio 9.5, a uz Srbina hvale i De Jonga. Srbin je svoju igru nazvao utakmicom karijere, prenosi "Voetbal". "Telegrad" konstatuje da je ovaj Ajaks predvođen Tadićem i De Jongom od "24-karatnog zlata".

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Prihvaćeno jemstvo od skoro milion i po evra! Sin Vesne Medenice predsednice Vrhovnog suda pušten da se brani sa slobode!
dva puta odbili

Prihvaćeno jemstvo od skoro milion i po evra! Sin Vesne Medenice predsednice Vrhovnog suda pušten da se brani sa slobode!

Ustavni sud Crne Gore usvojio je danas žalbu i utvrdio da se Miloš Medenica, sin bivše predsednice Vrhovnog suda Vesne Medenice, neosnovano u pritvoru, potvrđeno je nezvanično podgoričkom portalu CdM. Vesni Medenici se takođe sudi, zbog optužbi za zloupotrebu službenog položaja i organizovanja kriminalne grupe, ali se i ona brani sa slobode.

24.04.2024

16:09

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija