• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M.S.

21.03.2019

11:10

KREĆE PLEJ-OF LUDNICA! Kladionice uz Zvezdu, Partizan autsajder!

Fudbal

KREĆE PLEJ-OF LUDNICA! Kladionice uz Zvezdu, Partizan autsajder!

Podeli vest

Košarkaši Crvene zvezde aposlutni su favoriti u polufinalu plej-ofa ABA lige protiv Partizana, smatraju domaći i svetski bukmejkeri. Kladionice su ponudile kvotu 1,30 na pobedu crveno-belih nad večitim rivalom u prvom meču plej-ofa, koji je na programu naredne subote. Trijumf crno-belih vrednuje se kvotom 3,90

Zvezda je ujedno prvi kandidat za trofej ABA lige i povratak u Evroligu naredne sezone (kvota 2), a ako je verovati kladionicama u finalu ćemo ponovo gledati Budućnost pre nego Cedevitu. 

Skor 2:1

 

Potpredsednik Košarkaškog saveza Srbije i bivši kapiten Zvezde Igor Rakočević smatra da su prognoze kladioničara objektivne.

- Crvena zvezda je dominantno osvojila prvo mesto u ligaškom delu regionalnog takmičenja. Bila je ubedljiva, dobila je oba derbija u ABA ligi i zbog toga verujem da će opravdati ulogu favorita. Nadam se da će eliminisati Partizan, a onda i da će osvojiti titulu Jadranske lige. Iznenađenja su u derbijima uvek moguća, ali verujem u crveno-bele - objašnjava Rakočević.

KVOTE ZA DERBI


Zvezda 1,30

Nerešeno 16,0

Partizan 3,90
 

Zvezda je kao prvoplasirana u ABA ligi obezbedila prednost domaćeg terena. To znači da u subotu na tribinama neće biti Partizanovih pristalica, a Rakočević smatra da je smirivanje tenzija najvažniji zadatak predstavnika oba kluba.

 

- Nadam se da će sve biti mirno i da će polufinalna serija proteći u sportskoj atmosferi. Najbitnije je da ne bude nikakvih incidenata - poručuje Rakočević.

Partizan i Zvezda sastali su se tri puta ove sezone. Crveno-beli su trijumfovali oba puta u ABA ligi, ali u jedinom meču za trofej, u finalu Kupa Radivoja Koraća, slavio je Partizan.

Zbog toga bivši košarkaš crno-belih Saša Pavlović veruje da ekipa Andree Trinkijerija nije bez šansi u plej-ofu.

- Pristalica sam teze da u derbijima nikad nema favorita. Zvezdina jedina prednost biće navijači. Čak i ako crveno-beli na papiru imaju bolji tim, ništa to neće značiti kad počne utakmice. Zato me malo čudi takav raspored kvota i toliko favorizovanje Zvezde - ističe Pavlović.

Cilj je trofej

Partizan od 2013. nije igrao u Evroligi, a jedina šansa da se vrati u elitno evropsko klupsko takmičenje jeste da osvoji ABA ligu. Pavlović tvrdi da Partizan ima tim koji je sposoban za takav rezultat.

- Sad se odlučuje sezona, ovo su najvažniji mečevi. Partizanov cilj je da se vrati u Evroligu, što znači da neće biti dovoljno samo da eliminiše Zvezdu, već i da potom bude uspešniji od Budućnosti ili Cedevite. Siguran sam da crno-beli to mogu da urade - kaže Pavlović. 

Prvi meč plej-ofa koji je na programu u subotu od 19 časova prenosiće Arena sport 1, ali i televizija O2. 

ABA liga

Polufinale
1. meč
Zvezda - Partizan Subota, 19.00
Cedevita - Budućnost Ponedeljak, 19.00
2. meč
Partizan - Zvezda 30. mart
Budućnost - Cedevita 31. mart
3. meč
Zvezda - Partizan 6. april
Cedevita - Budućnost 7. april









Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat?
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat?

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!
Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!

Inauguracija ruskog predsednika Vladimira Putina, biće održana 7. maja, rekao je Andrej Klišas, predsednik Komiteta za ustavno zakonodavstvo i državnost u Savetu Federacije, javlja agencija TASS.

23.04.2024

15:33

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija