• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

29.05.2019

23:00 >> 22:41

(VIDEO) EDENE, SADA NA MIRU MOŽES DA IDEŠ! Azar razbucao Arsenal za trofej Lige Evrope!

Fudbal

(VIDEO) EDENE, SADA NA MIRU MOŽES DA IDEŠ! Azar razbucao Arsenal za trofej Lige Evrope!

Podeli vest

Fudbaleri Čelsija pobedili su Arsenal u finalu Lige Evrope sa ubedljivih 4:1 i tako došli do trofeja po drugi put u istoriji kluba. "Plavce" je do pobede vodio sjajni Eden Azar sa dva pogotka

Ekipa Maurisia Sarija uspela je da pobedi u "londonsko-azerbejdžanskom" derbiju i tako potvrdi odlične partije u drugom po rangu evropskom takmičenju ove sezone. U tome im je pomogla sjajna igra tokom drugom poluvremena utakmice na "Olimpijskom" stadionu u Bakuu.

ZAVODNIK KOGA JE BEOGRAD DOBRO ZAPAMTIO! Nož u srce bivšem klubu i Žiruovo proleće za pamćenje!

Prvih 45 minuta prošli su prilično mirno, ali je drugi deo igre doneo ono čemu su se svi nadali. Samo 15 minuta je bilo potrebno "plavcima" da reše pitanje pobednika. Prvo je Olivije Žiru u 49. minutu postigao gol za vođstvo protiv bivšeg kluba. Brzo je Pedro u 60. povećao na 2:0, a tri gola prednosti doneo je Eden Azar samo pet minuta kasnije.

Da ne prođe bez uzbuđena pobrinuo se Aleks Ivobi sjajnim golom sa nekih 20 metara, ali je kratko trajala nada Arsenala. Ponovo je sjajni Belgijanac pogodio i na svom oproštaju od Čelsija podigao trofej Lige Evrope.

(VIDEO) HAOS U ČELSIJU! Sari pobesneo pa napustio poslednji trening pred finale Lige Evrope!

Maurisio Sari je bio osporavan sa svih strana, već su mu potpisivali otkaz, ali je još jednom pokazao da na njega uvek može da se računa. Partijom iz "udžbenika" porazio je specijalistu za Ligu Evope Unaja Emerija i postao (bar na neko vreme) omiljen među navijačima.

ČELSI - ARSENAL 4:1

Žiru u 49. minutu, Pedro u 60. minutu, Azar (penal) u 65. i 72. minutu za Čelsi - Ivobi u 69. minutu za Arsenal

Stadion: Olimpijski u Bakuu, Sudija: Đanluka Roki (Italija)

Čelsi (4-3-3): Kepa - Aspilikueta, Kristensen, David Luiz, Emerson - Kante, Žoržinjo, Kovačić (od 76. Barkli) - Pedro (od 71. Vilijan), Azar (od 88. Zapakosta), Žiru.

Arsenal (3-4-3): Čeh - Sokratis, Koščelni, Monreal (od 66. Genduzi) - Mejltland-Najls, Toreira (od 66. Ivobi), Džaka, Kolašinac - Lakazet, Ozil (od 77. Vilok), Obamejang.

Tok meča:

KRAJ MEČA! ČELSI JE OSVOJIO LIGU EVROPE!

86. minut - Svesni su i jedni i drugi ishoda meča, smirio se tempo igre.

82. minut - Kakva šansa za Arsenal! Zicer! I više od toga! Potpuno sam je bio Obamejang ispred golmana Kepe, mogao je da ga pita gde da mu šutira, a onda je tukao pravo u njega!

74. minut - Umalo het-trik Azara, ali ovaj put reaguje Čeh.

72. minut - GOOOOOOL! AZAR REŠAVA SVE DILEME!

69. minut - GOOOOL! IMA NADE ZA ARSENAL! Ivobi smanjuje na 3:1!

65. minut - GOOOOOL! AZAR! 3:0!

64. minut - PENAL ZA ČELSI! Oboren je Žiru, nije bilo dileme za sudiju Rokija.

60. minut - GOOOOOOL! ČELSI JE JAKO BLIZU TROFEJA! Pedro pogađa mrežu Arsenala!

49. minut - GOOOOOOL! OLIVIJE ŽIRU! Mirisalo je na gol sjajnog Francuza! Odlično je ispratio centaršut Emersona i doveo svoj tim u prednost!

48. minut - Prva prilika u nastavku za Čelsi. Ponovo je Žiru bio u prvom planu, ali je njegov udarac izblokirala defanzivna linija Arsenala.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme finala Lige Evrope!

KRAJ PRVOG POLUVREMENA!

40. minut - Umalo da Olivije Žiru postigne gol bivšem klubu! Odličan pokušaj Francuza levom nogom, ali je sjajan bio i Čeh.

37. minut - Prete sada i "tobdžije", ali nije bilo problema za Kepu.

34. minut - Dobra prilika ponovo za Emersona, šutirao je Brazilac iskosa, ali mu je odbranio Čeh.

30. minut - Evo konačno i Čelsija! Pokušao je Emerson da napravi nešto više prodorom po boku, bilo je opasno, ali su otklonili opasnost defanzivci Arsenala.

28. minut - Kakav šut Granita Džake, bilo je jako blizu.

25. minut - Mnogo bolji Arsenal, Čelsi kao da se još uvek nije oslobodio.

Foto: Reuters

18. minut - Pao je Lakazet u kaznenom prostoru Čelsija, tražile su "tobdžije" penal, ali ništa od toga.

14. minut - Bolji Arsenal za sada, ponovo je pretio Obamejan nakon dodavanja Lakazeta, ali mu je lopta pobegla.

9. minut - Prva prilika na meču! Bilo je opasno, centirao je Mejtland-Najls, a nakon loše reakcije Kepe Obamejan nije uspeo da pogodio gol protivnika.

1. minut - Finale je upravo počelo!

20.30 - Duel u finalu Lige Evrope biće treći ovosezonski dva gradska rivala. Obe ekipe ostvarile su po jednu pobedu. Na "Stamford Bridžu" bilo je 3:2 za Čelsi, dok je Arsenal na svom "Emirejtsu" slavio sa 2:0.

20.21 - Spremni su i "plavci", da li je ovo možda i oproštaj Edena Azara od Čelsija?

 

 

20.15 - "Topdžije" su spremne:

 

 

20.10 - Dobro veče i dobrodošli na blog našeg portala posvećen finalu Lige Evrope između londonskih klubova Čelsija i Arsenala. Obe ekipe žele trofej, a nema sumnje da će biti jako zanimljivo na Olipijskom stadionu u Bakuu. Ostanite uz informer.rs i pratite uživo dešavanja iz Azerbejdžana.

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra
Društvo

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra

Zbog dezinformacija, plasiranih preko društvenih mreža i pojedinih medija, da se svi zahtevi katastru podnose preko advokata, Republički geodetski zavod obaveštava javnost da postoje zahtevi za koje nije obavezno da se angažuje advokat već ih građani mogu i sami podneti, među kojima su zahtev za promenu prezimena ili matičnog broja.

19.04.2024

11:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija