• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

30.05.2019

00:01

ZAVODNIK KOGA JE BEOGRAD DOBRO ZAPAMTIO! Nož u srce bivšem klubu i Žiruovo proleće za pamćenje!

Fudbal

ZAVODNIK KOGA JE BEOGRAD DOBRO ZAPAMTIO! Nož u srce bivšem klubu i Žiruovo proleće za pamćenje!

Podeli vest

Fudbaler Čelsija Olivije Žiru uradio je ono što je malo ko očekivao, postao je heroj "plavaca" u finalu Lige Evrope. Sjajni Francuz nije bez razloga tu gde jeste, a kroz karijeru pratile su ga razne zanimljivosti, a Beograd će posebno pamtiti

Kroz razne situacije prošao je 31-godišnji Francuz tokom svoje karijere. Rastao je uz svog brata Romana koji mu je preneo ljubav za fudbalom. Ugledao se na njega i počeo da trenira. Ipak, stariji Žiru odlučio je da sport nije ono u čemu će da traži sreću već se posvetio studijama. Olivije se našao na prekretnici, da li da nastavi putem svog brata i odrekne se šutiranja lopte ili da posluša svoje srce i nastavi sa treniranjem.

(VIDEO) EDENE, SADA NA MIRU MOŽES DA IDEŠ! Azar razbucao Arsenal za trofej Lige Evrope!

Ljubav prema sporednoj stvari na svetu presudila je i mladi Francuz je nastavio da radi ono što najbolje zna - da postiže golove. Sve do 13. godine igrao je u lokalnom klubu Frožes, dok 1999. nije stigao poziv Grenobla. Tada počinje dugačak put do konačnog cilja.

Nisu u klubu bili impresionirani njegovim igrama, ali on nije odustajao. Sezona 2005/2006 donela je promenu. Žiru je prekomendovan u rezervni tim, a uzvratio je sa 15 golova na isto toliko mečeva. To mu je ekspresno otvorilo vrata seniorske ekipe. Ipak, klub je odlučio da ga pošalje na pozajmicu u Istr, gde je nakon 14 golova visoki Francuz pokazao da je vreme za ozbiljne stvari.

Foto: Reuters

Prelazak u Tur doneo oživeo mu je karijeru i tu je je igrao sve do 2010. godine, kada je prešao u prvoligaša Monpelje. Naredne godine proglašen je najzaslužnijim sa 21 pogotkom za istorijsku titulu njegovog tima. Igre u Ligi šampiona preporučile su ga Arsenalu, u kom je postao miljenik najvijača. Posle čak šest godina u dresu "tobdžija" preselio se u Čelsi. Još 2011. godine je debitovao za reprezentaciju. Mnoge je iznenadila odluka Didijea Dešana da baš njega povede u Rusiju, ali Žiru ima ozbiljnu ulogu u ekipi. Nisu bez razloga "trikolori" u finalu Mundijala.

Poznat je po postizanju neverovatnih golova, a jedan od takvih protiv Kristal Palasa 2017. godine doneo mu je "Puškaš nagradu" koja se dodeluje strelcu najlepšeg pogotka u tekućoj sezoni. Dobro su ga upamtili i "zvezdaši", ali i cela srpska javnost, kada je na beogradskoj "Marakani" jednim potezom rešio meč Zvezde i Arsenala.

BANE NAPISAO PISMO! Ivanović otkrio zašto nikada nije sanjao dres Zvezde i Partizana!

Nakon tog meča govorio je o tome koliko su "delije" neverovatne i da bi voleo da često igra u takvoj atmosferi. Poznat je i po postupcima van terena. Iako je oženjen, našao se u žiži javnosti jer je suprugu prevario sa modelom Kelijom Kej, a takođe nekoliko puta proglašavan je najseksepilnijim francuskim fudbalerom. Pobrao je mnoge simpatije i ljubitelja fudbala u Engleskoj, kada je na dan tragedije na Hejselu (kada je veliki broj navijača Liverpula izgubio život) 2015. godine postigao gol. Skinuo je crnu traku sa ruke i poljubio je.

Ove sezone postao je najbolji strelac Lige Evrope sa 11 golova na 12 mečeva, a nije mogao da izabere bolji način nego da to potvrdi pogotkom u velikom finalu i to bivšem klubu.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Sve više posledica kovida: Korona uništava plodnost muškaraca
Društvo

Sve više posledica kovida: Korona uništava plodnost muškaraca

Muška neplodnost iznosi od 20 do 50 odsto, a kako je izjavila profesor dr Olivera Džatić Smiljković, načelnik Odeljenja steriliteta u Ginekološko akušerskoj klinici "Narodni front", na nalaz spermograma, odnosno neplodnost kod jačeg pola dosta utiču i virusne infekcije, što je posebno primećeno tokom epidemije korona virusa.

26.04.2024

09:37

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija