• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

23.10.2019

18:49

IGRALI SMO FUDBAL PORED GROBLJA, TEREN JE BIO BLATNJAV I PRAŠNJAV...Matić otvorio dušu, pričao o Zvezdi, Partizanu, zašto je MRZEO OCA...

Fudbal

IGRALI SMO FUDBAL PORED GROBLJA, TEREN JE BIO BLATNJAV I PRAŠNJAV...Matić otvorio dušu, pričao o Zvezdi, Partizanu, zašto je MRZEO OCA...

Podeli vest

Jedan od najboljig fudbalera Srbije, igrač Mančester junajteda Nemanja Matić prisetio se detinjstva, pričao je za klupski sajt o skromnim počecima u rodnom selu Vrelu koje se nalazi nadomak Uba

Matić kaže kako su prašnjavi tereni od njega napravili boljeg igrača, i kako je na kraju, preko Zvezde, Partizana i Košica dospeo na veliku scenu.

Mrzeo sam oca

Samo jednom u životu i nikada više otac mi je rekao da sam dobro igrao, a to je bilo je polufinale Lige Evrope između Benfike i Fenerbahčea. Uvek sam se pitao zašto toliko traži od mene, ali ispostavilo se da je to dobro kada se gleda na duži rok. Ali, mrzeo sam ga kao trenera!
Nemanja Matić

Kada sam imao 10 godina, primetio me je tokom jednog tog našeg seoskog turnira čovek iz većeg kluba koji se nalazi na otprilike 30 kilometara od Uba. Nije mi verovao da sam 1988. godište i otišao je kod mog oca koji mu je potvrdio. Zaigrao sam za taj klub ubrzo na jednom turniru, tu smo proglašeni za najbolji mladi tim u Jugoslaviji, a ja za najboljeg igrača. Nakon toga tražili su me Crvena zvezda i Partizan i ja sam odabrao Zvezdu. Nakon pet godina rekli su mi da nisam dovoljno dobar i da mogu da idem, pa sam prešao u Partizan, a onda su mi i oni isto rekli posle godinu dana - otkrio je Matić.

Srpski reprezentativac kaže da je fudbal uvek bio važan u njegovoj porodici. Njegov otac je bio fudbaler, a fudbaler je i Nemanjin brat koji igra za APOEL.

- Mama i tata su me vodili na treninge i utakmice. Tata mi je bio trener tri godine i mrzeo sam to! To je bio košmar. Bilo je jako teško sa njim, jer čak i kada bih postigao pet golova na utakmici, uvek mu je nešto smetalo u mojoj igri. Svi drugi su bili OK, čak i moj brat, samo ja ne. Samo jednom u životu i nikada više otac mi je rekao da sam dobro igrao, a to je bilo je polufinale Lige Evrope između Benfike i Fenerbahčea. Uvek sam se pitao zašto toliko traži od mene, ali ispostavilo se da je to dobro kada se gleda na duži rok. Ali, mrzeo sam ga kao trenera!

KO ĆE NA MEGDAN PARTIZANU? De Hea, Pogba i Matić nisu krenuli u Beograd!

CRNO-BELI SPREMNI ZA MANČESTER! Zdjelar: Ovu utakmicu sanjamo, Liverpul je moj klub!

 

Foto: reuters

 

Imenovali su ulicu po meni
 

Nemanja Matić je pomenuo još jednu zanimljvost.

- Volim da idem u Srbiju, ali moram da priznam da mi je i dalje neobično to što su imenovali ulicu po meni. Kada sam čuo nisam mogao da verujem ušima. I dalje mi nije jasno. Možda ću za 20-30 godina moći da kažem da sam ipak učinio nešto dobro.

I pored majčine želje da se posveti obrazovanju, a ne jurenju lopte po prašini, presudila je ljubav prema sportu.

- Voleo sam školu zbog druženja, ali uvek bih razmišljao samo o sportovima, fudbalu i košarci pre svega. Nisam bio najbolji đak, ali sam bio dovoljno dobar da prođem razrede bez problema. Tokom leta, pošto nismo imali para, ostajali smo u selu i pravili turnire u raznim sportovima. Ta besparica nam nije bila nikakav problem, moja zemlja je bila u teškoj ekonomskoj situaciji, ali ja sam bio zadovoljan onim što imam. Igrali smo sve žive sportove, a na turnire su nam dolazila deca i iz obližnjih sela. Za nas je to bilo kao da igramo derbi Zvezde i Partizana, a ostati neporažen na svom terenu stvar časti. Imali smo teren pored groblja, koji je bio ili prašnjav ili blatnjav  tako da si fudbalu morao da priđeš, a ne da čekaš pas, što je odlično, a kada bi nam lopta upala u susedno groblje, igrali smo 'zimi-zami-zum' pošto smo se plašili da pređemo.

 

NIJE SVE U NOVCU! Mandžukić pristao na manju platu zbog Junajteda!

MANČESTER U BEOGRADU! Milošević otkrio šta će preporučiti Fergiju, očekuje LUDNICU!

 

Foto: Action Images via Reuters/Carl Recine

 

I pored svega toga as iz Vrela nije klonuo duhom već je radio i sačekao svoju priliku.

Kada vam stalno pričaju da niste dovoljno dobri šta vam drugo preostaje nego da svima dokažete da greše. Tako sam se vratio kući u moj prvi klub, onda sam sa 18 igrao treću ligu Srbije, nakon šest meseci sam prešao u Slovačku. Nakon dve i po godine u Košicama prešao sam u Čelsi, pa u Benfiku, pa nazad u Čelsi i evo me u Junajtedu.

Priznaje da mnogo duguje majci.

- Njoj je škola uvek bila na prvom mestu i nije bila srećna što sam toliko posvećen sportu. Jednom mi je kroz suze pomogla da odsustvujem sa časova zbog treninga, znam koliko joj je bilo teško, ali bez toga ne bih imao ovakvu karijeru. Pre nego što je počela ova sezona proveo sam celo leto u mom selu. Bio mi je to najduži odmor u životu! Tamo mi je i najlepše jer me svi poznaju, vodim normalan život. Najsrećniji sam u Vrelu gde imam rutinu svaki dan - ustanem, bacim se sa klincima u bazen, ručam, a popodne sa suprugom gledam iz kafića sina kako igra fudbal na lokalnom terenu. Svi znaju da sam tamo i niko mene uznemirava. Ja sam normalan čovek kao i svi. U selu živi mnogo mojih drugara iz detinjstva te smo oformili klub. Želeli smo da krenemo kako i treba, sa samog dna. U prve dve sezone nismo poraženi, a vezali smo 47 pobeda, tako da smo se pomerili za tri ranga i sada smo u Srpskoj ligi Zapad.

ŠAMAR BOLI, ALI NIŠTA NIJE IZGUBLJENO! Zvezda drži sve u svojim rukama!

PONOVO UŽIVA U ZVEZDINOM PORAZU! Vuletić brutalno isprozivao večitog rivala posle "petarde" u Londonu!

 

Foto: Reuters

 

Kao mali Nemanja je navijao za Crvenu zvezdu i Valenesiju za koju je tada igrao fenomenalni Miroslav Đukić, inače prijatelj njegovog oca.

Srbi vole da navijaju za klubove za koji igraju naši fudbaleri. Zato mnogo Srba podržava Mančester junajted, ali ne samo zbog mene, već i zbog Nemanje Vidića. Tako sam i ja kada sam bio klinac. Ipak, prvo Zvezda, pa onda Valensija zbog Miroslava Đukića koji je prijatelj mog oca. Zanimljivo je da sada njegov sin živi u Mančesteru i da mi je on najboji prijatelj.

 

 

Bonus video

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje
Društvo

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje

U Srbiji se nikada nije gradilo kao u poslednjih deset godina, a kapitalni projekti koje sprovodimo u gotovo svakom mestu dali su šansu za ubrzan razvoj zemlje,dolazak novih investicija i otvaranje radnih mesta ne samo u najvećim gradovima, izjavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić i dodao da je to novo lice uspešne i razvijene Srbije.

25.04.2024

14:58

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija