• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M.Z.

05.11.2019

07:15

SEČA TRENERA U EVROPI! Fudbalski velikani moraju da menjaju kormilare, Kovač je tek prvi u nizu!

Fudbal

SEČA TRENERA U EVROPI! Fudbalski velikani moraju da menjaju kormilare, Kovač je tek prvi u nizu!

Podeli vest

Fudbalska sezona nije još ni na polovini, a već je počela seča trenera u Evropi! Prvi je ceh platio Niko Kovač (48), kojem su čelnici Bajerna dali otkaz pre dva dana, a njegovu sudbinu uskoro mogli bi da dožive i Ernesto Valverde (Barselona), Unai Emeri (Arsenal) i Ole Gunar Solskjer (Mančester junajted)


Hrvat napušta "Alijanc arenu" posle 16 meseci saradnje i tri osvojena trofeja. Otpušten je zbog slabih rezultata u Bundesligi, u kojoj su Bavarci četvrti, sa pet pobeda, tri remija i dva poraza. Odluku da se mladom stručnjaku zahvale na saradnji čelnici nemačkog velikana doneli su posle debakla u Frankfurtu od Ajntrahta (1:5), u meču koji je golom i asistencijom obeležio srpski reprezentativac Filip Kostić.

HRVAT (IPAK) DOBIO OTKAZ U MINHENU! Kovač više nije trener Bajerna!

Očekivao otkaz

Bajern je doneo ispravnu odluku o rastanku, a rezultati i način na koji smo igrali doveli su do toga

Niko Kovač

Alarm u Kataloniji

Međutim, nisu samo rezultati bili jedino merilo. Kovač je od dolaska u Minhen, u julu prošle godine, imao problem u svlačionici, lošu atmosferu i sukobe sa pojedinim igračima. Poslednji u nizu bio je sa legendom kluba Tomasom Milerom, kog je od ove sezone preselio na klupu. Ipak, bivši selektor Hrvatske smatra da su Bavarci pametno postupili.


- Ovo je ispravna odluka. Rezultati i način na koji smo igrali u poslednje vreme doveli su do ovoga. Moj brat Robert i ja želimo da se zahvalimo Bajernu za poslednjih 16 meseci. Za to vreme ekipa je osvojila Bundesligu, Kup i Superkup Nemačke. Bilo je to lepo vreme, a klubu i timu želimo sve najbolje - poručio je Niko Kovač.

Foto: Tanjug

Prva sledeća "žrtva" vrlo lako mogao bi da bude Ernesto Valverde (55). Preživeo je prošlu sezonu na klupi Barselone i eliminaciju od Liverpula u polufinalu Lige šampiona. Međutim, ove Katalonci igraju jako slabo, bez obzira na to što im je u nekim mečevima zbog povrede nedostajao kapiten Lionel Mesi.

Čak tri poraza i remi na 11 mečeva u Primeri ove sezone i te kako su zabrinuli navijače. Poslednji neuspeh u nizu u subotu na gostovanju od Levantea (1:3) ponovo je upalio alarm na "Kamp Nouu". Mediji na Pirinejima pišu da su Valverdeu odbrojani dani na klupi španskog šampiona, iako on odbija sam da ode.

- Ne razmišljam o ostavci, gledam samo napred. Za većinu timova su mečevi protiv nas najvažniji u sezoni, svi žele da nas pobede. U skladu sa tim i mi moramo da se ponašamo. Treba da uložimo mnogo veći trud, da imamo više energije i želje. Ako postoji neki problem u timu, nećemo ga sigurno rešavati javno - naglasio je Španac.

Ultimatum Špancu

Na Ostrvu se spekuliše i o rastanku Arsenala i Mančester junajteda sa menadžerima Unaijem Emerijem (48), odnosno Ole Gunarom Solskjerom (46). Španac na klupi "tobdžija" ima skor od osam pobeda, pet remija i tri poraza u svim takmičenjima, a pritom mu je i atmosfera u svlačionici loša. Zato su mu čelnici kluba postavili ultimatum da mora da dobije naredne dve utakmice, protiv Viktorije Gimaraeš u Ligi Evrope i Lestera u Premijer ligi, kako bi zadržao posao.

Što se tiče Norvežanina, on je već nekoliko puta preživljavao, ali pitanje je koliko će još moći. "Crveni đavoli" su izgubili od Bornmuta u subotu (0:1), što im je četvrti poraz u Premijer ligi i sad su deseti na tabeli. Kao najozbiljniji kandidati za dolazak na "Old traford" pominju se Maurisio Poketino, koji vodi Totenhem, ali i Arsen Venger, bivši trener Arsenala.


UČINAK OVE SEZONE

NIKO KOVAČ (BAJERN)
Bundesliga 5/3/2
Kupovi 2/0/1
Evropa 3/0/0
Ukupno: 10/3/3


ERNESTO VALVERDE (BARSELONA)
Primera 7/1/3
Kupovi /
Evropa 2/1/0
Ukupno: 9/2/3


UNAI EMERI (ARSENAL)
Premijer liga 4/5/2
Kupovi 1/0/1
Evropa 3/0/0
Ukupno: 8/5/3


OLE GUNAR SOLSKJER (M. JUNAJTED)
Premijer liga 3/4/4
Kupovi 1/0/1
Evropa 2/1/0
Ukupno: 6/5/5

* Pobede/remiji/porazi

Murinjo ili Alegri stižu u Minhen

Fudbalere Bajerna će u naredne dve utakmice, sa Olimpijakosom u Ligi šampiona i Borusijom Dortmund u Bundesligi, voditi dosadašnji pomoćnik Hansi Flik. Kao glavni kandidati za novog trenera pominju se Žoze Murinjo (56) i Masimilijano Alegri (52). Portugalac je bez posla od decembra, kada je dobio otkaz u Mančester junajtedu, dok je Italijan letos napustio Juventus posle pet godina. U igri je i Ralf Rangnik (61), bivši trener Štutgarta, Hanovera Šalkea, Hofenhajma i Lajpciga.

 

KVOTE ZA NOVOG TRENERA BAJERNA

Žoze Murinjo 4,00
Ralf Rangnik 4,00
Hansi Flik 5,00
Masimilijano Alegri 7,00
Erik ten Hag 7,00
Mark van Bomel 13,00
Arsen Venger 17,00
Jup Hajnkes 17,00
Maurisio Poketino 17,00
Adi Hiter 26,00

KVOTE ZA OTKAZ

Unai Emeri 5,00
Ernesto Valverde 8,00
Ole Gunar Solskjer 11,00
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija