• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

29.11.2019

12:35

(VIDEO) VELIKI MIHA SE SLOMIO I ZAPLAKAO: Ne želim opet u bolnicu,  PLAŠIO SAM SE I DALJE SE PLAŠIM, ali JOŠ SAM OVDE!

Fudbal

(VIDEO) VELIKI MIHA SE SLOMIO I ZAPLAKAO: Ne želim opet u bolnicu, PLAŠIO SAM SE I DALJE SE PLAŠIM, ali JOŠ SAM OVDE!

Podeli vest

Siniša Mihajlović, legendarni srpski fudbaler, obratio se medijima u Bolonji prvi put nakon što je objavio da boluje od leukemije

Srpski stručnjak se pred predstavnicima medija pojavio u pratnji lekara Polisijana Orsole, koji priča o detaljima lečenja našeg tenera.

Mihajloviću je ovo prvo pojavljivanje pred medijima od 13. jula, kada je otkrio da boluje od leukemije. Od tada je bio na lečenju.

Pre konferencije iznenadili su ga igrači, prižili mu podršku pre nego što su otišli na trening. Mihajlović se u vrlo emotivnom obraćanju, bilo je suza i smeha, zahvalio svima na podršci, posebno svojoj porodici, anđelima čuvarima čija imena nije mogao da otkrije. 

Doktor je poručio da posle transplatacije srži nema komplikacija, da je prvi ciklus lečenja pozitivan, ali upozorio da treba biti oprezan prema bolesti i terapiji.

 

 

Kraj konferencije za medije:

- Moja supruga je nedavno na društvenim mrežama citirala Erosa Ramacozija. Ja bih citirao Vaska Rosija: Još sam ovde. Ne odustajem. Trudim se da budem prisutan. Trening me održava u životu.

- Imao sam problema i sa hranom. Izgubio sam osećaj za ukus. Dobijao sam hranu 'kroz vene'. Pre ulaska u bolnicu, jedna od mana je bilo to što sam uvek bio nestrpljiv. Sada kada sam izašao shvatio sam da je strpljenje jedna velika vrlina. Svakog dana se trudim da udahnem novi život - priznao je Siniša i nastavio: 

Foto: printscreen/BOLOGNA FC 1909

 

- Ne želim da se više priča o Mihajloviću koji boluje od leukemije, već o Mihajloviću koji je trener Bolonje. Stalno sam na neki način bio u kontaktu sa klubom, bio sam prisutan. Želim da vidim jednu uspešnu Bolonju, da se vratim fudbalu... Ne želim da se vraćam u bolnicu, hoću da se budim kod kuće, da razmišljam o pozitivnim stvarima, da ponovo osećam život - kazao je Mihajlović.

Foto: printscreen

 

Borba je teška, ali Siniša neće odustati dok ne nokautira protivnika.

Ne smete odustati, morate biti jaki, zaplakati ako treba. To je jedna bolest koja, kada uđete u sve to morate izgurati do kraja. Nema nazad. Nikada nisam izgubio volju da se borim, to je u mom DNK. Postoji mnogo komplikacija, ali moraš da se boriš. Za sve ovo moraš da imaš 'jaku glavu'. Plašio sam se, jesam, i dalje se plašim. Ali sada znam da ću, kako vreme bude odmicalo, moći da povratim svoju snagu. Opasnost i strah postoje, ali ne odustajem. Izlazio sam i na teren, to mi je davalo snagu, iako sam imao osećaj slabosti. To su teški momenti. Svako jutro moram da pijem veliku količinu lekova, ali to je cena zdravlja - otkrio je Siniša.

- Hvala svima koji su pomogli u ovom periodu, sve što sam video na stadionima i u svetu fudbala, učinilo je da se osećam zaštićeno. Osetio sam se kao deo velike porodice, hvala navijačima i timovima u kojima sam igrao i trenirao ih, ali i onima koje nisam vodio ili kod njih nisam nastupao. I pre svega, hvala navijačima Bolonje, osećao sam se kao brat, kao sin. Hvala celoj zajednici.

 

 

Siniša je pričao o porodici i nije mogao da sakrije osećanja. Ponovo je zaplako:

- Hvala mojoj porodici. Mojoj jedinstvenoj supruzi Arijani, mojoj deci. Moja borba protiv leukemije je bila posvećena mojoj porodici, mojoj deci... Oni su još mladi, potreban sam im. Bio sam jak i zbog moje majke i brata koji su u Srbiji - pričao je Siniša plačući.

Foto: prinstcreen

 

Javnosti se obratila i Frančeska Bonifaci, lekarka koja je bila zadužena za rad sa Sinišom.

- Do danas nema komplikacija posle transplantacije, opšte stanje je zadovoljavajuće, ali je oprez uvek potreban. Prvih 100 dana je uvek delikatno, povratak normalnom životu mora biti postepen. Provremeno ćemo procenjivati mogućnost da bude prisutan na mečevima. Imuni sistem je još osetljiv, to može da ograniči njegovo prisustvo na mečevima, ali ne može da ograniči njegov ratnički duh.Posle 100 dana ne možemo da pričamo o izlečenje, nakon dve godine može da postiji prva definicija izlečenja - rekla je Frančeska.

Posle transplantacija koštane srži sledi oporavak. Transplatacija je bila pre mesec dana.

- Prvi rezultati u prvom ciklusu su veoma pozitivni, ćelije koje su nosile tumor su nestale, sada se nastavlja normalna funkcija, i to je postignuto već od prvog ciklusa. U drugom smo nastavili sa istim lekovima i metodama, ali je drugi ciklus kraže trajao. Tražio se kompatibilan davalac koštane srži, a danas je tačno mesec dana od transplantacije. Siniša je želeo da razgovorom sa vama da zatvori krug. Sa našeg stanovišta, krug nije zatvoren, moramo da nastavimo da pratimo oporavak.

Potom je se medijima obratio doktor Mikele Kalvo, direktor hematološkog odeljenja. Kalvo je rekao da sada proces oporavka ide prema planu, najviše zahvaljujući Mihi koji je odlično sarađivao, kao i ljudima oko njega koji su pomno pratili savete lekara.

- Prvi put mi je da govorim za medije, a to radim na Sinišin zahtev. Treba biti veoma oprezan na ovom putu prema bolesti i u terapiji. Složena je dijagnoza, danas sam ovde u ime svih lekara. Bolest smo otkrili posle drugih testova koje je radio Siniša. Određena vrsta belih krvnih zrnaca prolazi kroz proces usporavanja sazrevanja i razmnožavanja bez kontrole, što je dovodilo do toga da kosti gube sposobnost - objasnio je doktor.

Foto: printscreen

 

- Četiri teška meseca su iza mene. Bio sam na Institutu gde sam imao hemioterapije i svojim jakim karakterom sam izgurao sve to. U tim trenucima je potrebna velika mentalna snaga, koju sam dobijao i od stručnjaka na Institutu. Hvala mojoj supruzi Arijani koja ja zajedno sa mnom prilazila kroz taj strašan period - rekao je Siniša na početku obraćanja, a zatim se ponaosob zahvalio svim doktorima, a potom i zaplakao.

- Izvinite, emocije su me obuzele. Izvnite što plačem. Pronašao sam neke anđele čuvare, koji su mi psihološki pomogli. Oni su najznačajniji, bez njih ne bih uspeo. Biću večno zahvalan. Žao mi je samo što ne mogu sve da ih imenujem. Odmah sam znao da sam u dobrim rukama - rekao je Siniša kriz suze, pa je doktor dodao da su te suze katarzične.

- Plakao sam ova četiri meseca i više nama suza.

Foto: printscreen

 

 

- Hvala doktorima, niko od njih ne zna bolje kako je suočiti se sa ovakvom borbom protiv teške bolesti. Hvala im iz dubine srca. Bez njih nikad ne bih prevazišao ovaj put, zato se oporavljam. Hvala svima, naročito jer ste poštovali moju situaciju. Još jedan test solidarnosti u poslednja četiri momenta. Poslednji put pričao sam 13. jula kada sam saopštio da sam bolestan. Sada hoću da objasnim kakva je trenutna situacija.

-  Hvala lekarima Sant Orsole na svemu što su učinili, verujemo da je imao savršenu negu i brigu. Gde god ova sezona otišla, ujedinili smo se i to je ono što je suština fudbala - navedeno je u uvodnoj reči konferencije. Onda je reč prepuštena Siniši, a u međuvremenu su ušli i igrači u salu.

- Hvala vam svima. A vi momci, trebalo bi da budete na terenu i da trenirate, ali sve činite da izbegnete trening - našalio se Miha sa fudbalerima.

Sinišu su iznenadili igrači, koji su došli na konferenciju da pruže podršku treneru.

- Nedostajao si nam mnogo, veoma smo srećni što si opet ceo dan sa nama. Znamo da nisi srećan zbog naših poslednjih partija, ali pokušaćemo to da popravimo - rekao je Blerim Džemaili.

 

 

Foto: printscreen

 

 

 

FSS IZABRAO NAJBOLJE! Mihajlović je najbolji srpski trener u 2019. godini!

JAKE REČI! Ko pomaže mom prijatelju Siniši i moj je prijatelj!

 

Mihajlović je prošle nedelje otpušten iz bolnice posle treće serije hemoterapije. Kako je kasnije saopšteno iz kluba, Mihajlović je otpušten iz klinike Sant Orsola 22. novembra pošto mu je 29. oktobra urađena transplatacija koštane srži nepoznatog donora.

Miha s jaknom Bolonje i neizbežna tri podignuta prsta izašao iz bolnice, u znak još jedne dobijene bitke protiv opake bolesti.

ITALIJA NA NOGAMA! MIHA ZAKAZAO VANREDNU KONFERENCIJU! Progovoriće o zdravstvenom stanju!

OTKRIVENO, MIHAJLOVIĆU PRESAĐENA KOŠTANA SRŽ NEPOZNATOG DONORA! Oglasila se klinika na kojoj je operisan naš trener!

 

Italijanski mediji minulih dana su pisali da će srpski stručnjak u narednom periodu najverovatnije biti sa ekipom na treninzima i utakmicama, naravno koliko mu to trenutno zdravstveno stanje bude dozvoljavalo, jer lečenje i dalje traje. U svakom slučaju, naš trener će danas otkriti sve detalje.

Inače, Bolonja je trenutno 15. na tabeli Serije A sa skorom od tri pobede, četiri remija i šest poraza. Narednu utakmicu igraće protiv Napolija u nedelju.

 

Bonus video




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

Srpska lista: Snimak je dokaz o organizovanoj kriminalnoj grupi s ciljem otimanja imovine Srbije!
Politika

Srpska lista: Snimak je dokaz o organizovanoj kriminalnoj grupi s ciljem otimanja imovine Srbije!

Srpska lista je danas saopštila da snimak na društvenim mrežama na kojem se čuju izjave Radoice Radomirovića zamenika ministra u vladi Aljbina Kurtija Nenada Rašića i Arbera Vokrija predstavlja "dokaz postojanja i delovanja organizovane kriminalne grupe sa ciljem protivpravnog delovanja i otimanja imovine čiji su vlasnik institucije Republike Srbije", a kako bi sebi odnosno drugim licima pribavili imovinsku korist, odnosno stanove.

26.04.2024

14:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17