• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

10.12.2019

14:33

NOVI SKANDAL - AMERIKANCI UDARILI ŽESTOKO NA RUSE! Putin priznao da je oligarh mitom kupi Svetsko prvenstvo!

Fudbal

NOVI SKANDAL - AMERIKANCI UDARILI ŽESTOKO NA RUSE! Putin priznao da je oligarh mitom kupi Svetsko prvenstvo!

Podeli vest

Samo dan nakon što je Rusiji zabranjen nastup na svim velikim takmičenjima zbog skandala sa dopingom, američko ministarstvo pravosuđa objavilo je izveštaj za koji tvrdi da dokazuje kako je bivši predsednik FIFA Sep Blater primio mito od ruskog oligarha kako bi Rusija dobila pravo za organizaciju Svetskog prvenstva 2018. godine

Rusija je organizaciju prvenstva dobila ispred Engleske, udružene ponude Holandije i Belgije te Španije i Portugala. Na glasanju je 2010. odabrana Rusija. O mogućoj korupciji pisalo se i ranije, a sumnja se da je i Katar na sličan način dobio domaćinstvo Svetskog prvenstva 2022. godine.

Izveštaj koji se sastoji od 430 stranica objavljen je u ponedeljak kao deo FBI istrage američkih predsedničkih izbora 2016. godine. U njemu se nalazi i izveštaj koji je podneo bivši pripadnik britanske tajne službe Kristofer Stil. On tvrdi da je ruski oligarh mitom kupio organizaciju takmičenja.

OVO SE ČEKALO, PUTIN PROGOVORIO! Prvi čovek Rusije žestoko uzvratio posle suspenzije

AMERIKANCI NI NE IDU NA DOPING TEST! Oglasio se čuveni srpski odbojkaš o velikom skandalu ruskih sportista!

 

- U junu 2011. Stil je podneo izveštaj u kojem je sažeo navodni razgovor tadašnjeg ruskog predsednika Dmitrija Medvedeva i premijera Vladimira Putina u kojem je Putin priznao da je neimenovani ruski oligarh mitom kupio Svetsko prvenstvo 2018. godine - piše u dokumentu koji je objavilo američko ministarstvo pravosuđa.

ZVEZDA JE NA POTEZU! Ljubimac "delija" je slobodan igrač, da li je vreme za povratak na Marakanu?

STOP I ZA PUTINA! HAOS ĆE TEK USLEDITI! Ni predsednik Rusije ne može na Olimpijske igre!

 

Tamo se potvrđuje da je Svetsko prvenstvo u fudbalu u Rusiji kupljeno.

- Nakon toga, 2012. godine, Stil je FBI upoznao s dvojicom britanskih operativaca koji su imali informacije o podmićivanju. Nakon razgovora uspeli su da dođu do člana organizacije bliske Putinu i Kremlju koji je potvrdio kako je Svetsko prvenstvo bilo kupljeno - zaključuje se u jednom delu izveštaja

Bivši predsednik nije imenovan, ali jasno je da je reč o Sepu Blateru, jer je on u tom trenutku bio predsednik FIFA-a, s čijeg se vrha i povukao zbog korupcije. Dobio je šest godina zabrane rada u fudbalu, a slično je prošao i Mišel Platini koji je suspendovan na četiri godine. 

 

 

Bonus video

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
laki

pre 4 godine

ameri sve znaju. stvarno su neverovatni. oni sve postižu pomoću novca, pa misle da to svi rade. bolesni umovi. uzurpirali su pravo na olimpijski pokret kao da je to njihova dedovina. igrali su njihove sportove na olimpijske igre a hoće rvanje kao izvorni olimpijski sport da eliminišu. eliminišu pomoću njihovih satrape agencija, ruse da slucajno nebi osvojili vise mrdalja od njih. sledeca je kina. najvecr su zlo savremenog covecanstva.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija