• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

28.02.2020

11:56

ČEKA NAS PRAZNIK FUDBALA! Savić: Deki, pokvari Miloševiću.... Šćepović: Neka pobedi bolji, neka pobedi fudbal!

Fudbal

ČEKA NAS PRAZNIK FUDBALA! Savić: Deki, pokvari Miloševiću.... Šćepović: Neka pobedi bolji, neka pobedi fudbal!

Podeli vest

Dušan Savić i Slađan Šćepović, nekadašnji fudbaleri Zvezde i Partizana pričali su o 162. "večitom" derbiju, koji je na programu u nedelju (18) na stadionu Rajko Mitić

Derbi je nekada bio praznik fudbala.

- Stanković i Milošević su prošli odmah malih nogu, od igranja u omladinskoj školi, te prve derbi utakmice. Pa zatim i u seniorskoj konkurenciji. Sada će biti i u ulozi trenera. Ja glasam za opciju jedan, a to je praznik fudbala, bio je i biće. Obaveza svih nas je da radimo na tome da utakmice bude sve veći praznik. Moje odrastanje, zatim i stasavanje profesionalno i sada su nezamislivi bez tog derbija - rekao je Savić u Jutarnjem programu TV Prva.

SAMO ZA "GROBARE"! Ulaznice za derbi i u Humskoj!

POTVRĐENO! Evo kada se igra večiti derbi, a u SREDU TRK NA BLAGAJNE!

 

Šćepović se nada da ćemo gledati dobar fudbal na stadionu "Rajko Mitić".

- Neka pobedi fudbal, neka glavni akteri budu igrači na terenu, a ne da se stalno priča o sporednim stvarima, sudijama ili šta je rekao "onaj iz uprave"... Savo i Deki jesu treneri početnici, nadam se da će napraviti uspešnu karijeru... Ali, jedno je biti igrač, a drugo trener - rekao je Šćepović i dodao:

- Nadam se da će na ovaj derbi doći dosta publike, pre svega da pozdrave Dejana Stankovića i Sava Miloševića i da bude spektakl. Da bude dobra utakmica, a na kraju neka pobedi bolji.

 

Foto: printscreen

 

Savo Milošević je imao dobar (međusobni) odnos sa Vladanom Milojevićem u 'večitim' derbijima. Šta očekujete od Dejana Stankovića?

- Da mu pokvari taj odnos tako što će da pobedi Zvezda - uz osmeh je odgovorio Savić.

Savić se prisetio kako je to nekada izgledalo u Jugoslaviji.

- Mi smo odrastali u drugoj državi, koja je bila dosta veća i koja je imala veliki broj klubova. Bila je velika četvorka - Zvezda, Partizan, Hajduk, Dinamo - pa ste imali Sarajevo, Železničar, Vojvodinu... Trebalo je i otići u Mostar pobediti Velež, pa u Skoplje, Ljubljanu... Tada se živelo više za fudbal, drugačije se živelo, drugačije vreme... - kazao je Dule i dodao:

- U Jugoslaviji su se za titulu borila četiri kluba, nekada čak i sedam... To je taj kvalitet koji nedostaje. Mi sada imamo samo Zvezdu i Partizan.

Na pitanje kako su se nekada pre pripremali igrači za derbi, a kako sada, Šćepović kaže:

- Nema tu velike razlike, derbi je derbi. Promenila su se vremena, promenio se fudbal. Danas u stručnom štabu imate deset trenera, vodi se računa o ishrani, infrastruktura je bolja.

Foto: Starsportphoto

 

Dule Savić se dotakao problema sa manjom posetom.

- Razmišljam o tome kako su to bile utakmice gde kada bi sabrao sve derbije koje sam igrao na Zvezdinom stadionu, prosek bi bio oko 70 hiljada. Prošle godine je na finalu Kupa bilo oko 20.000. Moramo da vidimo šta bi trebalo da se uradi da se napravi bolji ambijent, bolja atmosfera, bolji odnosi među upravama. Među igračima nikada nije bio problem. Mi smo bili ljuti rivali... Tada među upravama nije bilo problema, pa čak ni među navijačima - rekao je Savić.

Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde ističe da je dobar odnos ostao samo među fudbalerima.

- Promenilo se vreme i sada je samo među igračima ono što je nekada bilo. Da budu rivali na terenu, a prijatelji van njega. 

Bonus video




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija