• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. N.

16.03.2020

07:25

KOKEZA NIJE ZARAZIO NIKOGA U FSS! Bjeković za Informer poručuje: Videli smo se nekoliko puta, JA SAM DOBRO! Niko nema simptome, nije pametno da paničimo!

Fudbal

KOKEZA NIJE ZARAZIO NIKOGA U FSS! Bjeković za Informer poručuje: Videli smo se nekoliko puta, JA SAM DOBRO! Niko nema simptome, nije pametno da paničimo!

Podeli vest

Nenad Bjeković kaže da ne oseća simptome koronavirusa, iako se u poslednjih mesec i po dana nekoliko puta video sa zaraženim Slavišom Kokezom * Niko od njegovih najbližih saradnika nema zdravstvene probleme, očigledno smo svi zdravi, dodaje Bjeka

Potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije Nenad Bjeković kaže da Slaviša Kokeza nikome od saradnika nije preneo koronavirus. Prvom čoveku srpskog fudbala u petak uveče potvrđeno je da je zaražen i otad je u karantinu u Kliničkom centru Srbije.

Pretpostavlja se da je Kokeza inficiran 21. ili 22. februara, kad je boravio u Milanu na Nedelji mode. Desetak dana kasnije sa najbližim saradnicima boravio je u Amsterdamu na Kongresu UEFA i žrebu grupa za Ligu nacija.

Samo bez panike

S Kokezom su u Holandiji bili potpredsednik Marko Pantelić, generalni sekretar Jovan Šurbatović, direktor reprezentacije Vladimir Matijašević i portparol Milan Vuković. Bjeković nije putovao u Amsterdam, ali je pre i posle toga bio u kontaktu sa Kokezom.

MATIJAŠEVIĆ BIO SA KOKEZOM NA KONGRESU! Dobro se osećam, pridržavam se preporuka!

KOKEZA POD MEDICINSKIM NADZOROM, DOBRO SE OSEĆA! FSS se oglasio povodom stanja predsednika!

 

Foto: Ivan Čorbić

 

 



- Nismo provodili mnogo vremena zajedno, ali jesmo se videli nekoliko puta. Ja sam dobro i svi oko mene su dobro. Nemam nikakve tegobe, dobro sam, pa samim tim nisam ni pomišljao da se testiram. Koliko vidim, dobro su i ovi što su više vremena provodili sa Kokezom i što su sa njim putovali u Amsterdam. Niko nema simptome koji bi ukazivali na koronavirus. Nije pametno da paničimo, ne prenosi se virus baš tako lako - kaže Bjeković u razgovoru za Informer.

Foto: Starsportphoto©

 



Kokezi je odmah po prijemu u Klinički centar Srbije konstatovano da ima lakšu kliničku sliku i da nije životno ugrožen. Bjeković potvrđuje da se predsednik FSS oseća dobro.

- Čujem se svakodnevno sa Slavišom. Bolje mu je, oporavlja se. Mlad je on, izdržaće, verujem da će uskoro izaći iz bolnice potpuno zdrav - dodaje Bjeković.

Legenda Partizana ima 72 godine i spada u grupu ljudi kod kojih je povećan rizik od zaraze. Bjeković, međutim, kaže da se nije potpuno izolovao, ali da se pridržava opštih pravila u vezi s ponašanjem u trenutku epidemije koronavirusa.

PREDSEDNIK VUČIĆ POTVRDIO: Kokeza dobio koronavirus u Milanu! Dobro se oseća! (Video)

ŠUKER POTVRDIO: Bojim se da se EP neće igrati ove godine, to je i moj stav!



- Malo sam promenio način ishrane, unosim više voća i tečnosti. Ionako kažu da nema leka, već je neophodno da jačamo imunitet. Osim toga, ponašam se potpuno normalno, nisam menjao svoju rutinu. Izađem na kafu, na piće, ali ne idem na neka nova mesta, već na proverena, gde se uglavnom okuplja ista klijentela - kaže Bjeković.

Foto: Starsportphoto

 

Pantelić menja predsednika

On ističe da će narednih dana verovatno raditi od kuće i da će po tom sistemu funkcionisati čitav Fudbalski savez Srbije. Za sutra je planirana telefonska konferencija u organizaciji UEFA, a u koju će biti uključeni predstavnici svih 55 nacionalnih saveza Evrope. Bjeković kaže da će interese FSS u odsustvu predsednika Kokeza zastupati potpredsednik Marko Pantelić.

- Čujem se sa ljudima iz Saveza, svi su dobro, ali narednih dana ćemo verovatno raditi od kuće. Sad je najvažnije da sačuvamo zdravlje. Srbija će takođe učestvovati u tom konferencijskom razgovoru zakazanom za sutra, a govoriće Marko Pantelić. On inače učestvuje u tim internacionalnim aktivnostima. Naravno, da Kokeza nije u bolnici, i on bi bio prisutan, a ovako moramo da se prilagodimo novonastaloj situaciji - zaključio je Bjeković.
 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Planeta

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!
Bože, ima li te?!

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!

Među žrtvama tragedije u Krokus siti holu bile su i sestre koje su preživele teroristički napad u Volgodonsku 16. septembra 1999. godine. Tada je porodica živela u Rostovskoj oblasti, a u blizini njihove kuće, teroristi su digli u vazduh kamion sa eksplozivom. Poginulo je 19 ljudi, a Tatjana i Ana Makarski su povređene, ali su preživele.

28.03.2024

20:45

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija