• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

31.03.2020

23:14

FUDBALERI OSTALI BEZ 70 ODSTO PLATE, PA ODVOJILI JOŠ 2 ZA OTPUŠTENE! Evo koliko će Barselona uštedeti!

Fudbal

FUDBALERI OSTALI BEZ 70 ODSTO PLATE, PA ODVOJILI JOŠ 2 ZA OTPUŠTENE! Evo koliko će Barselona uštedeti!

Podeli vest

Barselona je zbog krize usled pandemije koronavirusa smanjila plate igračima od 70 odsto

Naime, klub je po zakonu mogao da se pozove na tzv. ERTE propis koji svakom poslodavcu dozvoljava da u vremenima krize zaposlenima uruci privremeni otkaz. U periodu od narednih 180 dana privremeno otpušteni imaju pravo na 70 odsto od plate. To pravilo je masovno korišceno nakon svetske ekonomske krize 2008. godine. 

Španci su želeli da izbegnu taj scenario i srećom, igrači nisu pravili problem, otkriva predsednik Blaugrane Ðozep Marija Bartomeu u intervjuu za Mundo Deportivo. Madfa, minulih dana bilo  je spekulacija da nisu baš svi bili srecni zbog smanjenja. 

RAT U SLAVNOM KLUBU! Naslovna strana koja je oduševila svet: Barsin Če Gevara Mesi uzvraća udarac!

IGRAČIMA BARSELONE IPAK MANJE PLATE! Mesi i saigrači zbog korone će ostati bez dela zarade!

 

Blaugrana će sada uspeti nešto da uštedi.

- Ugrubo, oko 14.000.000 evra neto samo u platama prvog tima u fudbalu, na svima ostalima još 2.000.000. Sve skupa to je oko 16.000.000 evra mesecno, odnosno 5,75 odsto od našeg godišnjeg budžeta za plate. Ako ovo potraje dva meseca to je 11,5 odsto - rekao je Bartomeu.

Kad kriza prode igraci ce poceti da dobijaju normalnu platu, ali koliki će finansijski udarac pretrpeti Barselona.

Foto: reuters

 

 

- Kao i svi drugi klubovi, ali i dalje cemo biti oni koji najviše zaraduju i koji zato mogu da igrace najbolje placaju. Istina je da najveci klubovi najviše i gube, jer ne zavise samo od ulaznica i TV prava vec i od prodavnica, muzeja, ali sve to ce nam i pomoci da se, kad sve ovo prode, oporavimo brže od ostalih.

Takode, fudbaleri su pristali da se odreknu i dodatna dva odsto kojima ce pomoći privremeno otpuštenima, pa će Mesi i družina dok se sezona ne nastavi primati  28 odsto uobičajene plate.

Bartomeuo je otkrio kako je tekao dogovor sa igračima o smanjenju plata

- U petak, 20. marta, izvršni direktor Oskar Grau i ja smo organizovali video konferenciju sa Mesijem, Busketsom, Pikeom i Serdijem Robertom i rekli smo im da želim da se fiksni deo plate smanji, ne onaj promenjivi. Odmah su pristali.

BARSA PRED KOLAPSOM! Zakazan hitan sastanak, mole igrače da im smanje plate: Šta će reći Mesi?

MADRIĐANI BESNI, BARSA ĆE TRAŽITI TITULU! Katalonci imaju DVA ARGUMENTA!

 

U timu Svetislava Pešića i dalje ima onih koji ne žele da se odreknu baš 70 odsto plate. Zna se da Nikola Mirotić nije pravio problem, ali nisu baš svi u košarkaškom klubu složni.

- To je manjina koja još razmišlja i ubeden sam da će pre nego kasnije i oni prihvatiti na smanjene plata. Ne želimo imenima, važno je da prihvate, jer je ovo neophodna mera. Ne želimo da upiremo prstom u bilo koga, želimo da ih sacekamo.

Za razliku od fudbalera i košarkaša ostali zaposleni, pa i sportisti u drugim sportskim sekcijama kakvi su rukomet ili hokej gde su plate značajno manje, mahom će biti proglašeni za privremeni višak, jer će tako i dobijati više novca. 

 

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija