• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

Autor: Beta/Informer

24.04.2020

22:30

U JUŽNOJ KOREJI NASTAVLJAJU 8. MAJA! Fudbaleri neće moći DA KOMUNICIRAJU MEĐUSOBNO!

Fudbal

U JUŽNOJ KOREJI NASTAVLJAJU 8. MAJA! Fudbaleri neće moći DA KOMUNICIRAJU MEĐUSOBNO!

Podeli vest

udbalska sezona u Južnoj Koreji počeće 8. maja pred praznim tribinama, posle više od dva meseca odlaganja zbog pandemije korona virusa, saopšteno je ovog petka

Pet dana pre početka K-lige, 29. februara, sezona je odložena, ali je Južna Koreja sada među zemljama koje u velikoj meri pandemiju drže pod kontrolom.

ONI SU NASTAVILI SA FUDBALOM, a onda ŠOKIRALI IZJAVOM: Fudbal UBIJA VIRUS, kad vaš tim pobedi TO OJAČAVA IMUNITET!

Po poslednjim podacima, u Južnoj Koreji je do sada zabeleženo više 10.700 slučajeva zaraze novim virusom, dok je 240 ljudi preminulo.


Mere ograničenja u toj zemlji se polako ukidaju, broj novozaraženih u poslednje vreme je jednocifren, ali ni to nije dovoljno da bi navijači mogli da sa tribina prate fudbalske mečeve.

Foto: Reuters

Igrači i treneri sada imaju dve nedelje da se naviknu na nova pravila, pošto je liga nametnula stroge propise za igrače na i van terena. Na terenu nema razgovora sa saigračima, sa službenim licima, kao ni rukovanja.

- Stvari poput toga da ne pljujemo tokom utakmice, možemo da kontrolišemo, ali nemoguće je ne razgovarati sa saigračima. Ako ne možemo da razgovaramo na terenu, možda je bolje da uopšte ne igramo fudbal - rekao je kapiten Inčeon junajteda Kim Do-Hjeok.

Kim se nada i da će se navijači uskoro vratiti na stadione.

- Bilo bi sjajno igrati pred navijačima, ali ako svi odigramo svoju ulogu u zaustavljanju širenja virusa, oni će se uskoro vratiti na svoja mesta - rekao je Kim.

I treneri se moraju prilagoditi. Trener Suvona Kim Do-gjun imao je problem da komunicira sa svojim igračima noseći zaštitnu masku.

- Istina je da je neprijatno kada pokušavate da dajete instrukcije tokom igre. Međutim, u ovom trenutku je to potrebno - rekao je on.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

HTEO GA PARTIZAN, BIO JE KAPITEN REPREZENTACIJE, A SADA JE LJUBIMAC NAVIJAČA U KOREJI! Paločević za Informer o Nenadu Lalatović, povratku u Srbiju,  životu u Aziji...
Fudbal

HTEO GA PARTIZAN, BIO JE KAPITEN REPREZENTACIJE, A SADA JE LJUBIMAC NAVIJAČA U KOREJI! Paločević za Informer o Nenadu Lalatović, povratku u Srbiju, životu u Aziji...

Nekadašnji fudbaler Vojvodine Aleksandar Paločević bio je tema svih srpskih medija kada je 2017. godine interesovanje za njega pokazao Partizan. Ipak, on je odabrao drugačiji put u karijeri koji ga je odveo do daleke Južne Koreje. Razgovarali smo sa Aleksandrom o njegovom životu u Aziji, zašto je odbio crno-bele, kao i aktuelnoj situaciji oko koronavirusa...

25.03.2020

07:45

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Reakcija Doma zdravlja Voždovac na laži SSP! Maliciozne i spinovane izjave Nenada Petrovića
Politika

Reakcija Doma zdravlja Voždovac na laži SSP! Maliciozne i spinovane izjave Nenada Petrovića

Predstavnik Stranke slobode i pravde (SSP) Nenad Petrović izjavio je danas da više od 30.000 Voždovčana deset godina sluša lažna obećanja o renoviranju ambulante Doma zdravlja Voždovac na Banjici koji se raspada, pa zdravstveni radnici angažovanje u toj ustanovi doživljavaju kao kaznu, a pacijenti u nju idu samo kada moraju. Na ovu izjavu usledila je oštra reakcija.

20.05.2024

22:40

Danijela Vujičić: Međunarodna zajednica, ćuti i nemo posmatra Kurtijev divljački juriš
Politika

Danijela Vujičić: Međunarodna zajednica, ćuti i nemo posmatra Kurtijev divljački juriš

Međunarodna zajednica, ćuti i nemo posmatra Kurtijev divljački juriš na uskraćivanje prava na rad zaposlenima i egzistenciju celokupnog srpskog stanovništva u južnoj srpskoj pokrajini kako stoji u Rezoluciji 1244, ili je repetirana puška u radnike banke (osim pravog naziva - oružana pljačka) za Kurtija i njegove mentore normalna stvar za dopunu fajla o realizaciji uslova za ulazak u svet prava i demokratije, izjavila je danas predsednica Skupštinskog odbora za KiM Danijela Vujičić povodom zatvaranja Poštanske štedionice na KiM

20.05.2024

22:21

TV

Ako Zelenski izgubi vlast, može da izgubi i glavu? Putin se zakleo da ga niko neće ubiti sve dok bude bio predsednik!
Live TV

Ako Zelenski izgubi vlast, može da izgubi i glavu? Putin se zakleo da ga niko neće ubiti sve dok bude bio predsednik!

Poginuo je predsednik Irana. Proglašena petodnevna žalost u zemlji. Šta čeka Iran nakon pogibije Raisija? Zelenskom danas istekao mandat. Da li će i dalje biti predsednik Ukrajine. Međunarodni krivični sud zatražio hapšenje Netanjahua zbog navodnih ratnih zločina u Gazi. Na ove teme u emisiji "Rat uživo" govorili su novinar Dragan Vujičić i general Vinko Pandurević.

20.05.2024

19:45

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija