• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

20.06.2020

15:30

GRAFIČAR ODUSTAO OD SUPERLIGE: Vidimo se uskoro, ali ne kao filijala Crvene zvezde!

Fudbal

GRAFIČAR ODUSTAO OD SUPERLIGE: Vidimo se uskoro, ali ne kao filijala Crvene zvezde!

Podeli vest

Fudbalski klub Grafičar odustao je od učešća u Superligi Srbije iako je tako nešto obezbedio plasmanom u Prvoj ligi Srbije

Ovo je javnosti otkrio prvi čovek Grafosa Slobodan Govedarica koji se obratio saopštenjem u kom se između redova može pročitati da lider PLS u skororije vreme prekida saradnju sa crveno-belima.

SPREMA SE BOMBA NA MARAKANI! Vezista se vraća u Zvezdu?

Saopštenje prenosimo u celosti:

- Cilj svakog sportskog radnika i sportiste je da bude prvi, da u svakom meču da svoj maksimum i bude najbolji. Samo uz ekstremne napore i odricanja dolaze i rezultati. Kada smo 2015. godine preuzeli RFK Grafičar to je bio klub pred gašenjem. Račun je bio u blokadi. Klub se nalazio u četvrtom rangu takmičenja. Od mlađih selekcija, klub je imao samo omladince u trećem rangu takmičenja. Prostorije i svlačionice su bile u ruiniranom stanju. Od prvog dana upravljanja klubom fokus je bio na fer i sportskom odnosu, ozbiljnom radu i visoko postavljenim sportskim ciljevima.

Foto: Starsportphoto

- Oformljene su sve mlađe selekcije i zaposleni su treneri sa "A" ili "PRO" licencama. Uložena su znatna novčana sredstva u renoviranje postojećih svlačionica, prostorija kluba, u kupovinu sportske opreme i rekvizita. Potpisan je Ugovor o saradnji sa Crvenom zvezdom. Prvi tim i sve mladje selekcije su, iz godine u godinu, napredovali iz ranga u rang. Sa ponosom možemo da kažemo da su nam trenutno sve mlađe kategorije u najvišim rangovima.

- Od kluba pred gašenjem, došli smo do toga da smo na pragu Superlige! U klubu su zaposleni mladi i stručni ljudi koji vole svoj posao i vole svoj klub. Krenuli su i radovi na Senjaku. Cilj je da postavimo teren sa veštačkom travom i krenemo sa izgradnjom tribine koje će biti po svim propisima.

Foto: FK Grafičar

- Ipak, svakog dana dobijamo pitanja: "Da li ćete ući u Superligu?" , "Da li je moguće da klub koji usko sarađuje sa Crvenom zvezdom igra isti rang takmičenja?", "Da li je to po propisima FIFA i UEFA moguće?". Jasno je da bi ulaskom RFK Grafičar u Superligu saradnja sa Crvenom zvezdom morala biti u potpunosti prekinuta zbog regularnosti takmičenja.

- Crvena Zvezda je naš najveći i najtrofejniji klub i Zvezdi ne treba senka na istorijske uspehe koje ostvaruje u poslednje vreme. Dragan Džajić, velika fudbalska i ljudska legenda, nas je posavetovao na početku vođenja kluba da idemo korak po korak, pravimo zdrave temelje i da stvorimo klub koji će da traje.

Foto: Google Maps/printscreen

- Zbog toga obaveštavam sportsku javnost da je moj stav koji ću izneti na Upravni odbor kluba u ponedeljak da klub odustane od plasmana u Superligu Srbije ove sezone iako je dokazao da je u svakom smislu najbolji u Prvoj ligi. Takođe, nedostatak adekvatne infrastrukture je razlog odustajanja našeg kluba od elite. Ali i ona će biti završena najkasnije za dve godine.

- RFK Grafičar je osnovan 1922. godine i predstavlja klub sa velikom tradicijom koji se nalazi na jednoj od najlepših lokacija u Beogradu i ubeđen sam da ce za godinu ili dve biti član Superlige, ali ne kao filijala Crvene zvezde već kao potpuno samostalan klub - stoji u saopštenju kluba sa Senjaka.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra
Društvo

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra

Zbog dezinformacija, plasiranih preko društvenih mreža i pojedinih medija, da se svi zahtevi katastru podnose preko advokata, Republički geodetski zavod obaveštava javnost da postoje zahtevi za koje nije obavezno da se angažuje advokat već ih građani mogu i sami podneti, među kojima su zahtev za promenu prezimena ili matičnog broja.

19.04.2024

11:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija