• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

16.07.2020

23:00

(VIDEO) SVE JE GOTOVO! REAL JE ŠAMPION ŠPANIJE! Madriđani overili 34. titulu u istoriji kluba!

Fudbal

(VIDEO) SVE JE GOTOVO! REAL JE ŠAMPION ŠPANIJE! Madriđani overili 34. titulu u istoriji kluba!

Podeli vest

Fudbaleri Real Madrida osvojili su 34. titulu u istoriji kluba nakon što su u pretposlednjem 37. kolu LaLige savladali Viljareal sa 2:1 pa ih nije zanimao duel Barselone i Osasune

Zinedin Zidan je uspeo da konsoliduje ekipu tokom pauze zbog pandemije koronavirusa. Nije ispustio prednost nad Barselonom, čak je uspeo i da je nadogradi i dođe do svog drugog trofeja LaLige u Madridu.

DOBRE VESTI IZ ŠPANIJE! Luka Jović se vratio treninzima!

Nije Real igrao lep fudbal ove sezone, kao ni Katalonci. Verovatno najlošija sezona oba tima u prethodnih nekoliko godina, ali je na kraju "manje gori" od dva rivala uzeo titulu, a to je bio Real Madrid.

Foto: Reuters

Zidan je ostavio ozbiljan "pečat" na Santjago Bernabeu i došao do 11. trofeja na klupi Madriđana koje vodi već po drugi put.

Trijumf koji je odlučio šampiona ostvaren je nad Viljarealom, a golove su postigli najbolji strelac Karim Benzema koji je postigao 20 pogodak u LaLigi, a kako da veliko slavlje prođe bez Serhia Ramosa koji je potvrdio trijumf sa penala u 74. minutu. Utešni gol za "žutu podmornicu" postigao je Ibora u 84. minutu.

Madriđane, s obzirom da su slavili, nije zanimao ishod meča Barselone i Osasune, a Katalonci se ni ovoga puta nisu proslavili pa su poraženi na Nou Kampu protiv neugodnog rivala. Osasuna je vodila od 15. minuta golom Hosea, ali je sjajni Lionel Mesi iz slobodnog udarca u 65. minutu poravnao rezultat.

Ipak, do kraja meča Osasuna je postigao gol preko Toresa i to sa igračem manje i napravila veliko iznenađenje na meču koji na kraju nije imao rezultatski značaj.

Od ostalih mečeva vredi izdvojiti poraz Majorke kod kuće od Granade čime se tim iz grada koji je poznat po plažama vraća ekspresno u drugu ligu.

Za opstanak će se boriti Selta koja je prokockala odličnu šansu i izgubila na svom terenu od Levantesa sa 3:2, odnosno Leganes koji je iznenadio Atletik Bilbao sa 2:0 i ostao u igri. Ipak, Selta poslednje kolo igra u gostima sa Espanjolom koji je već ispao iz lige, dok Leganes ima mnogo teži zadatak, a to je da savlada novog šampiona, Real Madrid.

Alaves je pobedom nad Betisom (2:1) zacementirao mesto u LaLigi, dok je Eibar to učinio još ranije, ali je i danas slavio protiv Valjadolida sa 3:1. Valensija je ostala u igri za mesto u Ligi Evrope pobedom nad Espanjolom sa 1:0, dok je Atletiko Madrid nastavio sjajnu seriju i pobedio Hetafe u gostima sa 2:0. Jedini meč bez golova viđen je u okršaju Real Sosijedada i Sevilje (0:0).

PRIMERA – 37. (PRETPOSLEDNJE) KOLO

Eibar - Valjadolid 3:1 (2:0)

/Bigas 21, Inui 28, De Blazis 90+2/

Atletik Bilbao - Leganes 0:2 (0:0)

/Gerero 81, Asale 90+4/

Barselona - Osasuna 1:2 (0:1)

/Mesi 62 - Hoze 15, Tores 90+4/

Betis - Alaves 1:2 (0:0)

/Loren 90+3 - Hoselu 53, Eli 76/

Selta - Levante 2:3 (2:2)

/Mina 36, Aspas 45+1 - Bardi 11, 28, Majoral 52/

Hetafe - Atletiko Madrid 0:2 (0:0)

/Ljorente 54, Parti 80/

Majorka - Granada 1:2 (1:1)

/Kučo 20 - Dijaz 45+1, Fernandez 69/

Real Madrid - Viljareal 2:1 (1:0)

/Benzema 29, 77pen - Ibora 83/

Sosijedad - Sevilja 0:0

Valensija - Espanjol 1:0 (1:0)

/Gameiro 17/

 

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija