• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. N.

08.10.2020

08:14

ORLOVI, SAD ILI NIKAD! Najbolje fudbalere naše zemlje očekuje UTAKMICA GODINE!

Fudbal

ORLOVI, SAD ILI NIKAD! Najbolje fudbalere naše zemlje očekuje UTAKMICA GODINE!

Podeli vest

Reprezentacija Srbije večeras (20.45, Nova S) protiv Norveške u Oslu igra polufinale baraža za Evropsko prvenstvo na kojem naš tim nije učestvovao punih 20 godina * Naš zajednički san je da odemo na EURO, poručuju Tadić i Mitrović

Sad je vreme da odigramo najbolje što znamo i dođemo na korak do Evropskog prvenstva, poručuju fudbalski reprezentativci Srbije Aleksandar Mitrović i Dušan Tadić.

Rezultat ispred utiska

Rezultat ispred utiska
Utakmica neće biti lepa za gledanje. Biće više, onako, čvrsta i taktička, da odigramo na rezultat
Aleksandar Mitrović

 

"Orlovi" večeras gostuju Norveškoj na stadionu "Uleval" u Oslu u meču polufinala baraža za Evropsko prvenstvo (20.45, Nova S). Pobednik meča igraće početkom novembra u finalu baraža sa boljim iz duela Škotska - Izrael (20.45, Sport klub HD).

Ogroman ulog

Naša reprezentacija 20 godina nije učestvovala na šampionatu Evrope i zato generacija koju predvode Tadić i Mitrović ima priliku da ostvari istorijski rezultat. Napadač Fulama svestan je da cela nacija očekuje od "orlova" podvig u Oslu.

Foto: Starsportphoto

 



- Ovo je važna utakmica, ne samo za nas nego za celu državu, tako da imamo veliku odgovornost. Najbolji osećaj je kad se pobeđuje u dresu reprezentacije. S druge strane, moramo da se nosimo sa kritikama kad ne ide. Bilo bi lepo da se posle 20 godina plasiramo na Evropsko prvenstvo i vežemo učešće na dva velika takmičenja. Baš dugo iščekujemo ovu utakmicu, koja je od marta pomerana zbog koronavirusa, ali konačno je došlo vreme da odmeri snage. Svako od nas voli da igra velike utakmice, naročito za svoju zemlju - kaže Mitrović.

Najveća opasnost iz tima Norveške preti od napadača Dortmunda Erlinga Holanda. Mitrović, međutim, dodaje da je duži spisak igrača koji predstavljaju pretnju po naš tim.
 

Prvi put VAR

 

Utakmica Norveške i Srbije biće istorijska, jer će prvi put biti korišćen VAR u Oslu. Vezista Sander Berge pozdravio je ovakvu odluku.
- Srećan sam što će biti VAR, jer smo pre svega pošteni fudbaleri i hoćemo svoj posao da uradimo najbolje što možemo. Ne želim da se dešavaju situacije u kojim bismo bili nepravedno kažnjeni, a VAR će u tome pomoći - rekao je Berge.

- Pored Holanda, tu su i Serlot, King, Edegard... Imaju Norvežani dosta dobrih igrača, pogotovo u ofanzivnom delu. Kao tim su dobri, igraju čvrst fudbal i siguran sam da utakmica neće biti lepa za gledanje. Biće više, onako, čvrsta i taktička, da odigramo na rezultat. To je i normalno, jer je ulog ogroman - zaključuje Mitrović.

Ofanzivni vezista Ajaksa Tadić bio je nešto konkretniji, pa je upozorio saigrače da moraju da trče svih 90 minuta i budu disciplinovani. On je u više navrata ukazivao da reprezentativci moraju više da se bore i zalažu, a najoštriji je bio na kraju kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Tada je kritikovao saigrače da "igraju fudbal od pre 60 godina", u kojem "nema trčanja i borbe".
Sad je na vreme sugerisao da tim mora drugačije da pristupi utakmici godine.

- U modernom fudbalu i protiv reprezentacija koje imaju čvrst pristup igri kao što je Norveška, formula za pobedu je jednostavna. Nema improvizacije, kompletan tim mora da bude disciplinovan. Plasman na Evropsko prvenstvo je naš zajednički san. I ono što uvek apostrofiram kao vrlo važnu stvar u modernom fudbalu - trčanje i kretanje. Bez toga biće teško ostvariti pobedu. Saglasan sam sa Mitrom da ova reprezentacija ima mnogo iskusnih i kvalitetnih igrača, koji znaju kako se igraju velike utakmice - rekao je Tadić.

Foto: Starsportphoto

 

Od nas zavisi

Za razliku od Mitrovića, koji je nahvalio Norvežane, Tadić je istakao da sve zavisi od Srbije.

- Smatram da će rezultat u dobroj meri zavisiti od nas. Ako uđemo dobro u meč i brzo uspostavimo kontrolu, možemo da se nadamo prolasku u finale - jasan je Tadić.
 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija