• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

12.11.2020

13:14

MIHAJLOVIĆ ZAPREPASTIO ITALIJANE! Mislio sam da će me Arkan UBITI, bio mi je prijatelj, privukao me je njegov ŠARM ĐAVOLA!

Fudbal

MIHAJLOVIĆ ZAPREPASTIO ITALIJANE! Mislio sam da će me Arkan UBITI, bio mi je prijatelj, privukao me je njegov ŠARM ĐAVOLA!

Podeli vest

Autobiografija Siniše Mihajlovića pod nazivom "Igra života" privukla je veliku pažnju javnosti u Italiji

Poseban deo knjige posvećen je prijateljstvu sa bivšim vođom navijača Crvene zvezde Željkom Ražnatovićem Arkanom. 

To će pre sega zanimati poačsne građanje Bolonje, koji traže da se Siniša odrekne Arkana kako bi dobio priznanje počasnog građanina Bolonje.

- U početku me privukao njegov šarm đavola, a kasnije smo postali veliki prijatelji. Nikada neću deliti neke stvari kakve je on delio, ali neću ni poricati prijateljstvo sa njim. I to je deo mog života. Kada sam igrao za Vojvodinu, vređao sam ga posle jedne utakmice i ne znajući ko je. Čim sam došao u Zvezdu, on me je pozvao u svoju vilu. Mislio sam da će me ubiti. Umesto toga, bio je ljubazan: "Siniša, šta god ti treba možeš da mi se obratiš. Ostaviću ti svoj broj telefona." U tim vremenima godišnje sam ga posećivao barem 200 puta - otkrio je Mihajlović, a sada je jasno da će Italijani teško isterati svoje.

Foto: reuters

 

- Kada je umro, objavio sam veliku čitulju za mog prijatelja Željka. Ne za Arkana, komadanta Tigrova. Ta čitulja je privukla veliki broj kritika.

- Što se tiče pisma koje sam dobio, neću im odgovoriti. Trudio sam se da tokom rata pomognem što većem broju ljudi. Jednom sam kupio novine gde sam na naslovnoj strani video kako su tri dečaka bili "žrtve srspke nacionalnosti." A jedan o njih je bio moj drug iz detinjstva koji je Srbin. Ali istoriju pišu pobednici, stoga smo jedini krivci mi - jasan je bio Mihajlović.

Mnogima je zanimljiv i sukom srpskog trenera sa Patrikom Vijerom iz oktobra 2000. godine. Tada su u duelu Lacija i Arsenala u Ligi šampiona Vijera i Mihajlović imali okršaj na terenu, iz kog je Srbin izvukao deblji kraj.

Foto: AP PHOTO

 

- Jedna stvar koju ne bih ponovio desila se tog oktobra 2000. godine. Kada sam igrao fudbal, pljuvao sam igrače i delio laktove i uvrede. To se desilo i Vijeri. Rekao sam mu "je**** crn*** i dobio sam suspenziju od tri utakmice. Pogrešio sam, i to puno. Ali, on je mene nazivao 'je***** ciga***** tokom cele utakmice - istakao je Siniša i zaključio:

- Ne postoji takva stvar, kao što je rasizam prema Srbima.

Često je Srbin na udaru navijača, koji mu šalju sramne poruke.

- To me je pratilo, ti nazivi kao ciga*** g****. Kada sam se razboleo osetio sam podršku svuda i to mi prija, ali ja jedva čekam da ponovo budem ciga**** g***o - rekao je trener Bolonje.

Foto: ap photo

 

Mihajlović je ispričao da ga je borba sa leukemijom promenila.

- Postao sam bolji čovek, bolest me je ojačala i promenila. Uživam u svakom trenutku, nije tako bilo ranije. Bolest nije greška, to se dogodi, a ja nisam nikakav heroj. Ja sam bio uplašen čovek, ali me nije sramota da to kažem. 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)
Live TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)

Sukob u Gazi eksalira i čini se da se širi na druge frontove. Izrael odlučan da odgovori na napad Irana. Da li zaista Netanijahu gura SAD u rat protiv Irana? Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su bivši potpukovnik KOS-a Ljuban Karan i politikolog, prof. dr Vladimir Pavićević. Uživo u program iz Frankfurta uključio se i politikolog Andreja Lović koji je govorio o tome na koji način Nemačka posmatra ovaj rat. U drugom delu emisije gosti su govorili o ratu u Ukrajini. O ovoj temi govorio je i kapetan garde Branislav Živković koji se putem vajber linka uživo uključio u program.

15.04.2024

19:57

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija