• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. N.

17.11.2020

07:50

SRBIJA DOBIJA NOVOG SELEKTORA! Informer saznaje - Oni su NAJOZBILJNIJI KANDIDATI da zamene Ljubišu Tumbakovića!

Fudbal

SRBIJA DOBIJA NOVOG SELEKTORA! Informer saznaje - Oni su NAJOZBILJNIJI KANDIDATI da zamene Ljubišu Tumbakovića!

Podeli vest

Siniša Mihajlović i Vladan Milojević su u najužem krugu kandidata za selektora reprezentacije Srbije, saznaje Informer

Čelnici Fudbalskog saveza Srbije napravili su najuži krug kandidata za selektora reprezentacije i ponudu će uputiti najpre Siniši Mihajloviću, a zatim i Vladanu Milojeviću, saznaje Informer.

Ljubiša Tumbaković je već bivši i sutra će se utakmicom protiv Rusije u poslednjem kolu Lige nacija oprostiti od nacionalnog tima.

Već od četvrtka sportski sektor u Fudbalskom savezu Srbije (FSS) imaće zadatak da pronađe novog selektora. Čelnici kuće fudbala učiniće sve ne bi li angažovali veliko ime i tako ujedno pokušali sebi da spasu fotelje.

Ogromne plate

Put u nepoznato

Vladanu Milojeviću je nepoznat selektorski posao, ali veruje da bi se prilagodio
Izvor Informera

 

Zato će prvo ići po "kapitalca" u vidu Siniše Mihajlovića, koji je vodio "orlove" od maja 2012. do novembra 2013. u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Brazilu, ali se tad nije proslavio. Problem je što Mihajlović ima potpisan ugovor s Bolonjom do 2023. godine i platu od dva miliona evra po sezoni.

Vladan Milojević je i pre odlaska u Saudijsku Arabiju bio u širem krugu kandidata za selektora, posle dva plasmana u Ligu šampiona i jednog u Ligu Evrope sa Crvenom zvezdom. On u Al Ahliju godišnje zarađuje 2,5 miliona evra, ali ima još godinu i po dana ugovora.

Anketa

 

Foto: Reuters

Siniša Mihajlović



Prema rečima našeg izvora iz FSS, već je bilo priče o tome ko je idealna osoba za pregovore s Mihajlovićem, a ko bi trebalo da pozove Milojevića.

- Još je rano za konkretne poteze, ali pričali smo o tome ko najbolje poznaje kandidate i ko bi trebalo da obavi s njima prvi razgovor. Važno je da to bude osoba u koju imaju poverenja. U najužem krugu su Mihajlović i Milojević, a bilo je reči i o Veljku Paunoviću. Međutim, on se tek dokazuje u Engleskoj i verovatno ne bi pristao da sad napusti Ostrvo - obrazložio je naš izvor.

2,5 MILIONA EVRA 

PLATA JE VLADANA MILOJEVIĆA U AL AHLIJU ZA GODINU I PO DANA
5 MILIONA EVRA SLEDI SINIŠI MIHAJLOVIĆU U BOLONJI AKO ISPUNI UGOVOR DO LETA 2023. GODINE

 

Čast i izazov

Mihajlović je 2014. godine, kad je napuštao klupu reprezentacije Srbije, poručio da će se jednom vratiti da završi započeti posao. Tad je sarađivao sa Tomislavom Karadžićem i Zoranom Lakovićem, a sad je u kući fudbala druga garnitura rukovodilaca i pitanje je da li je Mihajloviću prerano da se opet vrati selektorskom poslu.

S druge strane, Informerov izvor blizak Vladanu Milojeviću kaže da bi treneru Al Ahlija bila privilegija da vodi "orlove".

- Milojević ima ugovor sa Al Ahlijem, ali sve bi moglo da se promeni ukoliko bi usledio poziv iz FSS. Za Vladana bi to bila velika čast, kruna karijere, jer on smatra da nema većeg uspeha nego predvoditi reprezentaciju svoje zemlje. S druge strane, ceo život je u klupskom fudbalu i navikao je da radi na dnevnom nivou i usađuje ekipi stroge taktičke ideje. Selektorski rad mu je nepoznat, ali veruje da bi se prilagodio - kaže naš izvor.
 

 

Foto: Starsportphoto

Vladan Milojević

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Jadbgd

pre 3 godine

Prema kojim kriterijumima su gore naveseni treneri kvalifikovaniji i bolji od sadašnjeg? Koji su to kriterijumi? Da li je napeavljena prava analiza rada u reprezentaciji i da li je neki selektor radio pod težim uslovima (korona,fizička pripremljenist igrača,dejstvo klubova ko može da igra,...).U ime fudbala pustite selektora da radi svoj posao celi ciklus a onda ga možete kritikovati,ako za tako nešto bude razloga.Tumbaković je u najgorim trenucima preuzeo reprezentaciju i od nje nešto napravio. Za malo više mu je bilo potrebno vreme koje nije imao.Pustite čoveka da eadi normalno bez pritiska da bi naš fudbal napredovao.

nenad

pre 3 godine

Prvi potez je smena Kokeze i njegove garniture, tek onda selektor...

Zof

pre 3 godine

Mora da leti celo rukovodstvo FSS. Koje će da se razume i pita za sve

Aleksandar

pre 3 godine

Ne vidim da će bilo koji novi trener rešiti probleme reprezentacije. Videli smo od Havijera Klementea, koji je bio prvi selektor suverene Srbije, pa do danas mnogo različitih selektora i neće biti da baš niko nije valjao. Kod nas u nacionalnom timu je drugi, mnogo dublji problem, nije trenerski problem u pitanju. I svi dobri treneri to danas već znaju, pa je sve više onih koji ne bi ni prihvatili mesto selektora. Potreban je drugi odnos i pristup od strane igrača pre svega, ko ne oseća nacionalni tim, ne treba ni da igra za njega. A posebno treba obratiti pažnju na rukovodstvo i funkcionere reprezentacije i na njihovo uklapnje i harmonranje sa stručnim štabom i igračima. Menadžeri, razni "posrednici" i "savetodavci" trebaju biti što je moguće udaljenjiji od nacionalnog tima, a i prepucavanja "večitih" se ne smeju odvijati u negativnom kontekstu kada je reprezentacija u pitanju. Jednostavno nacionalni tim mora biti svima vrhunski prioritet. Kada sve ove druge probleme u savezu i nacionalnom timu rešimo, tek tad je vreme za vrhunskog selektora. U suprotnom i sledeći selektor će biti sagoren i potrošen uludo, jer neće imati nikakvog uspeha. Treba se malo zapitati, zašto je Antić otišao ili bio najuren, zašto jedan veliki i legendarni Bora Milutinović nikada nije ni želeo da preuzme naš državni tim? Svi znamo da tu mnogo toga ne valja i da neće biti pomaka, dok se te krucijalne stvari ne dovedu u red! Toliko od mene...

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija