• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

01.12.2020

19:50 >> 23:12

(VIDEO) LIVERPUL I PORTO U OSMINI FINALA LIGE ŠAMPIONA! Goleada i VAR sačuvali Inter! Da li je veći Atalantin ili Onanin kiks?

Fudbal

(VIDEO) LIVERPUL I PORTO U OSMINI FINALA LIGE ŠAMPIONA! Goleada i VAR sačuvali Inter! Da li je veći Atalantin ili Onanin kiks?

Podeli vest

Odigrano je prvih osam utakmica petog kola Lige šampiona, a ekipama koje su prošle nedelje overile plasman u osminu finala su se sada pridružili Liverpul i Porto

Atletiku iz Madrida je plasman u nokaut fazu isklizao iz ruku u 86. minutu kada je Tomas Miler doneo bod Bajernu iz penala, pošto je utakmica završena 1:1. Pre toga je u ranijem temrinu Salcburg sa 3:1 slavoi protiv Lokomotive u Moskvi. Uoči poslednjeg kola grupne faze Lige šampiona u grupi A se zna da će Bajern sa prvog mesta u osminu finala, dok će Atletiko i Salcburg u Austriji rešavati pitanje drugog tima koji prolazi dalje.

Prava goleada viđena je u Menhengladbahu gde je Inter slavio sa 3:2. Vodili su "neroazuri" sa 1:0 i 3:1, ali ih je na kraju VAR sačuvao, pošto je Alasaneu Plei poništen gol za izjednačenje i het-trik sedam minuta pre kraja. U ranijem terminu je Šahtjor savladao Real sa 2:0 i u poslednjem kolu će biti totalno ludilo u grupi B, pošto sve četiri ekipe imaju šansu za prolaz i za ispadanje. Borusija ima osam bodova, Šahtjor i Real po sedam, a Inter pet, s tim što Italijani imaju bolji međusobni skor od Nemaca, pa je potpuno sve moguće. U poslednjem kolu će se sastati Real i Borusija u Madridu, odnosno Inter i Šahtjor u Milanu.

Sve je rešeno u grupi C, bar što se tiče odlaska u nokaut fazu Lige šampiona. Porto i Mančester siti su odigrali meč bez golova u Portugalu, s tim što je pogodak Gabrijela Žesusa poništen u završniic zbog ofsajda. Sa druge strane, Marsej je kod kuće posle preokreta savladao Olimpijakos sa 2:1, zahvaljujući Dmitriju Pajeu koji je dva puta bio precizan sa bele tačke u drugom poluvremenu, a pre toga su Grci poveli u prvom delu preko Madija Kamare. Mančester siti će u osminu finala otići kao prvoplasiran, Porto kao drugoplasiran, dok se Olimpijakos i Marsej bore za Lige Evrope.

Fudbaleri Midtjilanda su osvojili prvi bod u sezoni pošto su odigrali 1:1 sa Atalantom u Bergamu. Danci su čak mogli i do pobede pošto su vodili od 13. minuta, ali je "boginja provincije" do izjednačenja došla u 79. minutu preko Kristijana Romera. U drugom meču grupe D Liverpul je minimalnim rezultatom savladao Ajaks na "Enfildu", a jedini gol postigao je Kurtis Džons posle katastrofalne procene golmana Onane. Liverpul je tom pobedom obezbedio prolaz dalje i prvo mesto u grupi, Midtjiland nema nikakve šanse ni za Ligu Evrope, a Atalanta ima bod više od Ajaksa, ali u poslednjem kolu gostuju baš "kopljanicima" i tu će se sve rešavati.

Liga šampiona

Grupa A

Lokomotiva - Salcburg 1:3 (0:2)
/Mirančuk 79 - Beriša 28, 41, Adejemi 81/

Atletiko Madrid - Bajern Minhen 1:1 (1:0)
/Žoao Feliks 26 - Miler 86 p/

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Grupa B

Šahtjor - Real Madrid 2:0 (0:0)
/Dentinjo 57, Solomon 82/

Borusija Menhengladbah - Inter 2:3 (1:1)
/Plea 45+1, 76 - Darmijan 17, Lukaku 64, 73/

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Grupa C

Porto - Mančester siti 0:0

Marsej - Olimpijakos 2:1 (0:1)
/Paje 55 p, 75 p - Kamara 33/

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Grupa D

Liverpul - Ajaks 1:0 (0:0)
/Džons 58/

Atalanta - Midtjiland 1:1 (0:1)
/Romero 79 - Šolc 13/

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

UŽIVO

KRAJ! Utakmice su završene!

86. minut - Tomas Miler sa bele tačke donosi izjednačenje Bajernu.

83. minut - VAR poništava i izjednačujući gol Borusije. Bio bi to het-trik Plee, ali ništa od toga.

80. minut - Poništen je gol Gabrijela Žesusa protiv Porta zbog ofsajda.

79. minut - Kristijan Romero donosi izjednačenje Atalanti protiv Midtjilanda.

76. minut - Plea drugim golom na meču smanjuje prednost Intera na 3:2.

75. minut - Paje preokreće rezultat protiv Olimpijakosa, ponovo iz penala iako je bio pročitan.

73. minut - Inter vodi 3:1! Ponovo je Lukaku zatresao mrežu Borusije.

64. minut - Inter ponovo vodi! Romelu Lukaku je strelac.

58. minut - Liverpul vodi 1:0! Kurtis Džons je načeo mrežu Ajaksa posle katastrofalne procene Onane.

55. minut - Dmitri Paje donosi izjednačenje Marseju sa bele tačke.

46. minut - Utakmice su nastavljene.

Poluvreme! Samo pet golova je viđeno na šest utakmica.

45+1. minut - Izjednačenje u Menhengladbahu! Alasane Plea poravnava rezultat.

33. minut - Olimpijakos je poveo na "Velodromu", a gol je postigao Madi Kamara.

26. minut - Žoao Feliks donosi prednost Atletiku protiv Bajerna.

17. minut - Inter vodi u Menhengladbahu, strelac je Mateo Darmijan.

13. minut - Prvi gol pao je u Bergamu, ali ga nije postigla Atalanta, već štoper Midtjilanda Aleksander Šolc.

10. minut - I dalje nema golova na terenima širom Evrope.

Utakmice su počele!

20.50 - Utakmice koje su se igrale od 18.55 završene su, a pobede su ostvarili Šahtjor i Salcburg, nad Realom, odnosno Lokomotivom.

20.05 - Pojavile su se postave za sve mečeve, a od srpskih igrača će se na terenu naći samo Dušan Tadić koji će sa kapitenskom trakom oko ruke predvoditi Ajaks na "Enfildu".

Takođe, šansu sa klupe za rezerve čekaće centarfor Atletika Ivan Šaponjić protiv Bajerna i golman Intera Filip Stanković u Menhengladbahu.

Van protokola su ostali Nemanja Radonjić i Lazar Ranđelović koji su mogli da budu rivali na terenu, Aleksandar Kolarov, kao i Marko Grujić.

19.50 - Dobrodošli na Informerov lajv blog utakmica Lige šampiona koje se igraju od 21 čas.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

ŠOK! Klop se vraća u Dortmund!
Fudbal

ŠOK! Klop se vraća u Dortmund!

Utakmica poslednjeg kola Lige šampiona između fudbalera Midtjilanda i Liverpula neće se igrati u Danskoj već u Dortmundu, objavio je nemački klub

27.11.2020

16:11

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Planeta

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!
Bože, ima li te?!

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!

Među žrtvama tragedije u Krokus siti holu bile su i sestre koje su preživele teroristički napad u Volgodonsku 16. septembra 1999. godine. Tada je porodica živela u Rostovskoj oblasti, a u blizini njihove kuće, teroristi su digli u vazduh kamion sa eksplozivom. Poginulo je 19 ljudi, a Tatjana i Ana Makarski su povređene, ali su preživele.

28.03.2024

20:45

Znači li ovo da Ukrajina neće postojati?! Lavrov: Priča o legitimitetu Zelenskog posle 20. maja "možda neće biti potrebna"!
Realna opasnost

Znači li ovo da Ukrajina neće postojati?! Lavrov: Priča o legitimitetu Zelenskog posle 20. maja "možda neće biti potrebna"!

Rasprava o legitimnosti Vladimira Zelenskog posle 20. maja ove godine "možda neće biti neophodna", poručio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov. Podsetimo, predsednička ovlašćenja Zelenskog ističu u noći 21. maja. Brojni politički i vojni analitičari smatraju kako bi to moglo da znači da Ukrajina neće postojati?!

28.03.2024

20:04

Vreme je da se priča o padu Kijeva! Zapadni mediji digli uzbunu, najavili su brutalnu ofanzivu Rusije!
Najzad su ukapirali

Vreme je da se priča o padu Kijeva! Zapadni mediji digli uzbunu, najavili su brutalnu ofanzivu Rusije!

Veliki zapadni mediji jedan za drugim prognoziraju neuspeh Ukrajine. Publikacije upozoravaju Kijev na beskorisnost kontraofanzivnih planova i važnost obnavljanja odbrane. U međuvremenu, ukrajinske oružane snage pomeraju sve više zapadne opreme u Harkov u iščekivanju ruske ofanzive. Štaviše, pojedini mediji upozoravaju kako je došlo vreme da se priča i o padu Kijeva!

28.03.2024

19:38

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija