• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

02.12.2020

20:00 >> 23:09

(VIDEO) KIŠA GOLOVA U LIGI ŠAMPIONA! Sergej izborio penal, PSŽ slavio na "Old Trafordu", a Žiru dao ČETIRI gola! Borusija je u osmini finala

Fudbal

(VIDEO) KIŠA GOLOVA U LIGI ŠAMPIONA! Sergej izborio penal, PSŽ slavio na "Old Trafordu", a Žiru dao ČETIRI gola! Borusija je u osmini finala

Podeli vest

Kompletirano je peto kolo grupne faze Lige šampiona, a ekipama koje su već obebedile plasman u osminu finala elitnog takmičenja se sada pridružila Borusija iz Dortmunda

Čelsi je u gostima sa 4:0 savladao Sevilju, a sve golove je postigao Olivije Žiru. Francuz je na taj način obezbedio "plavcima" prvu poziciju na tabeli, dok će u osminu finala sa drugog mesta Andalužani. U ranijem terminu u grupi E je Krasnodar minimalnim rezultatom slavio protiv Rena.

Borusija Dortmund i Lacio su u Nemačkoj odigrali meč bez pobednika (1:1), a to je "milionerima" bilo dovoljno da obezbede plasman u nokaut fazu. Borusija je povela u završnici prvog poluvremena preko Rafaela Gereira, a bod Rimljanima je doneo Ćiro Imobile golom iz penala koji je izborio Sergej Milinković-Savić. U drugom meču grupe F je Klub Briž sa 3:0 savladao Zenit. U poslednjem kolu će Lacio i Briž u međusobnom okršaju odrediti ko uz Borusiju nastavlja takmičenje u eliti, a ko se seli u Ligu Evrope, s tim što Belgijancima u Rimu igra samo pobeda.

U grupi G je sve bilo jasno i pre ovog kola, a Barselona i Juventus su samo potvrdili klasu. Oba tima su rezultatom 3:0 slavila protiv rivala. Katalonci su trijumfovali na gostovanju Ferencvarošu, dok je "stara dama" kod kuće bila bolja od kijevskog Dinama. U poslednjem kolu će Barselona dočekati Juventus, a Ukrajinci i Mađari će se boriti za Ligu Evrope.

Derbi kola igrao se na "Old Trafordu" gde je Pari Sen Žermen slavio rezultatom 3:1. Nejmar je postigao dva gola za "svece", jedan je dao Markinjos, dok je pogodak za "crvene đavole" postigao Markus Rašford koji je u tom trneutku izjednačio na 1:1. Pre toga, fudbaleri Lajpciga su u grupi H sa 4:3 savladali Bašakšehir, pa se tako izjednačio sa Junajtedom i PSŽ-om na tabeli. Sva tri tima imaju po devet bodova i bore se za nokaut fazu, dok Turci imaju samo tri. U poslendjem kolu će Lajpcig dočekati Mančester, dok će Bašakšehir gostovati na "Parku prinčeva".

Za sada, plasman u osminu finala Lige šampiona su obezbedili Bajern iz Minhena, Mančester siti, Porto, Liverpul, Čelsi, Sevilja, Borusija Dortmund, Barselona i Juventus.

Liga šampiona

Grupa E

Krasnodar - Ren 1:0 (0:0)
/Berg 71/

Sevilja - Čelsi 0:4 (0:1)
/Žiru 8, 54, 74, 83 p/

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Grupa F

Borusija Dortmund - Lacio 1:1 (1:0)
/Gereiro 44 - Imobile 66 p/

Klub Briž - Zenit 3:0 (1:0)
/De Ketelar 33, Vanaken 58 p, Lang 74/

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Grupa G

Ferencvaroš - Barselona 0:3 (0:3)
/Grizman 14, Brajtvajt 20, Dembele 27 p/

Juventus - Dinamo Kijev 3:0 (1:0)
/Kjeza 21, Ronaldo 57, Morata 66/

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Grupa H

Bašakšehir - Lajpcig 3:4 (1:2)
/Kaveči 45+3, 72, 85 - Poulsen 26, Mukijele 43, Olmo 66, Serlot 90+2/

Mančester junajted - Pari Sen Žermen 1:3 (1:1)
/Rašford 32 - Nejmar 6, 90+1 Markinjos 69/

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Tok mečeva

Kraj! Sve utakmice su završene!

90+1. minut - Nejmar stavlja tačku! Pari Sen Žermen vodi 3:1 na "Old Trafordu".

83. minut - Čelsi vodi 4:0, a ponovo je strelac Žiru! Francuz je ovog puta pogodio iz penala.

74. minut - Het-trik Olivija Žirua u Sevilji, Čelsi vodi 3:0!

74. minut - Noa Lang donosi prednost od 3:0 Klub Brižu protiv Zenita.

70. minut - Mančester junajted ostaje sa igračem manje! Fred dobija drugi žuti karton.

69. minut - PSŽ drugi put vodi na "Teatru snova" golom Markinjosa.

66. minut - Ćiro Imobile za bele tačke poravnava rezultat u Dortmundu. Penal je dosuđen zbog faula nad Sergejem Milinkovićem-Savićem.

66. minut - Alvaro Morata povećava na 3:0 protiv Dinama.

58. minut - Hans Vanaken sa bele tačke donosi Klub Brižu prednost od 2:0 protiv Zenita.

57. minut - Kristijano Ronaldo povećava prednost Juventusa na 2:0.

54. minut - Prvi gol u drugom poluvrmeenu pao je na "Ramon Sančez Pishuanu". Žiru je drugim golomna utakmici duplirao prednost Čelsija protiv Sevilje.

46. minut - Utakmice su nastavljene.

Poluvreme! Završeno je prvih 45 minuta na svim mečevima.

44. minut - Borusija je u Dortmundu povela protiv Lacija golom Rafaela Gereira i to znači da više nema nijednog meča bez pogodaka.

33. minut - Klub Briž vodi protiv Zenita, strelac je Šarl de Ketelar.

32. minut - Izjednačenje na "Old Trafordu"! Rašford je šutirao, lopti je smer promenio Danilo Pereira i ona je završila iza leđa Kejlora Navasa.

27. minut - Rapsodija Barselone u Budimpešti! Osman Dembele sa bele tačke donosi prednost od 3:0 Kataloncima.

21. minut - Federiko Kjeza postiže gol kojim Juventus dolazi do vođstva protiv Dinama iz Kijeva.

20. minut - Barsa vodi 2:0! Martin Brajtvajt je strelac.

14. minut - Vodi i Barselona! Antoan Grizman je "štiklom" načeo mrežu Ferencvaroša.

8. minut - Olivije Žiru donosi prednost Čelsiju protiv Sevilje.

6. minut - Prvi gol pada na "Old Trafordu", Nejmar donosi prednost Pari Sen Žermenu!

Utakmice su počele!

20.55 - Utakmice uskoro počinju.

 

20.50 - Završene su utakmice koje su se igrale u ranijem terminu. Krasnodar je minimalnim rezultatom slavio protiv Rena kod kuće, dok je Lajpcig golom u sudijskoj nadonkadi došao do pobede na gostovanju Bašakšehiru od 4:3.

20.10 - Pojavile su se startne postave za sve mečeve, a od srpskih fudbalera će se na terenu od prvog minuta naći Sergej Milinković-Savić protiv Dortmunda i Nemanja Gudelj u duelu sa Čelsijem. Sa druge strane, Nemanja Matić će protiv PSŽ-a šansu čekati sa klupe.

20.00 - Dobrodošli na Informerov lajv blog utakmica Lige šampiona koje su na programu od 21 čas.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija