• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

08.12.2020

09:57

INFORMER SAZNAJE! Arapi će OPELJEŠITI FSS! Kokeza mora da KUPI Milojevića, EVO KOLIKO TRAŽE!

Fudbal

INFORMER SAZNAJE! Arapi će OPELJEŠITI FSS! Kokeza mora da KUPI Milojevića, EVO KOLIKO TRAŽE!

Podeli vest

Al Ahli neće pustiti Vladana Milojevića bez obeštećenja jer mu ugovor važi još pola godine * Arapi će tražiti oko milion evra za raskid saradnje sa srpskim trenerom

Fudbalski savez Srbije (FSS) moraće da plati milion evra obeštećenja ako želi da angažuje Vladana Milojevića na mestu selektora A reprezentacije, saznaje Informer!

Nekadašnji trener Crvene zvezde najozbiljniji je kandidat da nasledi Ljubišu Tumbakovića na klupi "orlova", ali problem predstavlja važeći ugovor sa Al Ahlijem iz Saudijske Arabije.

Ništa od otkaza

Milojević je prošle zime sa klubom iz Džede potpisao ugovor na godinu i po vredan 2,5 miliona evra po sezoni. Uslov za saradnju je bio da mu polovina ukupnog garantovanog novca (oko 3,7 miliona evra) bude isplaćena odmah. Al Ahli je pristao i platio oko 1,8 miliona evra da bi dobio Milojevića.
Da bi srpski trener raskinuo ugovor koji važi do leta, saudijski klub traži obeštećenje.

- Vladan žarko želi da postane selektor Srbije i već danima je kao na iglama očekujući zvaničan poziv iz FSS i konačnu ponudu. Zasad su u FSS samo ispipavali teren i proveravali njegovu zainteresovanost. Milojević je odgovorio da ga ne zanima ni dužina ugovora, ni plata, ni visina premije, već samo da dobije odrešene ruke i da se jasno definišu ciljevi i zadaci. Međutim, preneo je predstavnicima FSS da ga Al Ahli neće pustiti džabe, jer mu je ostalo još šest meseci ugovora. Prema nezvaničnim informacijama, Arapi će tražiti oko milion evra obeštećenja - kaže naš izvor blizak Milojeviću.

Foto: printscreen

Arapi ne daju Vladana Milojevića


Da se Al Ahli neće lako odreći srpskog trenera dokaz je i izjava sportskog direktora kluba iz Džede Tarika Kajala, do kog su stigle glasine da je Milojević prvi pik za selektora "orlova".

- Vladan nastavlja posao sa nama. Vesti o njegovom odlasku su netačne - rekao je Kajal.

Posle njegovih reči šokantna je bila vest, koju je juče objavio Skaj sport, da je Milojević pred otkazom. Njemu su, naveo je ovaj portal, čelnici kluba saopštili da će dobiti otkaz ako ne trijumfuje u sledećoj utakmici u prvenstvu. Razlog za nezadovoljstvo bio je poraz od poslednjeplasiranog Damaka (4:3) u 7. kolu nacionalne lige.

Foto: Starsportphoto

 


Informerov izvor blizak FSS kaže da niko u srpskoj kući fudbala ne očekuje da im Al Ahli olakša posao otpuštanjem Milojevića.

- Ma to su samo novinske spekulacije, nema od toga ništa. Milojevićev tim je u vrhu tabele, a raspored mu je takav da bi vrlo lako mogao da osvoji svih devet bodova u naredna tri kola. Ako padne odluka da Milojeviću ponudimo mesto selektora, očigledno je da ćemo morati da platimo. S druge strane, potpredsednik FSS Marko Pantelić, koji je zadužen za razgovore s kandidatima za selektora, nije još pregovarao ni sa jednim trenerom - kaže naš izvor iz FSS.

Rasplet do nedelje

Čelnici FSS zasad se nisu oglašavali čak ni o statusu aktuelnog selektora Ljubiše Tumbakovića. Očekuje se, prema saznanjima Informera, da s njim već danas ili sutra bude postignut sporazumni raskid ugovora. Tako bi se otvorio prostor za završne pregovore s njegovim naslednikom.
Izvršni odbor FSS obavezao je Marka Pantelića da do 15. decembra izađe sa konačnim predlogom za selektora koji će voditi Srbiju u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Kataru 2022.
 

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Rambo

pre 3 godine

Milion evra,aloo?!!Prebacite te pare za malu Minju,da spasemo jos koje dete,a ne da spasavamo nesto sto se spasti ne moze,to je nas fudbal!!!

iskren

pre 3 godine

Po meni krajnje glupo dovoditi čoveka koji nemože garantovati uspeh.Dajte trenera koji će na miru da radi bez potresa i milionski selektora.Naša bolest je u borbi Terzića da bude glavni u FSS i zato se sve ovo provlači.Tumbakoviću niko ni hvala što je razbio Ruse svi sad na njega zbo Škota a naši nedorasli nadmeni asovi ni su dres oznojili na toj utakmici.Davati tolke pare i smenjivati ljude koki mu se nesviđaju je prilično nemoralno i licemerno prema drugim kandidatima.Pantelić da razgovara,gospodo Pantelić je inteligentno na razini uličara,glavom nije igrao pa nemože glavom ni da bira.

Mikabg

pre 3 godine

Svaka čast gospodinu Milojeviću, ali smatram da on nije prava ličnost za poziciju selektora u ovom trenutku. Treba naći iskusnog domaćeg trenera koji je već bio u reprezentaciji, jer imamo izuzetno malo vremena da bi eksperimentisali i u kvalifikacijama za SP pravili tim za neke buduće kvalifikacije i takmičenja!?

MK

pre 3 godine

Ništa Milojević nije bolji od Tumbakovića, to su klasa C treneri,ista priča drugo pakovanje

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija